Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako sa zmieriť z akné?

Príspevok v téme: Ako sa zmieriť z akné?
applecake

Ahojte, dosť dlho som si nevedela prispustiť, žeby akné znamenalo pre môj osobný život také problémy, ale prežívať v čakaní kedy sa to zlepší aby som mohla viesť plnohodnotný život je nezmysel.
Predstava mojej cholerickej povahy bola, Ok od zajtra nevytláčam, pravidelne sa čistím krémujem...atď Jednoducho som si s každým novým prípravkom, ktorý som si kúpila alebo návštevou gynekologičky, dermatologičky, po predpísaní nových liekov a mastičiek predtsavovala ako to bude po čase takmer dokonalé. Ibaže ten čas nikdy nenastal a moja idealizácia skutočnosti prekročila mieru, už som si nepripúšťala čo sa reálne a objektívne deje, ale čo sa stane. O čom som presvedčená, že sa to stane. Že sa plet zlepší,nájdem si priateľa, že sa zbavím depresie...Asi to vyzerá na pekne frustrovanú pannu:D Že jednoducho začnem odznova. Ibaže môj život sa niekedy raz začal s takýmto telom a pokračuje, nijaká reinkarnácia nenastáva...Preto jediné čo môžem urobiť je usilovať sa napraviť zlé návyky, A byť úprimná k sebe a svojej fyzickej podobe. Nikdy nebudem vyzerať ako modelka. A budem po svete chodiť z rozšírenými pórmi minimálne a akné maximálne. Zázraky sa nedejú, vďakabohu, keby to bolo možné asi by som sa nikdy nezmierila so svojou podobou.

Kaylitta

No môžem ti povedať, že pleť som mala katastrofálnu :) Áno, predpísala mi to kožná, ale počas liečby nesmieš otehotnieť... Sú to tabletky... Tu máš príbalový leták so všetkými informáciami:
www.adcc.sk

BBella

kaylitta a aku si mala predtym plet???to su tabletky???predpisala ti ju kozna???nema to vedlajsie ucinky???treba to potom stale uzivat???

Kaylitta

Mne pomohol jedine Roaccutanne, plne ho prepláca poisťovňa, liečba trvá 6 mesiacov... Pleť mám úplne dokonalú, už sa vôbec nemastí ani póry sa neupchávajú... Len má veľa potencionálnych nežiaducich účinkov, ale mne sa jedine vysušovali pery, nič viac :)

BBella

co ja viem tak mastnu plet netreba znasilnovat a zbytocne ju vysusovat, pletove vody s alkoholom tiez nie. skus od la roche effaclar pouzivam to raz tyzdenne. odporucala mi to kozna ale dala mi len vzorku ci mi to pomoze. potom predpisala duac gel - ten je drahsi ale uzasny, tiez raz tyzdenne. vysusu plet vyrazky sa mi tak rychlo netvorili. netreba to s tym duac gelom prehanat pisu tam ze len malicko naniest na postihnute miesto a potom este eryfluid a ten je bohovsky. toto mi dala hned ked som prisla k nej a od vtedy som spokojna az az prestala som pouzivat make - up vsetky som vyhodila von oknom a som happy. skúúúúúús to ten duac gel a eryfluid ...

marinka_999

ahoj...ja som tiež dlho trpela akne..aj ked sa dá povedať, že som velmi spoločenský človek aj mne sa sem-tam stávalo, že pri pohlade do zrkadla sa mi nikam nechcelo, mojou nevýhodou bolo aj to , že moje kamošky su strašne pekné a majú prenádhernú pleť...našla som však pre mna zázrak a to lampu s modrým alebo červeným svetlom...písala som o tom včera v podobnej téme o akne, ked chceš nájdi si to...

1pusinka3

ahoj.. bola som v podobnej situácii. Hrozná tvár, depka, nič nepomáhalo, čakala som zázraky. Mierne sa to napravilo návštevou kozmeničky, kde som zistila, že používam uplne zlé prípravky na tvár. Nechala som si poradiť. Povedala, že mam suchú tvár a dala mi jeden krém a mala som vynechať všelijaké peelingy a masky. Po čase prišiel výsledok. Nie je to bohviečo, ale stále lepšie ako predtým. Som oveľa vyrovnanejšia a spokojnejšia so sebou. Momentálne používam len kokosový olej (je dobrý na aknéznu tvár ako aj na moju suchú :P) a hydratačný make-up. Konečne som prestala zbytočne vyhadzovať peniaze za sprostosti, čo mi aj tak nepomôžu. Môžno sa to zlepší vekom, alebo tým, že si nájdeš kozmetiku, ktorá ti vyhovuje. Pretože časté striedanie prípravkov nie je zdravé. Držím palce