Zdravím,
Už to je roky čo mi začali padať vlasy, ako malý sa mi každý čo ma strihal sťažoval že mám husté vlasy, a teraz je to naopak, mám 25 rokov a už to začína vyzerať nepekne, je to pravdepodobne zdedené...
Ale píšem kôli niečomu inému. Nedávno som bol u kožnej, že aby som sa niečo dozvediel o mojom probléme, o možnom liečení a tak. No aj tá ma presvedčila o tom že naši doktori nestoja za nič a že keď nechodím s problémami za doktormi o nič neprichádzam. Na internete som už pátral dosť po informáciach o padaní vlasov, kade kdo spomínal vyšetrenia u doktora no ale táto? Povedala mi asi tké niečo že "ak už padajú tak už sa stým nedá nič robiť, že to je príroda" alebo niečo na ten spôsob, a aby som nepovedal tak sa ma potom ešte spýtala sa či mám niekoho v rodine... že áno pravdepodobne to bude dedičné ale proste takto to uzavrieť? Dala mi jeden leták na alcepin, ktorý som už skúšal ale ludia si naň sťažovali tak som radšej prestal a tým to zhaslo. Kde sú tie spomínané vyšetrenia čo na ne ostatní chodia?
A mimochodom som jej spomenul aj že mám podozrenie že sa na celom tele potím viac než by som mal, a ona mi podstrči letáčik na masť, to ma dorazilo. Aj v lekárniach poradia lepšie.
Tak ako to je s tými vyšetreniami? Bol som na nesprávnom mieste keď chcem zistiť presne kde je problém a nie to hádať?
Návšteva doktora kôli padaniu vlasov
No aj tak si myslím že to tým nebude ale spýtam sa nabudúce, predsalen keď chodím na kontroli a vraj lieky teraz nepotrebujem tak to je asi v poriadku.
No čo tie vyšetrenia? Kôli padaniu vlasov aj potenie, to by nemala robiť kožná?
Choroby štítnej žľazy:
Hypertyreóza - zvýšená tvorba hormónov štítnej žľazy. Spôsobuje nepokoj, únavu, búšenie srdca, nadmerné potenie, neznášanlivosť tepla, časté vyprázdňovanie čreva, stratu na hmotnosti, vypadávanie vlasov, častý pocit smädu a hladu, niekedy aj poškodenie očí, ktoré sú veľké a vysunuté z očných jamiek (Gravesova-Basedowova choroba).
So štítnou žľazou niečo mám, chodím na pravidelné kontroly, raz som bral lieky ale odvtedy vraj zatiaľ nepotrebujem. Ak je sňou niečo v neporiadku tak automaticky spôsobuje nadmerné vypadávanie vlasov alebo nie vždy? Nikto mi nepovedal čo mi to vlastne môže zapríčiňovať.
Ak máš problém aj s nadmerným potením, možno by bolo vhodné endokrinologické vyšetrenie, kde ti vyšetria štítnu žľazu. Aj tá môže spôsobiť vypadávanie vlasov.