stastne manzelstvo

pravda

Dakujem vsetkym za prispevky.je to zaujmave citanie....nasi mienky tusim sa rozdelili na ZA a PROTI.ja vsak viac chcela pocut AKO.zrejme kazdy na to musi prijst sam,kym veri ze spokojne dlhodobe manzelstva su.neexistuje universalny vzorec,aj ked kriteria su dane:
Laska,Porozumenie,Ucta,Tolerancia....iba tazko sa mi veri ked sa obzriem okolo seba aj na seba...niekedy si myslim: TAK TU SU TIE SPOKOJNY A STASNY....ale potom zrazu ked pootvoria pokryvku,vidis to vsetko co maju tie ostatny...Niekedy uvazujem aj nad tym, ci je voobec manzelstvo ako moderna institucia registracie partnerstva je opostatneta (ludskou podstatou).myslim tym to nase evropske monogamne manzelstvo.ale je to uz na inu temu temu

petruska

Nasi su spolu 42 rokov v dobrom i zlom, vychovali tri dcery, uz maju prazdne hniezdo a maju harmonicky vztah, ziju jeden pre druheho, maju druhu mladost...Ja zijem takztiek v stastnom manzelstve. Nemame sice este papier, ale zijeme spolu 4 roky. Pozname sa velmi dobre a sme spolu velmi stastni.

samko r.

Všetko je o ľuďoch. Nikoho neprevychováš, možnože len prinútiš k pretvárke! Oni sa musia jednoducho nájsť!!!

lera

dgvt- to nemyslis vazne, moja mama nemusela prezit nic strasne, moj otec je taky chlap, ze ho len na chlieb natriet, ako sa vravi, ved som s nimi do 18 zila v jednom byte a teraz tam stale chodim,a mam oci, a to ze je to nanutene cirkvou? ved ked nechces, tak do kostola nemusis ani pachnut, staci ist na urad a hotovo..ved v dnesnej dobe ta nikto nenuti, aby si sa vydala,nemusis predsa, ale ked budes s niekym zit bez sobasa, to ti tiez neda zaruku, ze sa sami sebe nezunujete,a nebudete si liezt na nervy, zaruka nie je nikdy ani v manzelstve ani mimo neho

dadka

realistk a dgtv, absolutne neuhlasim. Fakt je, ze sa mnoho parov rozchadza, ale verte, ze je este stale dost manzelstiev, ktore su spokojne a stastne. Fakt je, ze nelenili a na vztahoch zamakali z oboch stran a vyplatilo sa. Ist do manzelstva s tym, ze ved sa rozvedieme, ak to nepojde, alebo neist do takehoto zvazku v strachu, ze nevyjde, je sice volba ale ja nesulasim. Vztahy mozu prejst krizami a starostami a bohviecim, ale toto vsetko spominane a prekonane vztah posilnuje a prinasa obrovske stastie a pokoj. Ja viem, vyskusat sa to mnohym nechce, lebo je to dlhodoby proces, ale striedanie partnerov a chaos vo vztahoch rozhodne neprinesie ovocie.

dgtv

Nie vidím to len v svojom okolí - bud sú rozvedení, alebo sú spolu a idú si dobre na nervy alebo je to manželstvo nuda na kvartál. Nemôžeš vedieť čo musela prežuť tvoja mama. Manželstvo je nanútené cirkvou a zas sú za tým len money a majetky.

lera

realistka, predstavim ti svojich rodicov a jedno take manzelstvo uvidis,to je blbost, ze neexistuje ani jedno dlhorocne stastne manzelstvo, aj ked vzdy sa vyskytnu problemy, ale to neznamena, ze manzelstvo nie je stastne, alebo snad poznas vsetky manzelstva na planete?

realistka

Bohužiaľ štastné dlhoročné manželstvo neexistuje. Povedala by som že manželstvo ľudí dokonca degeneruje. Pozri sa na tie obtlstnuté znudené páriky 40-50 ročných ľudí.Ostávajú spolu len z neschopnosti, lenivosti.... Tí ktorí žijú sami majú oveľa zaujímavejší život.Nechcem brať nikomu ideály, nech si snívajú, je to pekné len potom to prebudenie zo sna viac bolí.

katika88

Ja si myslim ze hlavne sa netreba brat v case "rannej" zamilovanosti ked sa nam partner zda uplne dokonaly lebo potom sa stane za sa ti dvaja vezmu a na povrch sa vyplavuje mnozstvo chyb ktore mozno ani nie sme schopny tomu druhemu tolerovat.Svadba ma byt az vtedy ked uz dobre vieme ake zlozvyky a zle vlastnosti ma partner a ked si plne uvedomime ze sa v tomto nezmeni a bude to stale robit.No a potom ked uz sme rozhodnuti ze sme tie chyby schopny znasat po cely zivot, tak sa mozme vziat.A v manzelstve je to potom o vzajomnej ucte,tolerancii a o kompromisoch.Pre mna su prikladom stastneho manzelstva moji rodicia,ktori spolu stastne nazivaju uz 30 rokov a stale sa vedia vodit za rucicky a hovorit si zamilovane slova.Takto chcem skoncit aj ja.

steffi

pravda ja si ozaj dovolim tvrdit o svojom manzelstve ze je stastne mam tolerantneho manzela , milujuceho a chapajuceho a berie ma taku aka som a aja ja jeho samozrejme kazdy mame raz dobre dni raz zle