Alkoholicka?

Príspevok v téme: Alkoholicka?
lamborginka

Mamm taky problem, teda osobne nie ja ale moje okolie ,,,myslia si ze zacinam mat problem s alkoholom ,,
Robim v restavracnych zariadeniach uz niekolko rokov, samozrejme prisny zakaz pozivania alkoholu pocas prac.doby..to je jasne akonahle mam volno vyuzijem to a nejaky ten poharik padne, nejake akcie cez vikend, a ked akaurat niekto nie je cez viked volny tak si ho spravim sama ...otvorim si sedemdecku whisky a popijam, pocuvam hudbu , vychutnam si cigatretku a popri tom chodim s prachovkou po byte a davam si veci dopporiadku...tak takyoto zivot sa mi ...celkom zacina pacit, a neskoncim pokial flaska nie je na dne a premyslam o veciach , netrapia ma veci ktore ma trapia ked som trizva ,,a je to uplne suepr...ale priznavam v poslednej dobe som sa pristihla ze uz ani nevyhladavam spolocnost kamaratovv ...lebo takto sa mi to paci viac ,,,je mi tak super ,,, vela ludi ajj moji znami sa nazaciatku tomu smiali ako mi je fajn ale teraz sa uz kazdy pozastavuje nad tym ale mne osobne sa nic nezda na tom cudne ..nevyvadzam , nerobim nic zle , len upratujem, mam skvelu naladuu a bavi ma viac tento svet takto ,,,zabudnem na vsetko zle ,,, aj moji rodicia si to vsimli ,,ale uz som si povedala ze to nebudem robit tak casto ,,no a dnes som mala opat volno ,,,a ,, zbehla som do obchoduu ze si kupim na vecer pri telku nejakee slane dobrotky ,,a ,,, uplne nahodou som uvidela moju oblubenu flasku v Akcii))za dobru cenu ,,,ani som nevahala poslednych 15eur som vyhodila za flasku ,,ze vsak dobra cena ,,,bude doma keby nahodou pride niekto,,,nevedela som to uz vydrzat aa musela som to otvorit ,,, mama ma nasla ako mam dobru naladu pospevujem si a urpatujem ovonala mi poharik a zistila ,,, a potom mi ju nasla schovatu v skrini medzi oblecenim ,,no a uz som to dospala ,,a clea rodina ma teraz rozobera ked nie som pritomna ako to somnou vyzera a toto sa musi skoncit ,,,noralne sa bavia o mne akoo o zavislej na alekohole ,,ale toto nie je zavislost ze si dam na zlepseneie nalady, ked mam volno a ze pijem sama ved to je normalnee ,,, svet aj vsetko okolo je krajsim pre mna a nic zle a nikomu nerobim nic zle ,,,hranici to podla vas s normalom alebo sa to vymyka ,,, ??? podla mna bysa vymykalo keby bez alkohlu nevydrzim ani v pracii ,,ja nepijem zo zavislosti ale zato ze ma to bavii ,,, ))))) fakt je to vsetko ine ,,vtedy ma nic netrapi , nic neriesim , len si robim svoje a vychutnavam si ez som vypnuta od problemou a tu uzastnuu vonu toho mojho drinku,,,len priznam trosku je dost zle ze ked uz dam za jeden neveim skoncit pri tom jednom az ked vidiim ze uz nevidim alebo je prazdna flaska ,,)))nedavno sme boli na trojdnovej chate a za cele dva dni si pamatam zo vsetkych zazitkov skutocne asi 1/10 zo vsetkeho ,, mam problem ze ked pijem , stale a nic si nepamatam nic aabslolutne ,,,mate nejaky receptt na"okno "???lebo nie je to najlepsie spraviett si po rokoch stretavku a po troch dnoch prist bez zatzitkov akurat s par fotkami ktroee neviem ako vznikli ,,)))))) no nieekdy aj sama sa zastavujem ci je to noralne alebo nie ????? ale mylsim ze je to zatial ok dakujem za rady a nazor ,,a,si by som sa mala venovat niecomu uzitocnejsiemu ako travitt kazde volno popijanim alkoholu ved som mlada baba ,,ale poviem si kazdy den ze uz nie a vidite dnes to bola hlupa nahodda ,,)

Scotch

nie je to normalne... keby raz za cas si spravis pekny vecer, no dobre...ale toto nie.. navstiv psychologa, kym nie je neskoro. tiez mam s tym skusenost v ramci rodiny, takze viem, co vravim. a to, ze si schovala flasku, to snad netreba pripominat. zacinas byt pekne zavisla, ries to! drzim palce

hviezda01

ta3:uplne s tebou suhlasim,ja som sa uz dufam spmatala,aj ked to mohlo byt skorej,ale predsa....smutne na tom je to,ze mi k tomu bohuzial dopomohli deti,ked mi same zacali hovorit,ze som bola opita,vtedy som si povedala dost,toto nesmiem dopustit,aby ma este niekedy deti videli opitu,strasne som sa hanbila,a vlastne stale sa za to hanbim,dufam,ze to vydrzim,lebo si este stale neverim,ale zatial sa drzim..

ta3

Lamborginka, Tvoje okolie ma opravnene obavy, ano, je zdrave obcas sa uvolnit, ale Ty to robis prakticky uz vzdy, ked mas prilezitost, cize ked nie si v robote, Ty sa uz nevies inym sposobom ako alkoholom odreagovat, zabavit, podla mna si alkoholicka, sice si svoje konanie este uvedomujes, ale uz nemas sil to zastavit a je to uz len otazkou casu, kedy v praci zacnes mat problemy, uz nebudes taka vykonna a pojde to aj v praci postupne dole vodou, potom zacnes v praci tajne popijat, nakoniec pracu stratis pre alkohol, mas pravdu, alkohol rozpusta stresy, clovek na chvilu zabuda na problemy, ale alkohol nie je cesta, po vytriezveni sa vsetko vracia a intenzivnejsie, pretoze problemy zostali a este mas aj vycitky svedomia, cize psychika ide dole vodou, ak Ti na sebe este aspon trosku zalezi, popijanie zastav, ved je tolko inych a ovela zdravsich sposobov ako sa odreagovat, ak nemas priatelov, s ktorymi by si pokecala, zober sa do prirody, na plavaren, do fitka, do kina, citaj, ano aj riadit byt treba, ale preco s pripitou hlavou?, o Tvojom alkoholizme svedci uz to, ze k tomu nepotrebujes uz ani spolocnost, uz to robis sama, ano, si alkoholicka v rannom stadiu a ak sa rychle nespamatas, velmi skoro sa z Teba stane alkoholik, atratis pracu, priatelov a skoncis na ulici, nechcem Ta strasit, to co hovorim su fakty, ale pomohlo by, keby Ta tieto moje slova vylakali, lebo inak sa nespamatas

lenca45

Uplne bez srandy, spamataj sa velmi rychlo a prestan svoje pitie ospravedlnovat a hladat nan priciny. Aj moja matka bola v praci nr. 1, doma vzorna gazdina a najprv si len tak sem-tam dala za poharik vinka pri domacich pracach (na rozveselenie, rozptylenie). Neskor (podobne ako pises ty) nemala zaujem chodit s nami niekam von na akcie (s otcom) ostavala doma a ked sme sa vratili, flaska bola poloprazdna.
Dalsou fazou u teba je, ze flasu podvedome ukryvas - medzi veci a nemas dobry pocit z toho, ked o piti vie rodina (to su Tvoje posledne zachranne mechanizmy v Tvojom vnutri). Dalej - nevies skoncit pri jednom pohariku: Tvoja odolnost voci alkoholu postupne klesa, kym doteraz Ti stacili napr. 3-4 pohariky na rozveselenie, o par dni/tyzdnov si Tvoje telo na rovnaky ucinok bude pytat viac.
To, o com pises na zaver je uplne odlahcovanie celeho problemu: vobec to uz nie je OK a vobec Tvoje vcerajsie pitie nebola nahoda. Mas problem, ktory by si mala zacat riesit - odporucam skoru navstevu psychologa, pripadne klub AA.
Problematike alkoholizmu sa venujem uz velmi dlho, zial, mam osobne skusenosti (vramci rodiny) a z Tvojho prispevku mi beha po chrbte mraz. NEstaci, aby si pitie obmedzila, jednoducho musis prestat. Najdi si novy konicek, vytiahni von priatelov, ale povedz im, ze pit nemozes, lebo mas s tym potom problem. Verim, ze Ta budu respektovat a rovnako verim, ze si svoj problem rychlo uvedomis a zacnes konat skor, ako bude neskoro.
Btw: alkoholizmus je zavislost sebcov, ktori bez ohladu na svoje okolie (rodinu)myslia len na svoje blaho, ulahcenie a pod. Je ubohe patrit medzi nich.

hviezda01

nielen vava to pozna,aj ja to poznam,presne takto som sa odreagovavala aj ja,a tiez som nevedela zostat pri jednom pohariku,vzdy som si povedala,ze uz dost,ale neslo to,az som mala okono ako branu...a tiez som popijala ked som bola sama...niktore tvoje slova su ako keby somo sebe citala...

lamborginka

Mate pravdu obaja chyba je aj vomne a Vava si to tiez uvedomuje ze aj v nejj ,,))a wobo no neviem ,,,uvedomujem ale abnormalne to zatial nie je podla mna si to uvedomujem a co sa tyka prace som zodpovedna, podla vedenia jedna z najlepsich takze praci sa venujem a je tazke robit z ludmi ,,a takto si to doma udupavam v sebe a pijem len v osobnom volne ,,a uz nebudem tak casto ,, len zajtra ,,, ale nie dostt ma to tesi je to taka motivacia pre mna do dalsieho dna alebo ked taham tri dvanastky v praci jedine co ma tesii ze v den volna rano vstanem otvorim si flasku mojej oblubenej whisky dvojliterku coly a idem upratovat a tesitt sa z mojho drinku ,,,a treba uznat ze treba vypnut nieekdy ,,, )Vava to pozna ,,)

wobo

Je abnormalne ak mlada baba vypije pocas upratovania sama flasu jacka alebo inej whisky, to si nenahovarajme, ze je normalne...niekde je chyba