zdravim...mam taky problem ze nasa sucka uz vyse tyzdna hara.predtym bola ockovana a vzhladom na tento fakt zacala harat neskoro a este k tomu asi az na 4 den krvacania to zacitili nasi psikovia.lenze je tu problem ze jeden je jej "manzel" a jeden je ich syn.samozrejme ze uz ju obaja fikli.len teraz je tu problem ze obaja sa stale (denne aj 4x) mlatia.samozrejme starsi ma uz 8 rokov a mladsi chce prevziat velenie a tak na neho vrci a zacina bitku on aj ked sa len na fenku kukne.neviem moc co mam robit lebo nechcem ju stale zatvarat do vnutra.ked je ona zavreta tak psi su vonku a ako nahle ju zbadaju uz su z nej v prdeli a chcu.ked ich zavriem na zahradu a ju pustim na terasu do prednej zahrady tak zacnu vypistovat a knucat jak zmyslov zbaveny...a neviem kolko to este bude trvat ked uz vyse tyzdna hara.uz ma to po pravde vobec nebavi lebo aj dnes rano sa stihli za hodinu 2 krat pobit a mladsi ma uz dost dohryceny krk..neexistuje nieco cim by som ich ukludnila?nemate s tymto skusenost?
za kazdy radu budem vdacna a dodatocne odpoviem aj na ine otazky.
problem-dvaja psikovia a jedna harajuca sucka
presne tak..vsetci vidia iba to zle.nehnevaj sa ale ides mu to hovorit o tom ze ked mi prejde rukami nejaky zachraneny psik a bla bla...vies nepoznas ma.nevies kolko krat som volala na slobodu zvierat kvoli tyranym,stratenym psom.a preto mi tu nehovor aka som a uz vobec ma nesud za to ze chcem tym psom len dobre co ty ocividne nevidis.
ja som pracujuci clovek a nie ziacka.kamaratky uprimne povedane nemam,byvam v rodinnom dome tak naco by som fenku aj niekam davala a uz vobec nie k babke kt byva v blave v garzonke a ma 70 rokov.mama pracuje,jej priatel pracuje,sestra pracuje,jediny brat kt ma 12 rokov je doma.ale on je dosta nesamostatny na to aby ustrazil fenku a nenechal sa tych dvoch pozabijat...chcela som radu,skusenost ako sa toto moze riesit.a nie ma tu hned urazat ze som spravila toto zle a aka som.
bibisa-nejdem tu pisat o mnoziteloch, ktori chcu stenata, ako si napisala na predaj, ani polemizovat o tom, ze cista rasa su len psy s preukazom povodu... Je prebytok psov a nechapem ludi, ktori si len tak mnozia psov "na predaj". Ked Ti parkrat za zivot prejde rukami zachraneny, vyhodeny, zanedbany pes, tak celkovo zmenis nazor na zbytocne rozmnozovanie.
Ak by ju nakryl "manzel", aj "syn", mozu sa jej narodit od oboch stenata, tam je risk, ze z krizenia matka syn mozu mat geneticku vadu.
Radili sme Ti, aby si ich oddelila(dat fenu napr. k babke, ku spoluziacke,...), ale ked vravis, ze sa to neda, tak sa neda... Kto chce hlada sposoby, kto nechce hlada dovody...
ja to chapem...a preto sa len modlim ze uz bola oplodnena pred tym co ju fikol syn...lebo manzel bol prvy.a inak to bol skor napad mojej matky a jej priatela..uz sme sa aj doma za tych dvoch pohadali.a veru nebavi ma to.a uz vobec ich nechcem niekde privezovat.to mi pride uplne sproste.
čistá rasa :) tak potom vieš, že nesmie syn fiknúť svoju matku, inak to už čistá rasa nie je a štenitka by som si od teba nekúpila. Psy robia vreskot sami o sebe, nie to ešte keď je v blízkosti hárajúca suka, iná rada ako ich oddeliť proste neexistuje.
mam troch psov zvladam ich..no toto je naozaj velmi delikatna situacia ze obaja ju chcu.neratala som s tym ze sa budu o nu tak zabijat.ja im ju nehadzem ako kus mesa..je zavreta v kuchyni a zas ked ej take teplo nemienim sa v dome podusit a tak mame vonkajsie dvere otvorene a sietkove su zavrete...a ona sa tam premava ty dvaja zacnu hned bliakat po nej,...zas ju nemozem zatvarat do totalne tmavej miestnosti chuderku samu.je jej tam velmi dlho.
a vobec nejde len o take nejake fikanie.mi sme chceli staniatka na predaj takze asi to ma zmysel..a to ze sa dvaja psi biju i jednu fenku je logicke.prisla som sem pytat radu ako tomu zabranit ako ich ukludnit a nie pocuvat a tom ze to je privitivizmus.
bibi123
ako nehnevaj sa mi tu teraz nerozpravaj o tom ake su preplnene utulky...toto je cista rasa za prve,za druhe ich bohuzial nevieme oddelit.proste sa to neda stale jedneho z nich niekde mat zavretych..pisala som o tom ako vystekavaju a pistia takze aj za to..a dalej prve ju fikol niekolko krat jej manzel a tomuto sa to podarilo takz e preskocil metrovy plot.takze nehnevaj sa nenecham zo seba robit nejaku tyranku.ja sa riadne o tych psikov staram a to ze syn fikol svoju mamu za to nemozem.akoze sorry to je slaba kava oproti tomu ako iny ludia tyraju psi a nedavaju im zrat. takze tolko k tvojmu prispevku
Hárajúcu suku musíš jednoznačne oddeliť od psov a musíš pretprieť toto obdobie. Ty ich drážiš tým, že im ju ukazuješ. To máš ako s chlapmi :) Ešte to je v pohode kým sa bijú, zvyknú sa aj roztrhať- vyhráva ten silnejší a ten má právo si zašukať. To sú pudy, s tým nič neurobíš. A preto nemám suky ale psov. Musíš ich púšťať von na striedačku a oddeliť od seba, ak sa tí dvaja bijú aj tých musíš oddeliť počas hárania. Preto treba mať len toľko psov, koľko zvládneš.
bibisa-sorry, ale co je to za debilizmus nechat len tak fikat harajucu fenu??? Utulky su plne najdusikov, ktore nemaju domovy a vy takymto nerozvaznym chovanim zabezpecujete dalsiu reprodukciu pribuzenskych spojeni. Fenu dajte vykastrovat, alebo ju nechajte oddelenu. K nakrytiu zvacsa dochadza 10 az 18 den, spermie ziju v tele aj 3 dni, cize ju drzte oddelenu, aj ked prestane krvacat. Psov tiez oddel, jedneho drz v kupelni, dalsieho v kuchyni. Tyzden-dva to vydrzia a vzdy lepsie, akoby sa mali pobit na zivot a na smrt.