Takže, nemyslela som, že aj ja raz budem zrovna v tejto kategórii ale stalo sa:/ Idem chudnúť, trocha pre seba, nakoľko už nemám takú výdrž ako kedysi, fučím, funím (aj keď vždy chodím po schodoch a do autobusu idem len keď ozaj strechy lietajú) a trocha preto aby som si mohla kúpiť veci ktoré sa mi páčia a ktoré čírou náhodou majú len v menších veľkostiach. Teraz mám veľkosť 40-42 (záleží od obchodu ale zväčša 40-41). O jedno sa ale bojím, určité partie chcem spevniť-neschudnúť ale zas inde schudnúť, proste si chcem zachovať moje ženské tvary, t.j. úzky pás, širšie boky a mám aj radšej keď má žena väčší zadok. Nie plochý.
1. Stravovanie tiež mením, 5xdenne, ranajky vydatnejsie lebo bez nich neviem fungovať, mensia desiata, normalny obed, olovrant a na veceru nieco lahsie. Po tej 19h by som už nejedla nič okrem zeleniny. Chcem sa spýtať či to ide takto aj bez toho aby som musela jesť cereálie, zrnká a pod. nakoľko mi to nechutí a hlavne zaliate mliekom. My sme z dedinskej časti mesta a mám rada normálnu stravu, teda nechcem sa vzdať chleba (normálne množstvo), mlieka, mäsa, koláčov... proste tu fungujeme na mäse, domácej zelenine a pod. Neviem si predstaviť že teraz doma poviem keď babka navarí pekný obed že ja nebudem, len ryžu. Poženie ma svinským krokom. Taktiež sa nechcem úplne vzdať čokolády, čipsov, pizze... len to nebudem jesť večer a keď už by som si niečo zobla tak to radšej vypotím niekde. Tiež ma zaujíma že síce budem jesť 5x denne ale ovocia a zeleninu môžem kedykoľvek nie?Nemusím pozerať na hodiny že ešte teraz nie.
2. Moje miery teraz: výška 173cm, pás 79 cm, boky 108 cm, váha 75 kg
3. Miery ktoré by som chcela: pás 70 cm, boky 100 cm, váha 60 - 65 kg.
4. Ruky: možno trocha schudnúť, spevniť. Tam taký problém nie je.
Brucho: no, jak keď sa chytím pásu tak pod ním cítim kosti tak si neviem predstaviť ako to potiahnuť na tých 70 cm ale určite chcem schudnúť na spodnej časti brucha aby bolo ploché a pevné. Tam to má hádam aj 100 cm. Brušáky mám pocit tam nepomáhajú tak neviem aké cviky by boli vhodné. Boky: so šírkou panvy som spokojná, trocha sú obalené tukom takže tých 8 cm dole. Zadok: trocha schudnúť a spevniť. Stehniská hlavne schudnúť. Hlavne vnútorná strana. Lýtka ak sa dá schudnúť alebo aspoň spevniť.
5. Neviem aké športy zvoliť. Strašne nemám rada doma na zemi niečo robiť, niake cviky. Po chvílke ma to nebaví. Ale ak by to bolo nevyhnutné tak sa viem zaprieť. Nerobí mi problém dodržiavať to. Rada by som na švihadle začala skákať, možno aj behať (len aby som nezmužnela z toho moc) i keď samú ma to moc nebaví. čo ešte také, doma máme bazén cez leto takže vo vode možno niečo, možno si kúpiť stacionárny bicykel, u nás sa bikovať moc nedá, všade plno áut, žiadne cyklistické chodníky a som trocha manták na biku.
Tak mi teda poraďte prosím váš, vytknite na čo idem zle, a pokiaľ možno aj ako často sa venovať jednotlivým cvičeniam. Ďakujem za prečítanie
Jo a mám fit loptu.
Tak, idem na to, prosím o radu
dakujem:) ja ti ani neviem co take robim, riadim sa tak ako som pisala, na svihadle uz neskacem, vymenila som to za beh. asi som mala tolko nadbytocneho tuku. lenze zas nie je to na mne az tak vidiet. jedny rifle su mi uz velke ale zvycajne je vsetko rovnake.. hm.
rozmyslam ze to este potiahnem na nieco medzi 60 - 65 kg, vidim ze cm som dosiahla podla povodneho planu. este potrebujem na stahnach. mam na ne jeden cvik, robim ho len mesiac ale cca 2cm sli dole. no stale je to zle, sadlo mam na nich.
takze este kg dole, schudnut na stehnach a zacat spevnovat. co je na to najlepsie?schudnute je len je to stale take ,,nepevne,,.niake vydrzovacie cviky?
Lust, WOW, 8 kg za 2 mesiace a zovsadial takmer po 10cm ubytok a teraz prezrad, ako si to dokazala! A samozrejme gratulujem k uspechu, uzasne!!!
hlasim sa po 2 mesiacoch:
váha:67kg
pás: 70cm
boky: 98cm
S tou váhou som si nebola istá, myslela som že mi moja váha chce asi iba urobiť radosť ale bola som na preventívke, tam ma vážili a naozaj je to tak:)
blahozelam, vyborny vysledok za mesiac
hlasim sa po mesiaci:)
neviem ci som sa merala zle vtedy alebo teraz ale dnes som si namerala:pas 74cm, boky 103cm, váha 72kg...ale lytka sa mi kurna nezmenili:/
jej, vdaka za rady, uz som aj zacala:) nemozem sice zist po schodoch jak normalny clovek (svalovica na lytkach) ale inak fajn:)kazdy den skacem na svihadle, potom rozne cviky, brusaky, na stehna, na fitlopte, nasla som aj take ,,otocne koliesko,, na ktore sa postavim a krutim bokmi...dnes by som sla aj behat uz. skoda ze sa tu neda korculovat niekde, same auta.co uz.
helus:vdaka:)
jajka001_:ked uz neschudnem aspon si kondicku niako zlepsim.
LOLOL:jem 5x denne, nie tak velke porcie jak pred tym ale pomimo toho si hocikedy ked mam chut dam rajcinu, uhorku, slivky, hrusku a tak. hranolky sa u nas moc nerobia, vzdy su zemiaky, ryza a pod.ked som bola mensia tiez ma raz chytilo chudnutie tak som iba cvicila a jedla som normalne jak vzdy a schudla som. nemala som s tym niake problemy.dufam ze ani teraz. s tym sladkym a cipsami som to myslela tak ze napr. 5 lupienkov si dam, alebo jeden kusok kolaca. nechcem to zas hrotit, jedlo mam rada, rada varim,peciem, skusam nove veci. ako decka nas mama ucila nejest len preto ze sme hladni ale aby malo aj srdce z toho pozitok. bazen je kruhovy priemer cca 5m.nic moc ale nieco sa da vymysliet.
Ked chces schudnut musis hlavne zrychlit metabolizmus.. pisala si ze budes jest 5x denne.. to je fajn... ale lepsie by bolo jest aj 6-7x danne mensie porcie.
Dalsi velky problem ze sa nechces vzdat kolacikov a chleba a pod. pri diete sa toho musis vzdat. Ale keby si si dala raz tyzdenne kolacik tak nic sa nestane.. ale musis si ho dat rano kedy ho telo najrychlejsi zuzitkuje. K tomu chlebu. myslela si zrejme obycajny chlieb. Nahrad ho teda aspon spaldovym alebo nejakym viaczrnnym fitness chlebom. Cipsy a cokolada su najvacsie zlo.
Ked chces chudnut mala by si mat stravu v kombinaci bielkoviny-sacharidy (napr kuracie maso a zemiaky) a urcite nie sacharidy a tuky (napr hranolky a pod)
A taktiez zabudni na cukry. Okrem toho ze zneho priberas sa ti aj kazia zuby.
K tym aktivitam. Urcite zacni behavat, rob strecing, pripadne aj cvic s cinkami aerobik ked chces spevnit brucho. Neviem aky mate velky bazen ale urcite plavanie
-odkaz odstránený-
:) odhodlanie sice mas ale len teoreticke, nicoho sa nechces vzdat, hybat sa ti moc tiez nechce - vsade sama vyhovorka. pochybujem ze nieco schudnes.
Lust drzim ti palceky v chudnuti,postup mas dobry,len to uz zacat praktizovat.