Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

zubná korunka

evie

tak cenovo si to ja uz napamatam, moju mam uz 5rokov a terz sa ceny urcite zmenili... Sukromni zubari urcite beru viac neviem (mozno aj kvalita je lepsia)

No tak taa moja mi paradne svieti z huby :( ale ked je uz tam tak dlho tak velmi sa nemam k jej vymene...

ma niekto skusenost zo zavedenim zubu do dasna operaciou?

vela

ahoj, vie mi niekto povedať, koľko stojí zhotovenie korunky, prípadne poradiť zubára za prijateľnú cenu v lučenci a okolí.

mate59

zubár ti nezvolil správne odtieň farby a asi nekvalitne nacementoval korunku. Nesmie padať, nemal by sa líšiť od iných zubov a korunka by mala vydržať aspoň 15 rokov.

evie

ahoj, aj ja mam keramicku korunku na hornom lavom a chcela by som sa opytat ci je ten zub mozne nahradit novym ale tak aby som sa neobavala ze mi vypadne uz nikdy. Tiez si ho dost setrim ale na zaciatku ked som mala len zivicovy tak mi pri umyvani zubov vypadol.
Tiez je to moja trauma a pritom sa este aj dost lisi od ostatnych, takze pri foteni sa skoro vobec neusmievam :((((

kamejka

ahoj,
mam takuto porcelanovu krasu uz 6 rokov a vsetko je ok, nehryziem na nej. tiez mam ten pocit, ze ju treba setrit, aj ked asi netreba. avsak vyvaruj sa elektrickej kefky. mala som dojem, ze zub chcem poriadne cistit, tak som pouzivala elektricku a dasno nad korunkou mi zacalo ustupovat a uz sa nevratilo spat. je to len pol milimetra ale nejde spat. chystam sa na zmenu v prospech zirkonovej korunky lebo porcelan je zapeceny v piecke na kove a ten kov ma primesi niklu a na ten som alergicka. ak mas ten zub mrtvy tak mi napis a poradim ti viac, lebo mne ten zub cize 21, horna jednotka narobil velku neplechu. je to moja trauma. zvyknu sa tvorit hnisave fistuly a je nutna resekcia zuba. mam tri za sebou. inac porcelan znesie vela, len aby si ho ty dobre znasala. este na zaver: nikdy nejedz tak, ze by si jedlo tymto zubom pacila, cize dala pod zub a tahala nahor, vtedy by si ho uvolnila. vela stastia a krasny usmev. napis ak chces vediet detaily. zirkon je vraj prirodzenejsi z hladiska farebnych odtienov lebo sa nasadzuje cize lepi priamo na cap alebo na zub a nema kovove jadro.