ahojte chcem sa spytat,ze ako to v domacnosti zvladate.bola by som rada,keby ste mi uprimne povedali,aky mate mesacny plat a ako si z toho vyzijete.napr.niekto ma pozicku tak aj to by ma zaujimalo,kolko mesacne a ako dlho ju splacat budete.dakujem pekne
zitie,vzdelanie,byvanie,pozicka?
hmmmmmmmmmmm
no s tym vystupenim z eu, len z dovodu ze stale nam diktiju co mam a co nemame robit :)
napr pomoc grecku.. alebo (i ked do tohto sa velmi nerozumiem), nemozeme pestovat co chceme, a casto sa musime prisposobit ich rozhodnutiu. I ked nam za to platia no :) este som nepocital co-co prevysuje :))
a take euro - ak tam pride hyperinflacia tak amen s kazdou euro-krajinou, i ked zase - neviem o kolko by to bolo lepsie ak by sme stale mali SKK (vd ak si CHF dokaze udrzat svoju hodnotu, alebo aj ine krajiny, tak preco by si nedokazalo aj SKK :) )
hmmm
minimalka uz je vyssia sa mi zda,,, ale v anglicku je drahe cestovne, a tiez najom,,, ubytko proste... takze ak si odratam vsetky vydavky,,,, cestovanie+najom+strava, tak mi ostane menej ako to, co zarobim tu. chcem odist preto, lebo som tam mala bezstarostny zivot...
vtedy ked som tam bola,s a tam dalo krasne zarobit,ale to je niekolko rokov dozadu.
smajliqua, ako to myslis,ze zarobis v anglicku menej ako na slovensku?jedine ak pracujes ako au-pair..vsade inde,aj v posr..sklade zarobis viac!vsak minimalna mzda je okolo 6 libier na hodinu/tusim 5.85,ale stratiila som prehlad/ a ano, s lost suhlasim!-je to nehorazne,co uz slovaci nechaju so sebou robit!doteraz ziadna vlada nevedela zabezpecit dostojny zivot pre obcanov , nacase ist do ulic.ale nesuhlasim,ci hovori lost,ze by sme sa mali odpojit od eu..mi praveze na tom viac ziskavame ako tratime.uz len to,ze mas vsetky vsetky vybavovacky v zahranici 100x lahsie ako keby sme neboli v eu.a co sa tyka penazi, no,my uz teda vyprodukujeme do tej unie..
smajliQa
no maximalne musim sulhasit :)
postup "bez bolesti" ani neexistuj snad.
respektive postup bez prekrocenia prahu pohodlnosti neexistuje.
sice som nebol vonku dlho, ak teda nepocitam kupenie jedneho keksu v rakuskom spare :D ale tak urcite je to "mimozemske" prostredie, stihat jazyku, adaptovat sa na iny zivotny styl.. a to najdolezitejsie, uzivit sa pracou, ktoru si treba najst..
avsak.. ale tak... hmm ... obcas si myslim ze "horsi to byt uz nemoze" a teda "tam vonku" je to porovnatelne s tym co je tu, len v inych farbach :) i ked iste... je to velmi narocne ak ide clovek od nuly..
lost,,,
myslis si, ze kazdy chce stale niekam utekat? kazdy na to nema,,, niektorí ludia su proste slabí, nemaju odvahu, ...
ak si nebol v zahranici, myslim ze to nedokazes pochopit... skus sa niekedy odstahovat na aj iba na par tyzdnov, a uvidis ako rad sa budes vracat domov.
marinaa
nj, presne aj policia je na tom dost biedne, bohuzial...
a najhorsie na tom je ze (celkovo vsade) existuju aj podstvi ludia (aj policajti, i ked osobne ziandeho nepoznam, ale.. raz ma zastavili a len taka bezna rutina, a bol vcelku mily 30 sekund co si overoval doklady), ale predtym co som dostal 150eur za 150kmh na dialnici, to uz take mile nebolo, uplne som sa citil ako terorista :D na prazdnej dialnici :) keby aspon brali do uvahy aj okolnosti a nie len bezvynamne fakty.. a tak kedze 4 z 10 su "zli" tak vacsina (mozno aj ja obcas) si ich zaskatulkuje, lebo nema na vyber, alebo nema stastie na tych "dobrych"
a este jedna vec tu je nad vsetky ako ceresnicka na torte a to je ucta k zanaznikovy.
tym pozdravujem t-com, orange, swan, netlab, banky, positovne, autopredajcov, postu, urady..
(ale zas, aj medzi nimi sa najde normalny zamestnanec, ale to skatulkovanie je uz asi nemozne prestat pouzivat... a su aj naozaj normalne firmy a ludia atd.. aspon si to clovek o to viac ceni a zapamata si ich a bude k nim milsi.. )
Len sa bojim, ze coskoro budeme ako Thajsko, kamos mi pisal ze tam to je uz take super, ze ak si ide na motorke po dialnici 200kmh, zastavi ho policajt a da mu uplatok 9doslova) 4 eura a moze ist dalej..
Som zvedava na situaciu, ked tu ostanu len "ti tmavsi", invalidni dochodcovia a socialni pracovnici (mam dojem, ze socialna praca sa studuje v kazdom meste na Slovensku :-))
Podla mna by sme sa mali odtrhnut od EU, prestat platit eurom, vyhodit prizivnikov (ako mensiny, tak aj velke korporacie co parazituju na danovych ulavach) a boli by sme na tom snad lepsie ako Svajciarsko..
Lenze to sa stane asi len ked sa predavkujem s kilom prasku na spanie :D
Ale vela ludi tu zostava len preto, lebo tu ma rodinu a kamaratov... Resp. vela ludi sa vrati preto sem, lebo toto ich tu drzi nad vodou..