caute,mam 17 a uz dlho ma trapi akne,3 roky som chodil ku koznej,teraz som s tym sekol,a stav mojej tvare je rovnaky,bral som vsetko mozne masticky,vodicky,kremiky...roacuttane som nemal!!akne sa mi tvori na celej tvari,je to zapalene,cervene flaky zostavaju,prave skusam zinok (doplnok vyzivy) a pivovarske kvasnice,ale zatial nic,skusal som aj zihlavovy caj,pijem vela vody,snazim sa jest zrdavo,pestra strava,par krat som bol uz aj u kozmeticky...ale nic!
vazne uznehcapem preco..vsade sa pise ze akne je hormonalna zalezitost,v mojom veku je to "normalne",ale prave ja patrim k tej drvivej mensine ktora to ma po celej tvari,pouzivam pravdaze aj cistiace mydla a rozne pripravky od biodermi,na pravidelne cistenie pleti,a stale nic.v podstate ani nemam CIERNE BODKY ako mnohy pisu ze ich maju,mne sa to tvory z takych bielych malych pupienkov ktore sa tvoria v kozi(pod kozov),neviem,ale tie sa vytvoria a ja uz vopred viem kde sa vyhodi ten biely hnisavy *ebak.prepacte ze gramatiku aj tie vyrazi ale uz vazne neviem co mam robit...
Akne,da sa vobec vyliecit?
tiež neverím, že sa dá vyliečiť. stravujem sa zdravo, pijem veľa tekutín, telesného tuku mám skôr málo ako veľa, krvného tak isto, kožná lekárka už vyskúšala takmer všetko a výsledok žiadny. a to mám už nejaký rôčik po tridsiatke.
To, že romky maju čistú pleť je pravda.. ale ked sa pozrieme na ich nakupne voziky vidíme samé chipsy, colu a ine bludy čo pleti isto neprospievaju.. žiju v špine, ani sa neumývajú (česť vínimkam) a majú zdravu pleť... :(
preco potom napriklad romky maju cistu plet? alebo cernosky v amerike?
oprava, ...ze jedlo acne neovplyvnuje.
Nuz pokial sa da verit lekarskej literature, acne su obvykle nasledky vyluvovania tukov, kde sa mazove kanaliky zapchaju tvrdnucimi=vysychavymi tukmi. Zapal,nastane az vtedy, ked sa tam
cez kozu(mazove kanaliky) prebojuju z povrchu rozne mikroby
kemy s antimikrobialnymi vlastnostami mozu tieto povrchove mikrobialne zamorenia odstranit, ale len atb na to nestaci, lebo to adresuje,len cast bakterii a nie ine mikroby, ktore sa na kozi nachadzaju. Inac umyvanie alkalickymi mydlami odmastuje kozu a prispieva k jej praskani, tj moznosti roznych povrchovych mikrobov sa dostat do tela cez tie praskliny.
Priroda na stastie poskytuje aj silnejsie a sirokospektralnejsie antimikrobialne latky a to aj uz dnes dobre zname potravinove doplnky, najma citricidal, koloidnu striebornu vodu, Sangre de Grado a ine.
Ale potlacit vylucovanie tukov sa neda uplne, len zmiernit a to znizenim vyroby hormonu DHT, na ktory ma vplyv zinok, vitamin A, rozne steroly, napr vytazky z korenov zihlavy a podobne.
Odmorit telo od znicenych =vysychavych olejov je mnohorocny problem, ktory sa sklada z vyhybaniu sa priemyselnym potravinam a znicenym(nepanenskym ) tukom akehokolvek druhu(pomazanky, oleje,rozne vyrobky obsahujuce oleje, hydrogenizovane a ine znicene tuky.)
Branie jodu tiez pomaha, lebo jod je antimikrobialny a podiela sa nielen na hormonoch, ale aj na vyrobe roznych cistiacich enzymov v tele.
Ziadne rychle riesenia na mnohorocne zamorenie neexistuju, preto maju mnohi netrpezlivi mladi mylny nazor, ze jedno acne neovplyvnuje
Staci pozriet na cistu porcelanovu plet Japoniek v Japonsku a znicenu uhrovitu plet Japoniek na Hawaii, ktore jedia typycke priemyselne znicene jedla a oleje a maju velmi maly prijem jodu.
Dá sa, spýtaj sa u kožnej lekárky na aknenormin , mne pomohol
inac ked som bol pri koznej tak ja som jej rovno povedal nech mi nepredpisuje ziadne silne masticky hormonalne somariny a ze nechcem ani antibiotika, ale tak aj tak mi dala nejake antibiotika asi tyzden a tak ze mam brat polovicnu davku ze to ma uz len protizapalovi ucinok. ale tiez sa enchcem tym napchavat. ovsem ak ti da antibiotika tak si kup aj probiotika ;)
slniecko : vidno ze to nemas a nerozumies sa do toho ;) (nic v zlom ale nieje to ani zdaleka tak)
lubko16: viem o com hovoris, tiez som bol (z casti este som) na tom rovnako ako ty. Ist ku kozmeticke nieje ziadna hamba, ja som sa az do teraz hambil ist. Poviem ti ze ak ti kozmeticka nepomohla tak zrejme ma z akne malo skusenosti a nevie co je dobre takze len skusa co by ti mohlo pomost. Vravim ti z vlastnej skusenosti ze ja som rovnako ako ty bral kadejake somarinky prkotiny a neviem co vsetko. to ze sa zdravo stravujes, ze nejes sladke, ze pijes vela vody a zihlavovy caj na precistenie, ze papas zinok to je sice pekne ale ver mi ze to prd pomoze. Akne je vraj nejaky zapal v krvi ci co. (teda mas rozne druhy akne). ak s tym mas tak dlho problem rozhodne to nebude len take akne pubertiacke. Isto ti to nezmyzne zo dna na den musis byt trpezlivi a uplne vazne skus sa poinformovat kamosiek alebo co a najdi si druhu doktorku, koznu a chod k nej. predpise ti nejake normalne masticky alebo lieky je to uplne normalne. a este taka moja rada, teda odporucila mi to moja kozna cize to mozes pouzivat aj ked ti predpise nejake masticky, cisti si tvar kvalitnou pletovou vodou, BIODERMA Sensibio H2O , alebo Sebium H2O (sebium je na mastnu plet - ja ju mam a je super) ale stoji dost cca 15 € no oplati sa aspon do tej vody investovat a cistit si tim ;) trocha som sa rozpisal dufam ze ti to helfne aspon kusok ;)
Och,,,ked si spomeniem ako mna trapilo akne a samozrejme aj trapi, ved plet sa mi nevyliečila uplne ale z to neje take hrozne ako vtedy... nechcela som chodit ani do skoly a stale si spominm na to ako sa zo mna smial brat ze som vyražkova královna,,, bolo to hrozne,,,
Ale naštastie mi pomahali prípravky od koznej, nebrala som si po pleti, jedla som zdravo.. dokonca som to brala tak vazne ze som asi 3 mesiace nepila mlieko, nejdela nič čokoladove, dokonca som odmietla ovocnu zmrzlinu na ktorej bol kusok čokolady.. spravala som sa ako blazon ale asi to pomohlo...
Teraz jem uz vsetko, samozrejme z mierou ale stale snažim pit dostatok vody, pijem bylinkove čaje, banany, jablka, melony a všetko čo je pre pleť zdrave.
Ale ak to tebe nepomaha tak potom neviem, ja by som nechcela brat hormonalne lieky len ak by som vyzerala fakt hrozne a nič by nepomahalo...
Skus začať brať čierny zazrak alebo zajdni na diagnostiku tam ukaze vsetky choroby a aj to preco mas problemy s pletou :D
nemam s tym skusenosti, ale pocula som, ze akne je aj urcity sposob cistenia organizmu..pokial ma telo v sebe vela toxinov alebo je zanesene roznymi chemickymi prpravkami (ako su aj kremiky, masticky,sampony a podobne kozmeticke pripravky) ako aj antibiotikami alebo inymi liekmi, ktore clovek za svoj zivot pojedol,tak to telo moze davat najavo aj formou akne...pretoze tie rozne keremiky akne nevyliecia,len docasne potlacia a skryju no po case sa objavi znova.tiez to moze byt vsak sposobene hormonmi.u niekoho sa prejavi v silnej forme a u niekoho vobec. takze pokial by bolo nieco pravdy na tom ze telo je zvnutnra ''zaspinene'' a taokouto formou sa ocistuje, tak by bolo dobre skusit detoxikaciu tela :)