Potrebovala by som pomoc, pretože mám pocit, že sa úplne zbláznim. Asi dva týždne dozadu som začala mať problémy s prehĺtaním. Vlastne to nie sú doslova problémy, viem zjesť aj pevnú stravu, len pri prehltnutí mám pocit takého puknutia v hrdle. Prehmatávala som si krk, aj bradu, či si nenahmatám nejakú hrčku, ale nič som nenašla, samozrejme to nemusí nič znamenať, ale možno je to zvnútra. Neviem, čo mám robiť. Mám panický strach ísť k doktorovi. Uvedomujem si, že si to možno namýšľam a že to možno nič vážne nie je, ale nedokážem sa odhodlať. Som desať rokov fajčiarka a posledný rok som mala strašné stresy v práci a mám pocit, že teraz ma to dostihlo, dokážem sa sústrediť len na to prehĺtanie, hľadám na nete články o príznakoch rakoviny. A nielen to. Viem, že to bude znieť šialene, ale ide o toto: Mám mačku, a zhruba pár dní potom, ako ako začali tieto problémy, ma začala odmietať. Nedá sa mi pohladkať a ujde predo mnou, ako by mala zo mňa strach. Obtrie sa mi o nohu, zje odo mňa pochúťku, ale rukou ju nemôžem pohladkať, vždy zhnusene zamrnčí a odíde. Čítala som kopec článkov, že mačky vedia vycítiť rakovinu aj smrť a teraz mám pocit, že zomriem. Aj moja rodina si všimla to odmietavé správanie a nechápu, čo sa deje. Neviem, čo mám robiť, jednoducho nepôjdem k doktorovi, bojím sa, že mi potvrdí tú hroznú diagnózu, bojím sa vyšetrení, bojím sa chemoterapie, bojím sa bolesti. Viem, že som prípad pre psychiatra, ale nemôžem si pomôcť. Nikomu som o tom nepovedala, navonok sa tvárim, že mi nič nie je, ale cítim sa príšerne. Predtým sa mi toto nestalo, ak som aj mala nejaký zdravotný problém, myslela som pozitívne a nebola som hypochonder, skôr som patrila medzi tých, čo aj chrípku riešia bez maródky a samoliečbou. Čo mám teraz robiť?
Bojím sa, že mám rakovinu
musíš ten strach prekonať a ísť k lekárovi môže to byť niečo úplne iné len človek hned myslí na to najhoršie chod tam a uvidíš inak to nevyriešiš držím palce:)
čo máš robiť? ísť k doktorovi. čím skôr pretože ono to môže byť aj liečiteľné, teraz, neskor uz nie.