Chcem sa Vás opýtať, že čo mám robiť, keď najmä v poslednej dobe strašne všetko riešim :(. Ale fakt, že brutálne. Všetko, čo sa deje okolo mňa, pocity iných ľudí a tak. Moja myseľ sa neustále zapodieva zbytočnosťami a ja to nedokážem ovládať...
Poraďte. Ďakujem.
hrozne všetko riešim...
Od zakladu zmenit, rozobrat, uplne prerobit.
Ako to myslíš, že prekopať ???
Potom treba prekopat farmako- aj psychoterapiu, ked ti to nepomaha.
ajjaa: cs.wikipedia.org
prosim co je to OCD?
lebo tie dotierave negativne myslienky...ach to je aj moj problem :((
tpch ale ja navštevujem aj psychologičku aj psychiatričku a nič...
Prave som ti chcela napisat, ze mas asi OCD, ale vidim, ze o tom vies. Navstiv psychiatra, treba zmenit liecbu. A najdi si psychologa.
Presne som čakala odpovede typu "nerieš" :D. Ale keby to bolo také jednoduché, tak sem ani nepíšem...
Trochu objasním môj problém. To nie je tak, že by som sa prehnane starala do druhých a pomáhala im. Ale ja riešim všetko, myšlienky, pocity...že sa neustále opakujú...vlastne sa čudujem, že ľudí baví život, že dokážu byť štastní a tak...
Ešte pre ďalšie objasnenie, trpím OCD, takže to bude mať asi s tým súvis, tie večne opakujúce sa a dotierne myšlienky, ktorých sa nedokážem zbaviť :(. Ale lieky mi vôbec nezaberajú...
Alebo ak si uz taka napomocna pre ineho cloveka, ukaz mu len cestu a nevod ho za ruku vecne..
napr.. ma problem vo vztahu, povedz mu co ma robit A POTOM.. sadni si a pozeraj ci to robi spravne :) a ked nerobi, JEHO SMOLA, TY SI SA SNAZILA.. a ked uspeje, viac mu to prida ako keby si to urobila za neho..
cize len ich nakopni, netahaj ich celu cesto..
nerobme si srandu chlapi :D ale slnecnica :D co ti na to mame napisat ? Ziadny navod ako sa nestarat a neriesit druhych nieje. jedin zmysluplnu vec co ti tu mozme napisat je : " NERIES ! " :D