Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Opalovaci krem + problematicka plet

Príspevok v téme: Opalovaci krem + problematicka plet
kiksa

Ahojte
nemate neikto nejaky typ na to, ako si ochranit problematicku plet pred slnkom ?
Mam strasne citlivu a zmiesanu plet so sklonom k zacervenanosti a castym vyskytom akne a flakov po akne. Pritom nakolko je velmi bleda (az na to zacervenanie), cez leto ma kazdorocne spali hlavne na tvari, moc to vidiet, kedze ma nechyta do hneda ale este viac do cervena a po lete mi vzdy ostane strasne vysusena, podrazdena, cervena tvar.

Hladam nejaky pripravok, krem na opalovanie, ktory je vhodny aj na problematicku plet (tzn. neupchava pory, kedze mam akne) a ktory ma nejaky brondzovy nadych, aby ma pred tym slnkom nielen uchranil, ale aj opalil prirodzene, tak ako mi vzdy pekne do hneda chyti aj telo. Pretoze mi ta tvar ako jedina vzdy ostane zacervenana a potom sa toho nedokazem zbavit, vypada to strasne neprirodzene.

Mate nejake skusenosti ?

milili

...aha, teraz som si vsimla ze Ti odporucaju Daylong. Nuz, rozhodni sa podla seba, ale Daylong obsahuje, Propylparaben, Methylparaben, co su synteticke konzervanty, obsahuje silikony a tromethamin. Co je vsak podla mna horsie, ma vsetky tri UV filtre chemicke...
- BIS-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine
- Ethylhexyl Salicylate
- Ethylhexyl Methoxycinnamate (tento je vysoko toxicky...)
...nechapem ako toto mozu odporucat detom... to uz si kup rovno Niveu, lebo ta ma v sebe uplne presne to iste, dokonca ich kremy su spolu v jednej studii kremov na opalovanie. A mas to za lepsiu cenu...

milili

kiksa,
ak mas naozaj vazne problemy s pletou, neriskuj... Ja som zase atopicka, alergicka s velmi citlivou pletou. Ak si dam krem, idem na slnko a spotim sa, tak na druhy den som vyhadzana a vysusena az strach. Po rokoch hladania Ti odporucam znacku Sante, je to cisto prirodny produkt. Inak, ber s rezervou aj produkty z lekarne, ja som pouzivala dost drahy Avene a musela som ho darovat :( Kazdy z nas reaguje inak, ale ak rozumies anglicky, pozri sa sem, je to test kremov na opalovanie.
www.cosmetic-check.com

Maros 75

opaľovací krém s čisto fyzikálnym filtrom
50ml balenie
pre deti už od narodenia
neobsahuje chemické filtre a je obzvlášť vhodný pre dojčatá, malé deti, ľudí s fotodermatózami a citlivou kožou
ochranný efekt založený na báze mikropigmentov
ochrana pred UVA spĺňa austrálsku normu
faktor ochrany pred UVB 30
odolný voči vode
www.daylong.sk

katuša

ahoj ja som si kupila astrid na pleť 30 faktor, ale je aj 50. mam podobnu pleť, ale nie taku citlivu. a aj mne telo zhnedne ale tvar mam vždy ako paradajka. je celkom fajn, lahučký, pory neupchava, ale nezanechava bronzový nádych. ja som s nim spokojna, tesne po opalovani mam samozrejme tvar červenu, ale potom mam konečne hnedasty nadych. stal cca 4 eura.

kdejeIQ

Ak máš takú pleť ako opisuješ, tak určite zájdi do lekárne. Eucerin má tiež opalovacie krémy na tvár, taktiež Bioderma a ostatné. Mne lekárnička osporúčala najmä Biodermu, vraj je kvalitná.

kiksa

Dakujem :)
Nevadi mi ak bude aj drahsi. Len mam velmi citlivu plet, staci malo... a bojim sa na nu pouzivat hocijake pripravky, kremy napriklad nepouzivam vobec, nakolko sa po nich vzdy vyhadzem.

jankaaaaaaaaa

nezda sa mi zeby zmastnoval plet alebo upchaval pory
alebo mozes skusit este znacku Bioderma, ale to je dost drahe