Predpísanie antikoncepcie

Nessie

vysoko nespoľahlivá je prerušovaná súlož.Kondómy niesú take spoľahlivé ako antikoncepcia,ale nerobia s telom také veci ako hak.A keď sa náhodou stane,že sa pertrhne (čo je pri opatrnom nasadzovaní a manipulovaní s ním,málo pravdepodobné),tak vždy tu je escapelle (čo tiež neni najlepšia vec)...

jankaaaaaaaa

kondomy su vysoko nespolahlive! kedy to uz ludia preboha pochopite. ked nechcete byt tehotna takurcite nepouzivajte kondomy! je to jedna z najmenej spolahlivych druhov antikoncepice

Nessie

Veroničkaaaa : asi fakt záleží od lekára.Ja mám 16 a nechcem ju brať,lebo fakt ako písala Bella12,hak škodí.Môj lekár sa ma pýtal, či mi ju môže predpísať a to som mala tesne pred 16.Povedala som mu, že nie a spýtal sa ma, že či chcem byť tehotná,tak som povedala nie ešte raz a hotovo.Radšej si kúpte kondómy,ako keby si mala pchať do seba toto už tak skoro :)
Bella12 : nesúď ľudí podľa veku.Niekto dozrie psychicky skôr ako ostatní.Niektoré moje rovesníčky ešte stále riešia veci ako : mám nového chlapca,pekný je ? (o mesiac neskôr)pozri s kým chodím,on je taký úžasný! atď.Ja som toto robila keď som mala 13.So svojím priateľom som rok a pol a poznám ho veľmi veľmi dobre.Milujem ho a on mňa tiež.Viem,že sa na neho môžem spoľahnúť vo všetkom a on na mňa takisto.Milovanie sa (myslím sex) je vrcholom lásky,je to to nabližšie spojenie,pretože ste spojení nielen telom ale aj dušou a nerobí sa iba za účelom plodenia detí.A áno v dnešnej dobe je to tak s tou rozkošou a záväzkami(to určite odsudzujem),ale vždy sa nájdu ľudia,ktorí to robia preto,lebo sa chcú svojmu partnerovi odovzdať celí.A ak by prišlo dieťatko,bol by to úder pre celú rodinu,ale verím tomu,že my by sme to zvládli(podarilo sa to už viac mamičkám v mladšom veku)lebo by sme sa nevzdali ! a o pár rokov by sme sa radovali z neho :)

bella12

Obdobie dospievania u dievčat nekončí nástupom menštruácie a aj po jej príchode v tele pokračujú ďalšie zmeny - mení sa tvar a veľkosť panvy a maternice, stabilizuje sa hormonálna rovnováha, ale hlavne pokračuje dozrievanie krčka maternice. Skorý začiatok sexuálneho života je jedným z hlavných rizikových faktorov rakoviny krčka maternice. Čo sa týka HAK, ide o umelý zásah do zdravého plodného organizmu s cieľom zneplodniť ho, a preto netreba vysvetľovať, že pre dospievajúce telo ženy nemá žiadny pozitívny prínos, skôr negatívny. Je zarážajúce, že gynekológovia podľahli propagande farmaceutických spoločností a predpisujú HAK aj mladým teenagerkám, aj keď vedia, že im škodí.

Veroničkaaa,
dievčatá užívajú HAK, aby neotehotneli, mnohé však nevedia, že aj s HAK môžu otehotnieť a hneď na to potratiť, pretože jedným z účinkov HAK je abortívny účinok. Prakticky všetka HAK na našom trhu má 3 účinky: blokovanie ovulácie,zahustenie hlienu krčka maternice a zabránenie uhniezdeniu oplodneného vajíčka v maternici. Primárnym účinkom HAK je blokovanie ovulácie. Ak tento účinok zlyhá, nastupujú sekundárne - poistné účinky HAK - zmena hustoty hlienu tak, aby sa obmedzila pohyblivosť spermií, aby sa nedostali k vajíčku a neoplodnili ho, a ak ani to nepomôže, HAK nakoniec zabraňuje uhniezdeniu oplodneného vajíčka v maternici, tým, že mení jej výstelku, vajíčko sa nemôže uchytiť a je vypudené von z tela ženy. Žena sa tak stáva matkou a ani o tom nevie. Ku koľkým takýmto ukončeným tehotenstvám dôjde pri užívaní HAK?

Láska je trpezlivá a vie čakať. Vyspať sa s niekým v 16 nie je dôkazom lásky k druhému, ale len dôkazom, že neviem čakať a hľadám vlastné sexuálne uspokojenie. Veď v takom veku nebol ani čas toho druhého naozaj dobre spoznať. Láska sa dáva neodvolateľne na celý život a je zodpovedná. Začať žiť s niekým sexuálne v tak mladom veku nie je ani znakom zrelej lásky, ani znakom odovzdanosti na celý život (asi sa nebudete v najbližšej dobre brať). A rovnako nie je zodpovedné spávať s niekým, s kým nie som pripravená mať a vychovávať dieťa. Lebo výsledkom pohlavného spojenia muža a ženy je niečo úžasné a veľké - nový život, nový človek. Škoda len, že v dnešnej dobe padá tento zázrak života za obeť túžbe po rozkoši bez záväzkov a obmedzení. A toto nie je o láske ...

jankaaaaaaaaa

ked si sa rozhodla brat hak v takom nizkom veku 16rokov, tak pocitaj s tym ze sa ti mozno zastavi vyvin, takze sa mozno prestanes vyvyjat uz od 16tky..