antibiotika A probiotika (predpisuju vam lekari obe?)

Príspevok v téme: antibiotika A probiotika (predpisuju vam lekari obe?)
patricia455

dobry den. chcem sa opytat, ci vam predpisuju lekari pri antibiotickej liecbe sucasne probiotika... pretoze priatela neviem presvedcit, ze je to prirodzene, resp. ze mu to neuskodi. A on co ma vyrazne podlomenu imunitu castym uzivanim antibiotik, tak som mu len chcela pomoct. Vraj, ak mu to lekarka nepredpisala tak to uzivat nebude. A ze ani neviem o ziadnych probiotikach, co to su ...

Deee

Pozri s jeho postojom nic nenarobis... Musíš len počkať, kým mu to skutočne nejaky lekár neodporuci, niektorí muži nedajú na naše dobre rady, lebo čo uz my ženy vieme, ale čo odporuci lekár vedúci alebo iná dôležitá osoba je svate, takze sa na to vykasli, zbytočne sa pohadate a zvlaaaast ak jeho mamina tiež nevie načo probiotika sú, tak neuspejes, az bude mat zaludocne problemy, tak zas pôjde k lekárovi a ten mu ich potom odporuci a bude fajn, komu niet rady tomu niet pomoci

Slobodna

tak na svoju hlúposť doplatí, pretože môže očakávať znovu chorobu. Tak to má pekne hlúpu dr, skús u nej, ja by som išla k nej nabliakať, prečo neodporúča pri ATB aj probiotiká. Veď dnes je to už normálna vec.

patricia455

viem, že nie sú na predpis, že sa dajú voľne kúpiť, ale ide o to, že priateľ mi tvrdil, že pokiaľ mu to lekárka neodporučila,, resp. nenapísala na predpis, on to užívať nebude (lebo ani nevie čo to je, a jeho mamka ho v tom utvrdila - obaja nevedia čo sú probiotiká)

Slobodna

probiotiká sa predsa nepredpisujú, pacient si ich kupuje a hradí sám. Ale dobrý lekár ti ich pri predpísaní ATB odporučí, pretože ATB zabíja aj tie dobré baktošky.

RNG

Lekari oficialne operuju este stale tak, ze bakterie a ine mikroby treba vyzabijat., lebo sterilita je zaklad zdravia.
Zialbohu tomu vobec tak nie je, lebo sa mikrobom vyhnut neda, su vsade aj v nas a dokonca bez nich je prakticky nemozno zit, lebo mnohe uzitocne=probiotika nam pomahaju travit, vyrabaju rozne vitaminy a najma az 70% vsetkych protilatok, ktorymi sa telo brani=imunita.

system

nemusi kupit probiotika ktore mu odporuci doktorka, to jedno ake si kupi. ja si kupim niekedy probiotika aj ked neberiem antibiotika :) najviac mi chutia ako cukriky tie bio gaia ci ako :D

[zruseny3]

mne lekarka predpisala ATB a iba povedala, ze je dobré si kupit probiotika, a tak mi dala reklamný letáčik. :)

BugsBunny

Hádam by si mohol v rámci záujmu o vlastné zdravie nájsť nejaké informácie o probiotikách. Lekári často nepredpisujú probiotiká, ale poradia, aby si ich pacient zakúpil. Nech sa priateľ na probiotiká lekárky opýta z vlastnej iniciatívy, určite mu ich len odporučí :)