Mačička

Príspevok v téme: Mačička
Scotch

viem, ze vela ludi neznasa macky :) ale ti, co k nim mate pozitivny vztah a naahodou nejaku tu cicu doma mate, chcem sa opytat, ci sa da macicka vycvicit... ci bude posluchat, pocuvat na meno, ci ak je macka v bytovke, je okrem vencenia nutne ju vypustat von, napriklad na noc a rano sa vrati... a vlastne celkovo, co obnasa starostlivost o macku? pocula som aj take reci, ze macku sa neda vycvicit, ze to si stale bude robit, co chce..

lillia

macku si kludne do bytu vezmi... domace nie su velmi vhodne, to skor do domu. ak si vezmes perzsku dlhosrstnu, s nou budes mat trosku viac starosti. najidealnejsia do bytu je britska, a nie su s nou takmer ziadne starosti, nemusi, ani by nemala chodit von, ani ju netreba kupat. a v podstate ju vzdy kupis uz naucenu na wc. chvilku sa pohra a v podstate cely den len prespi. vlastne ako skoro kazda ina.
ak ju chces naucit na 1 miesto, existuje taky sprej, ktory mackam nenormalne vonia, takze postupne ju aj to mozes naucit.

sibeti

ak máte problem s tym,ze si dakde skrabe pazuriky,ale chodi,kde nechcete,existuje taky sprej,nastriekate a uz tam nepojde,im to riadnne smrdi,amm ho,je to super

annieee

mojej babke sme zaobstarali kocúra :D - žije v byte je to úplne obyčajná mačka, žiadne významné plemeno, dali sme ho vykastrovať, keď mal asi rok, von ho babka nepúšťa,vnútri má dostatok miesta na vybehanie sa, rád sedáva na okne (so sieťkou samozrejme :D) a vycvičiť sa dá - reaguje na meno alebo zavolanie, vyprázdňovať sa chodí do mačacieho záchodíka ... ale nevýhodou je že mačky dosť pĺznu najmä na jar a keď si napr. sadnem na sedačku, kde sa predtým kocúr vyvaloval :D tak je namne viac srsti jak na tej mačke :D tak ho treba zčasu na čas prečesať takým hustým hrebeňom.. a niečo k tomu že si bude robiť čo chce - no tak to sa nedá nič živé vycvičiť, aby si nerobilo čo samé chce, je to predsa živý tvor, a občas vyvedie hlúposti, ale moja babka je celé dni len doma takže dokáže ustriehnuť, kedy sa mu zachce si brúsiť pazúriky o gauč - (treba zaobstarať škrabadlo a ukázať jej načo sa používa) :) alebo behať po drese.. atď a dokonca si vie aj sám otvoriť dvere (ale zavrieť už žial nevie :D) načo sa babka rozčuluje cez zimu, že keď kúri, on jej stále otvára dvere na obývačke (ona zavrie, on otvorí):D :D ale ja by som doma určite také akčné zvieratko nechcela, lebo polovicu dňa som v práci a keby je to samé doma, tak by mi asi z bytu spravilo kôlničku na drevo :)

sibeti

len si prosim ta nekupuj macicku od mnozitela.....pls...

www.facebook.com
ako vsetci ludia si od nich kupuju qorkshirov a potom z toho vyrasta vselijco,s dakejakymi chorobami a nehovorim ani o tom, ako trpi aj ich mama...

Monika_babika

macky sa ucia tachsie ale urcite sa da ja mam pocuva ked ju zavolam abo na nu zapiskam ale neni to jak pes ale zlate lubkam ju :))

blondula

tak sarapaty ti narobi tiez,to si pis... treba zaobstarat skrabatko,lebo bude skrabat vsade de nema :DDD mne aj po zaclonach lozili,v kuchyni po stene,lebo tam bola este taka draplava tapeta :DDD hajzlak rozdrobeny po celej predsieni a dokonca aj ked som varila,mi doniesli do postele fasirky z hrnca alebo nejake cevabcici.rozbili kvetinac,tak sama zem vsade a kvet zase v posteli :DDD vlastne vsetko mi nosili do postele ako keby ma chceli narocky zobudit.ale zabite boli mikrotenove sacky a ked mi pod paplon liezli :DDD ale musim povedat,ze to bolo ked boli male maciatka,vyrastli z toho !! "zlate casy" to boli :DD

milovna

my mame v byte macku a reaguje na meno,ale nedokazem ju vycvicit tak,ze sadni,lahni,iba pride za mnou ked ju zavolam,ale to preto,ze si mysli ze jej idem dat nejaku maskrtu :-Dinak by kaslala na mna,alebo ked sa s nou hram,ked jej hadzem loptu,tak mi ju posle ako psik :-D ale inak nic.a von ju nikdy nepustam,ona nevie co to je vonkajsie prostredie,raz som ju zobrala von a strasne sa bala,tak to nemalo cenu s nou chodit von,este by si zvikla a nedaj boze by mi skakala z balkona a by sa mi nevratila.jej staci ze sedi na balkone a vnima vtaciky na strome