Trápia ma rodičia

Príspevok v téme: Trápia ma rodičia
Anonymka123

A z akého dôvodu? Ocova žiarlivosť... Ničí a aj vždy ničilo náš život. Nie preto aby nás bil alebo čo... Ako otec je naozaj super, dá sa s ním porozprávať, zahrať sa s ním a vie aj pochváliť...
A určite už viete, kde sa tá žiarlivosť umiestnuje. Pri mojej mame... Nenávidim otca za to, čo robí, pretože moja mama nič zlé určite neurobila, nikdy nepochybyla ale z druhého pohľadu ho mám rada, pretože je to môj otec. oco vyhľadáva neveru za každým jej krokom... Kontroluje ju, kde je, s kým je... Moja mama nikde nechodí. Preplakala veľa dní, a obdivujem ju za to aké pevné ma nervy, že sa z toho všetkého nezrútila... Za všetkým vidí neveru. Poviem príklad, minule isšla mama z práce s ujom na aute a išli s ním aj ostatné ženy po práci... Ale oco jej neverí a hneď za tým vidí neveru... Jeho žiarlivosť nám ničí život po súkromnej ale aj finančnej stránke. 3 roky nikde nebol, pre mamu, lebo ona sa s prepačením vždy s každým veď viete čo... Mám už 18 rokov a tyranizovanie trvá už viac než 5 rokov. Viete si to predstaviť? 5 rokov prežitých v strachu? Mama stratila sebavedomie... Stráca nádej do života... Ako povedala, keby sme neboli mi detí, dávno by si niečo urobila...
Chceli sme otca presvedčiť ku psychológovi, ale hned sa obránil, že on má pravdu on nepochybil to mama... Je tu toho viac veľa zážitkov, nebudem to tu rozplytvávať...Píšem anonymne lebo viem, že tyranizovanie či už ide o to psychické je trestne...Čo robiť? Čo mám poradiť mame? Čím dalej je to horšie a horšie...Prosím o rady :(

Slobodna

Anonymka123 z objektívneho pohľadu je riešenie jednoduché- Ak nedokážu byť spolu, nech idú od seba. Takéto riešenie vám poskytne aj psychológ. Dobre, položím ti otázku- Aké riešenie by si si predstavovala ty? Že otec vyfasuje nejaké lieky na žiarlivosť a zázračne prestane byť žiarlivý a trápiť mamu? Tvoja mama mala od neho dávno odísť, žiadny normálny človek by totiž dobrovoľne netrpel, žiadny opodstatnený dôvod pre dobrovoľné trpenie totiž neexistuje. To, čo sa mi tu snažíš predostrieť ty, nie sú dôvody, ale obhajoba. Pokiaľ si tvoja mama neuvedomí jeden základný fakt- Šťastná matka rovná sa šťastné deti, nie je čo riešiť.
Existujú dva typi ľudí, ktorí sem napíšu svoj problém- tí, ktorí skutočne chcú pomôcť, pretože si plne uvedomujú, že ju potrebujú a tí, ktorí akukoľvek radu zamietnu, pretože majú milion dôvodov prečo to nejde a v podstate sa potrebujú len vykecať. Bohužiaľ tá druhá kategória nás oberá o čas a energiu, ktorú vynaložíme na to, aby sme im pomohli.
Pekný deň.

Anonymka123

Slobodna, mám 18 rokov moj brat 15 a moja sestra 11...Sme dospelí? to asi nie... A čo tu celý čas hľadám len pomoc mame...A keby ju to netrápilo tak sa asi nad tým nezapodievam, vidím ako trpí... Ale mama nechce vešať nikomu nič na hlavu...Je to zložité... Mama len nám chce dobre ale naopak my chceme dobre jej...Prihliadam na tú najmladšiu, je v období puberty a myslím, že ona to bude znášať čo najhoršie... Viem, že sa to nedá vyriešiť a taký život nechcem aby mama mala... Ale bolí ma vidieť ako mama trpí :( Sú aj pekné časy, ale stále sa to vráti do starých kolají... Stále dúfam, že raz bude dobre, aj keď viem, že to nie je možne :(

Slobodna

A prečo to riešiš ty? Sama píšeš, že ako otec je super. To je problém, ktorý je medzi tvojím otcom a tvojou mamou. Nemyslíš, že sú dospelí a vedia si to vyriešiť sami, resp. by sa ako dospelí mali správať. Ty sa nezameriavaj na pomoc otcovi ale pomoc mame! Ona to musí riešiť, pokiaľ to nijak nerieši, tak jej to asi nevadí. Na deti sa vyhovárať nemôže, ste už dospelí, ak jej to vadí, tak buď nech od neho odíde a on sa spamätá, alebo nech dobrovoľne trpí ďalej. Zameraj sa na pomoc mame, ju zaveď k psychológovi, aby nadobudla silu a sebavedomie to riešiť. Žiarlivosť je choroba, ktorá sa síce lieči ale s veľmi malým úspechom na vyliečenie. Otec má zrejme nejaké komplexy a ponižovaním matky z nej robí obeť, ktorá sa na ňom, na jeho psych. týraní stáva závislou a tým si ju k sebe pripútáva, bude si istejší, že takú trosku nik iný nebude chcieť a ostane iba pri ňom. Viem, že píšem kruto a narovinu, ale aj tak veľa šťastia prajem.

Anonymka123

Myslím, že určite tam zájdem...Uvedomujem si ako to môže dopadnúť...A len viem, že nikdy nechcem takého partnera ako môj otec...Včera večer sa otec opil.. Nie je doma je momentálne v zahraničí... Zasa sa hadali, nadával po nej, a povedal, že on si zistí s kým sa vláči... :( Stále sa bojíme, aby na jej mobil nezavolal žiadny chlap...Je to na nervy, oco nájde neveru všade... A dokonca mama bola za ním pred týždňom v zahraničí... Teraz jej vyčíta, že určite keď spali išla za inými spolubyvajúcimi a vyspala sa s nimi... Je toto normálne?určite nie... A prečo si to myslí? Lebo jeden z ujov, čo sú s ním na izbe sa čosi rozprávali, že niekto je povoľný, a otec si hneď myslí, že hovorili o mame... :(

ta3

Anonymka, vidm iba jedine riesenie a to rozvod, ziadny rozostavany dom, ziadna materia nestoji za to, aby mama a nakoniec aj cela rodina takto trpela a obavy, ze by Vas mama po rozvode vsetkych neuzivila neobstoja, pretoze otec by musel platit alimenty dovtedy, kym studujete, mama je uz zrejme tak psychicky doranana, ze sama sa pravdepodobne na rozvod neodhodla, mali by ste ju Vy deti v zaujme Vas vsetkych podporit, otec pravdaze zostane Tvojim rodicom aj po rozvode, len by sa zamedzilo psychickemu tyraniu v rodine pod jednou strechou, chorobna ziarlivost je vazna vec a casom sa stupnuje, ja mam kamaratku kolegynu, ktora na manzelovu ziarlivost skoro doplatila vlastnym zivotom, keby ho neboli vyrusili nahodni chodci, manzelku by bol v navale ziarlivosti zabil a pritom k ziarlivosti tiez nemal absolutne ziadny dovod, na jednej strane otec je dobrym otcom v tom zmysle, ze sa o Vas stara, ale na druhej strane netyra iba Vasu mamu, ale aj Vas deti a z vlastnej skusenosti viem, ze psychicke tyranie je to najhorsie, co sa moze cloveku prihodit, je to ovela horsie ako bitka, poznaci to Vas vsetkych, mama sa postupne pri nom utrapi k smrti, pretoze trvala depresia a beznadej iniciuju velmi vazne fyzicke ochorenia, Vy deti sice postupne vyletite z rodicovskeho hniezda, ale otcove spravanie Vas psychicke poznaci na cely zivot, viem o com hovorim, tiez som zazila vela psychickeho tyrania

debo

je to tazke,ja viem,lahko sa niekomu hovori rozved sa,to tiez nejde tak lahko,ale chod do poradne alebo k nejakemu psychologovi,urcite ti mieco aspon poradia.Neboj sa policiu urcite nebudu volat.Mozes ist aj anonymne niekde dalej od bydliska.

mirka.malik

ziadna poradna do toho nebude zasahovat a policia uz vobec nie. policia nezasahuje ani ked manzel zrube manzelku, iba ak by ona na neho dala trestne oznamenie. na to nemaju inak pravo. ty tam len porozpravas aky mate doma problem a ten psycholog z poradne ti poradi co sa da robit a ci sa otec vobec da liecit alebo nejako spacifikovat. nic ine nebude nikto riesit, neboj sa.

Anonymka123

Určite nie, mnohokrát sme sa o tom s mamou rozpravali... Alebo možno raz, keď išla s jedným na kávu ale týkalo sa to len práce, resp. robí s mäsom a bolo potrebné aby vyriešili koľko kíl treba.. A oco z toho urobil strašnú drámu :( Ale mama nikdy nepochybila, to dám za ňu aj ruku do ohňa :/ Asi pôjdem sama, ale bojím sa, že sa oni obratia na políciu nie je to možné? :/ Alebo proste oni z tej manželskej poradne budú do toho zasahovať a to nechcem :/