otazka ?

Balquiss

Môže byť. Ale tak si zober, že ona už sexuálne žije, a dieťatko nechce, a mama by jej to nechcela dovoliť, ale v 17tich je predsa normálne, že sexuálne žije, predpíše jej ju potom doktorka????

jankaaaaaaaaa

moze. pisem ze oficialne by nemalo, ale nie vsade to dodrziavaju. lebo rodic ma byt informovany o zdrav. stave dietata, kedze je jeho zastupca do 18tky, preto by sa vsetko malo riesit s rodicom

jankaaaaaaaaa

moze. pisem ze oficialne by nemalo, ale nie vsade to dodrziavaju. lebo rodic ma byt informovany o zdrav. stave dietata, kedze je jeho zastupca do 18tky, preto by sa vsetko malo riesit s rodicom

Balquiss

Ja chodím sama, a nikdy ani po 1. krát nešla mama so mnou dnu. A vždy keď tam som nikdy som nevidela ísť dnu mamu s dcérou. No neviem. Asi to všade funguje inak. Ale keď si dieťa zlomí ruku v 15tich nemôže ísť samo k doktorovi?

jankaaaaaaaaa

aaaale cosi. ked pride matka s dcerou ku gynekologovi tak s nou ide dnu.. jasne ze sa nepozera jak tam vysetruju dceru alebo co.. ale oficialne je to tak ze dieta do 18 rokov muusi byt u doktora v sprievode s rodicom.

Balquiss

Pokiaľ viem, gynekológovia vyslovene zakazujú aby s dievčatami vstupovali matky.. neviem kde by to mohlo byť tak, že to naopak vyžadujú... veď je to hlúposť

jankaaaaaaaaa

nie ku kazdemu lekarovi sa da ist bez rodica, ak dievca nema 18 rokov. a niekde vyaduju suhlas rodica pred predpisom hak. niektori nie, niektori ano..

Balquiss

Milá Kikushina, kľudne môžeš ísť sama od 15tich rokov ku gynekologičke/ovi a kľudne si SAMA môžeš dať HAK predpísať, neviem, či klegine prišli z kláštora;) Nepotrebuješ súhlas mamy, ale bolo by dobre ak by o tom vedela keď máš 15,16 rokov. Ak 17 tak si myslím, že je to na tebe. Podľa mňa by aj mama v tvojom záujme, ak už pohlavne žiješ, uznala, že v tom prípade sa treba určite chrániť.