Ahojte,mám problém a rada by som vedela,či mi viete nejako poradiť alebo či tu má niekto taký strach,ako ja. Idem niekam po ulici,sama,mám hrozný strach,aj keď idem napríklad len kúsok. Stále sa obzerám či za mnou niekto nejde. Proste neviem či sa bojím že ma okradnú alebo znásilnia alebo neviem čo. Neviem si to ani sama vysvetliť,cez deň sa bojím menej ako v noci ale ani to neni ono.. Začalo sa to asi pred 5 rokmi,keď v našom meste bolo viac prípadov znásilnení a takých záležitostí. Odvtedy sa takto bojím, no zároveň mám rada samotu,najlepšie sa ale cítim doma.Sama. A pritom by som veľmi chcela športovať,napríklad ísť behať niekedy ráno alebo hoci aj večer,ale tento strach mi v tom bráni. Ísť sa korčulovať,prejsť sa.Sama nikdy nejdem.
Neviem čo s tým robiť,či ísť k psychológovi alebo kyneziológovi,alebo k inému odborníkovi. Naozaj neviem,bola by som veľmi rada keby ste mi pomohli.
Hlúpe a posmešné odpovede si nechajte pre seba. Ďakujem. Neviem to lepšie popísať ale hadam to stačí. :)
Strach
jankaaaaaaaaa
no ak by mi niekot nasiel bike, tak 10% nalezne je vcelku OK, ale.. toto vsetko sa da zneuzit :)
mali by si ludia uveodmit, ze raz najdem tvoju vec a ty najdes moju vec, vyemnime zadarmo bez ohladu na cenu.
lebo pre niekoho 1000e bike je celorocna uspora a pre niekoho je to len hodinova brigada..
ale.. mne sa nepaci to ze ked sa neprihlasim o to, tak stat ziska az 90%..
statu som dal sakra DPH z neho..
neviem komu by kolko % malo ist, ale ak 90% nalezcovi, asi by potom aj zariadil aby som sa za 1 rok tam nedostavil :)
proste nech sa to radsej vydrazi po 3 rokoch (alebo aj 1r.) a zisk da na relevnatnu vec a nie nieco blbe do vacku statu zas..
lebo to pojde na niekoho lietadlo asi... zas..
* ukradnuty
no som rad janka... :)))...keby to tak fungovalo ako si pisala...asi by sa tu ludia strielali na ulici... :DD
keby nasiel niekto tvoj strateny bicykel, a dostal by z neho 90% a tebe by ostalo len 10% bol by si rad ze je taky zakon? :D
dobre, takze dost fail co som tu napisala o tych najdenych veciach :D tu je nieco oficialne:
nájdením veci –kto nájde vec nepozná vlastníka ,musí ju odovzdať štátnemu orgánu (polícia.OÚ)ak sa pôvodný vlastník neprihlási o vec do 1 roka ,tak sa vlastníkom stáva štát nálezcovi patrí nálezné vo výške 10% hodnoty veci
hmm, to aby som nosil vojenske nohavice s 50 vackami :D
ale tak nenechavam si ani v restauracii na stole nic, mozno tak servitku :D
ono to mozno dava logicku, ale zas nie moralnu :)
jajka001_
no asi by som to zobral na policiu a nebude problem najst majitela
neviem ako to ide v beznom zivote, ale ak niekto pride a bude mat na tom odtlacok prstov, je vysoko pravdepodobne ze bola jeho :) i ked bola by sranda ak by prislo 5 ludi a kazdy by tam tie odtalcky mal... alebo by povedal cas/miesto kde si mysli ze to stratil, alebo ak tadial isiel, mozno je jeho atd..
kto sa podujme nato aby na nete vyhladal ako to je s tymi najdenymi vecami? :D
lost: ved hej, ludia sa dokazu kontrolovat aj bez hrozby zabitia! ale su extremy ktorym je jedno ze za obycajne posprejovanie budovy dostanu neviem kolko rokov za mrezami, takze by mohlo byt jedno aj takemu ktory ma silne psychicke nutkanie znasilnit zenu aj pod hrozbou ze moze zomriet
a s tou bankovou neviem :D ale ide skor o to ze ju nemas pri sebe :D ale to by bolo take ze ked polozis penazenku na stol v restauracii a ktokolvek ti ju zoberie tak je to vlastne ok lebo si ju nemal pri sebe :D ale priestupky su hodnotene aj podla toho ci ti niekto ukradne napr. mobil z vredka alebo zo stola alebo z tasky ktoru mas polozenu vedla seba..
janka...to nemyslis vazne...nemozes predsa porovnavat 5 eurovku...a strateny telefon... :DDD....to ked na zemi najdem napr. tvoje kluce od auta...tak poviem ze su moje...lebo ja som ich nasiel... :DDD