zavistliva svina

Príspevok v téme: zavistliva svina
zawist

to som ja. preco neviem dopriat priatelom? preco som taka? :( uvedomujem si to, ale nejde to zmenit!! chcem sa tesit z ich stastia, z ich uspechov... nechcem zavidiet a kut pikle...
napr. teraz. kamoska sa stala policajtkou. zavesi na net denne asi dvadsat fotiek v uniforme. manzelova sestra sa tiez mala stat policajtkou, vystudovala VS, vsetko ok, ale ma zly zrak, tak nemohla - bola strasne sklamana. a kamoska? ta ma vysoky tlak, nadvahu, dioptrie (nosi sosovky) 3,5... ja neviem, ci je to zavist, alebo len tichy vykrik proti nespravodlivosti, ale nechcem byt taka... nezavidim preto, ze by som sa ja mala zle... mam skveleho muza, krasneho synceka, dobru pracu, vysoko odmenovanu a bohato naplnajucu... preco som taka? ako to zmenit??

uhlie

Kazdy clovek zavidi. To je v podstate ludi. Inteligentny clovek dokaze tento pocit prekonat a povzniest sa nad neho, lebo vie, ze v buducnosti mozno bude potrebovat pomoc od toho druheho. No a primitiv to nedokaze rozumovo potlacit a sprava sa ako zviera a vyraba si nepriatelov.

anonym_2137

To je v tebe, či sa to dá zmeniť neviem, ale musela by si sa veľmi snažiť. Nechápem, čo závidíš, keď všetko máš.