Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Laktobacilóza

pia

Dobrý deň, už zhruba 4 roky ma trápi nadmerný vaginálny výtok, gynekolók mi robile niekoľkokrát kultiváciu, niekoľkokrát ma aj preliečil vaginálnymi čípkami Macmiror, Polygynax, Entizol, ale absolútne bez efektu. Pri meraní ph v pošve som mal 5,5, ale zápalové markery údajne neboli natoľko vysoké, že by bolo potrebné to riešiť. Napriek tomu ma výtok veľmi znepokojuje, lebo myslím, že je abnormálny. Je bielej farby a po zaschnutí je ako krieda, inak nepáli, nesvrbí, ani nemám problémy pri močení. Počula som tiež o autovakcíne, ktorá by mi mohla môj problém vyriešiť, ale nič bližšie o tom neviem.Chcem sa opýtať, čo môže byť príčinou tohto výtoku a ako je možné sa ho zbaviť.
odpoveď »

Gynekológ by Vám mal spraviť výter aj na chlamýdie , ureaplazmy a mykoplazmy. Aj pri bežnom výtere je možné požiadať o presnú diagnostiku laktobacila. Existujú totiž aj aberantné kmene, ktoré neprodukujú ochrannú kyselinu mliečnu a po pomnožení, robia husté biele výtoky. Vhodné by bolo imunoalergologické vyšetrenie, pretože alergický stav vo vagíne môže imitovať zápaly a mykózu. Hojnejší hlienový výtok majú aj ženy, ktoré majú labilnejší neurovegetatívny systém a aj psychické problémy. Väčší problém majú ženy, ktoré majú suchosť vagíny. Keď Vás aj gynekológ preliečil podľa výsledku kultivácie a efekt sa nedostavil ,môže to znamenať, že vykultivované baktérie Vám v skutočnosti Vaše problémy nespôsobujú.

sima698

Môže sa mi táto diagnóza objaviť, aj keď som brala perorálne Probio-fix (Lactobacillus acidophilus LA-5
Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12)počas a po liečbe atb? Do pošvy som si laktobacily nezavádzala. Ďakujem za odpoveď.

RNG

to som tam dal len pre tych, co si myslia , ze vsetko prirodne je dobre, a ze anorganicke veci su pre nas "skodliva chemia", hoci mnohe z nich su pre nas potrebne. Nemusim ist daleko,O2, NaCl, H2O...

tpch

soda bikarbona je chemia? Ved sa nachadza aj v prirode :-D Vsetko okolo nas vychadza z prirody, aj ropa je cisto prirodny produkt..

Sorca24

No veď práve, mne probiotické čípky nerobia dobre...Ale taká sóda bikarbóna je tiež chémia, čiže to tiež nieje bohviečo a asi tiež narušuje prirodzenú flóru v pošve.

RNG

Oprava, nevsimos som si to hned,
...lekari to adresuju antibiotikami... a lactobacilivymi cipkamI.Ako som povedal, dobra probioticka flora sa sklada zo stoviek roznych probiotik, ktore sa navzajom udrzuju v sachu, aby sa ani jedno nepremnozilo a spolocnym usilim potlacaju ine mikroby, najma candidy a plesne.
Preto ked ich vsetky vynicis atb. a nechas tam len tie, ktore atb . neznicia, tieto sa samozrejme premnozia a to su najma candidy a plesne
Preto zaviedli tie cipky s lactobacilom, ale zialbohu len s jednou kulturou, nie s dostatkom roznych, takze sa vyskytnu obcas problemy premnozenia, hoci len pomerne zriedkavo.

Sorca24

Klasicky ako kvasinky, čiže hustý biely výtok, štípanie, bolesti pri styku....až na jeden rozdiel, že kultivácie sú negatívne.