oplodnenie,ako to funguje?

Príspevok v téme: oplodnenie,ako to funguje?
mladucha

ahojte...takze mam 18 rokov,ale to co sa vas opytam prosim neodcudzujte ma,chcem sa dozvediet par veci,ktorych mi nieje jasno.takze,chcela by som vediet,ze ako to funguje,,,partner sa urobi v partnerke,oplodni ju dajme tomu ze ona otehotnie a co dalej,moze ju napustit viac krat ked sexuju?ci len raz ju oplodni a ostatne spermie vzdy vyhynu?aj pocas tehotenstva ked sa miluju a napusti ju,je sanca oplodnenie?dakujem pekne

vevericka

no ono tych rarit bolo viac..ale preto su rarity,ze je ich malo..proste dojde k chybe a aj pocas tehotenstva sa uvolni vajicko, ktore sa moze oplodnit..

AdamKrt

Pred par mesiacmi davali reportaz o jednej zene z Polska, ktora ako tehotna znova otehotnela. Narodili sa jej naraz 2 deti a vtip bol v tom, ze kazde malo ineho otca... Ako sa hovori, su veci medzi nebom a zemou... :)

Ale to je rarita, ked otehotnies, uz mas prakticky az do porodu pokoj.

Na oplodnenie staci jedna spermia. Tie ostatne hynu vsade okolo. Na druhu stranu vseobecne plati, ze na oplodnenie treba urcite mnozstvo spermii v ejakulate, lebo pod urcitou hranicou je uz problem otehotniet. Spermia a vajicko nie su magnet a preto je tak vela spermii v ejakulate, ze oplodnenie je dielom viac-menej nahody, ale pri velkom pocte spermii je ta pravdepodobnost otehotnenia uz dost vysoka. Samozrejme plati, ze spermie aj vajicko musia byt zdrave.

Weva

Mladucha, ono ak uz ta zena otehotnie, tak jej (hovorme o zdravom typickom priebehu) dalsie vajicka uz nedozreju, cize ked neovuluje nemoze ju opat oplodnit.

Tie dalsie spermie ako pises po par dnoch uhynu... Tomu vyvijajucemu plodu to neskodi, ten sa pekne ako zarodok zahniezdi v stene maternice a i neskor ked sa par miluje je chraneny plodovymi obalmi a plodovou vodou. I krcek maternice je "uzavrety", takze tie spermie v podstate nic nezmozu :)

blondula

:DDDDD
takze,ked ma zena plodne dni a on sa do nej urobi,otehotnie ! ak berie HAK,tak samozrejme neotehotnie :DDD ak uz tehotna je,moze sa urobit milion krat do nej,uz neotehotnie,lebo kazda zdrava zena ma len jedno vajicko,ktore sa raz za mesiac vylucuje to akoze pri menzese :DDD su vynimky,ked ma zena vajicka 2.