Hranicna porucha osobnosti

Súvisiaci obsah

6phoenix

Meretseger. no zakazovat som jej nezakazoval, iba som ju chytil za ruku a spytal som sa jej , co jej to dava. vzdy sa rozplakala a povedala mi ze by sa za to najradsej prepadla pod zem ale ze to nemoze ovplyvnit a ze to niekedy musi urobit. vies, co som cital, tu mnohi z Vas tu tie zle obdobia kompenzuju niecim inym- utracanie penazi, promiskuita atd, ona taka nebola. povedala mi ze by ma nikdy nepodviedla. namiesto toho mala vsak cele tie negativne dni tazku depresiu- nemohla vstat z postele- az taka bola slaba a ja som sa o nu staral- lebo mi jej bolo velmi luto , popritom mi hovorila ako som jej znicil zivot tym ze som do neho vstupil a ked som jej povedal ze tak teda mozem kludne odist, ked ma tam nechce, na druhy den prisla za mnou, obskakovala ma, splnila by mi vsetko na ociach. no a na dalsi den znova potom nenavist. ja ju stale lubim ale neda sa to... proste neda, pokial nebude seriozne pristupovat k svojej liecbe a nebude chodit na terapie tak nie je ani iskierka nadeje ze by som ja a ona mohli byt spolu.

i ked velmi ma to mrzi, lebo cim to bolo teraz ku koncu vztahu minimalne 2 krat horsie ako byva v krizah beznych vztahov. tie zaciatky boli 2 krat krajsie ako u vztahov so zdravymi holkami...

Meretseger

Ďakujem, 6phoenix. S "kolegami" sme sa bavili - na nete, osobne hraničiara nepoznám -, aké by vlastne bolo ísť do vzťahu s človekom, čo má tiež HPO, a dospeli sme k tomu, že by to bol des aj tak. Ale iste existujú aj výnimky potvrdzujúce pravidlo a dosť z nás vo vzťahu nejako funguje. Aj tak si myslím, že zdraví ľudia, čo to s nami ťahajú, by mali dostať medailu, takže máš odo mňa uznanie:)
Najhoršie sú tie extrémy, fakt. Koľkokrát som bývalého znenávidela a ani neviem prečo! Nezaslúžil si to :-/
Mimochodom, ako si vnímal to, že si ubližovala? Zakazoval si jej to, alebo si to radšej nechal tak, vediac, že by to aj tak k ničomu dobrému neviedlo? (Toto ma vždy hrozne zaujíma...)
J111: Už som to sem hádzala viackrát; tu je vcelku stručný a veľmi výstižný popis, o čom tak HPO je: bacikova.blog.sme.sk

6phoenix

J111 to si precitaj. nikomu sa to tu nechce vysvetlovat 10krat. v jednom mojom prispevku to mas dopodrobna vysvetlene z hladiska partnera co s takou osobou zil.

6phoenix

Meretseger drzim Ti palce. viem ze sa aj Tebe s tym dobre nezije, viem pochopit ake je to hrozne tazke, napriek tomu ze normalny jedinec si to ani nedokaze predstavit co sa vo Vas odohrava a ani to nikdy nepochopi. moja byvala mala sama problem pochopit preco je raz taka a druhy raz taka, ono mi je to luto, lebo ona nie je zla- je inteligentna a snazila sa napriek tej vsetkej nenavisti co mozno v danom momente citila spravat sa ku mne co najobstojnejsie. ale takto sa napriek tomu vsetkemu zit neda. nikdy by som nebol naplneny ani ja a ani ona na 100%

Meretseger

6phoenix: Veľmi trefné. Presne na toto som došla po dvoch vzťahoch, že ak nechcem utýrať seba i partnera, musím na vzťahy kašlať. A je strašne oslobudzujúce dospieť k takémuto poznaniu!
Holt nedokážeme vo vzťahoch fungovať - a nie je ťažké vydržať to bez nich, ale uvedomiť si to.

6phoenix

nechcem tu ako nikoho urazat ale, tpch, Maoam a ja mame tu istu skusenost, cize si myslim ze to co pisali tito dvaja je naozaj pravda, hoci to napisali kruto. s vami hraniciarmi sa neda zit a nikdy pri Vas nikdo natrvalo nevydrzi. hoci neprajem vam nic zle a nemozete za to, vztahy s Vami maju vzdy viac menej ten isty vzorec, ktory by sa dal definovat aj matematicky a pravdepodobnostne- po case s Vami nie je rozumna rec. nepisem to pre to aby som Vas hraniciarov urazal, chcem tym iba podotknut jednu vec, je to v podstate moja rada- drzte sa co najdalej od vztahov a radsej si najdite nejaky iny konicek ktory Vas bude naplnat... usetrite tym svoje nervy aj nervy ludi ktori by Vas milovali a neskor by kvoli Vam velmi trpeli...

6phoenix

ja som mal tiez strasnu skusenost s osobou co ma HPO. je to strasne. najprv si vas namotka slubi vam lasku na vecnost, totalne vas zvabi a robi to tak rafinovane ze tej osobe nakoniec na vsetko skocite. ked vsak po case ma prist na skutky tak sa toho nikdy nedockate. byval som s takou osobou, a ta mi tajila ze tym trpi, na zaciatku to sice s nou bolo dvojnasobne krasne, pretoze sa mi cela oddala, ale na konci sa spravala tak hystericky ze som musel od nej odist. proste, bud obetovala vsetko svojmu okoliu a partnerovi na ukor seba alebo bola iba sebec a okoliu totalne ublizovala. sice narozdiel od toho co som cital ze takito ludia su promiskuitni. nikdy ma nepodviedla- lebo vzdy ked chytila tie tazke stavy , mala taku depresiu ze nemohla vyjst z postele a cely den prelezala s placom a vyhrazkami ze jej zivot nechuti, ze uz nechce zit a ze sa asi zabije. alebo si nahradzala tieto komplexy inak: tryznila sa (zahasena cigareta o ruku, rezne rany od noza a ziletky na ruke a stehne, hlavne to bolo pre mna totalne neznesitelne atd).

neskor mi povedala ze ma Borderline a ze nema silu chodit na terapie, ze terapeutka ju nenavidi a ze ju nikto nechape- iba ja. a na dalsi den povedala ze som uplny sebec a vobec sa nestaram o to ako sa ona citi, cize jeden den tak a druhy tak. iba severny a juzny pol alebo cierna a biela. nic medzi. nakoniec mi rupli nervy, skoncil som vztah a prestahoval sa prec. stale sa jej vsak nemozem zbavit lebo mi vypisuje nech sa vratim a ze ak nie tak si nieco urobi- esteze je z inej krajiny a nevie moju slovensku adresu, lebo by bola schopna si ma vyhladat.

DAKUJEM ALE NIKDY VIAC!! ti ludia co tym trpia sice za to nemozu, ale nemozu za to ani ti ludia co ich lubia a vdaka nim musia trpet. preto to poviem trocha nefer a sebecky voci nim- zdravy clovek s takouto osobou nikdy nemoze byt uplne stastny a naplneny..

bibba

hah nieco som nasla :D
a moje vysledky? :D

Personality Disorder Test Results

Paranoid |||||||||||||| 54% 49%
Schizoid |||||||||||| 50% 53%
Schizotypal |||||||||||||||| 70% 53%
Antisocial |||||||||||||| 54% 47%
Borderline |||||||||||||||||||| 82% 47%
Histrionic |||||||||||||||| 70% 43%
Narcissistic |||||||||||||| 58% 41%
Avoidant |||||||||||||||| 62% 39%