Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vecerne cvicenie/strava po 20.00, robim to spravne?

Príspevok v téme: Vecerne cvicenie/strava po 20.00, robim to spravne?
aysia

Zdravim,.. koli praci chodim cvicit az neskoro, v posilke koncim okolo 20,00. Cvicim mix cardio a posilnovacie cviky cca hodinu az hodinu a pol, tak 3x do tyzdna, plus sem tam stepper doma asi 20 min popri telke.. Moj problem je ale to, ze ked pridem tak neskoro vecer, a pocviceni sa najem, ci sa to nejak nebude ukladat..predtym som cvicila poobede..
Moja strava>
Ranajky- jogurt s ovsenymi vlockami,musli,cerealie,banan
Obed-klasika..polievka, maso s prilohou (vacsinou kuracie sem tam bravcove..)
pred cvicenim po praci hodim do seba banan a idem cvicit..
Vecera (po cviceni okolo 20.00-20.30) zelenina (dve paradajky, salatova uhorka),syr(mozzarela,alebo cottage,alebo iny syr)troska sunky..
Je to vela?Malo?Je to ok? dakujem za nazory

BJ

bingham, nerob zo seba idiota prosim ta, odporucil som ti, ze cvicit tolko, aby si to musel pokryt nezdravym mnozstvom stravy, je chore uz v zaklade. Pisal som ti len o priklade, ako by to musel pokryt vitarian, v ziadnom pripade neodporucam niekomu jest 20 bananov denne.

Tu ide vsak o uplne nieco ine, nez o dvojfazove treningy.

carey

Sisi135 po ranajkach asi 2 hodiny uz cvicim, ale tak neviem lebo hroznový cukor k dispozícií mám, príde mi to ako zbytočné kalórie pchať do seba dačo sladké po cvičení a potom ešte obed a na obed si môžem dať hocičo, maso so zemiakmi ? alebo radšej daku zeleninu s masom

BJ

Pred cvicenim kludne aj 2 banany.
Po cviceni ovocie, ako ti uz niekto radil, ale dobra je aj ovocna stava, v niektorych fitness centrach maju odstavovac a urobia ti z pomaranca/jablka.
Bielkoviny hned po cviceni su blbost, telu sa zijdu sacharidy, a kym rozlozi bielkoviny, trva to vyse 4 hodin, kym sa dostanu do krvi. Uplne najhorsie su kombinacie sacharidov a bielkovin (maso z ryzov, pecivo zo sunkou/syrom), tie sa travia prilis dlho ked su zmiesane, a kym sa dostanu do krvi, trva to celu vacsnost, navyse, sacharidy su skvasene, a su zdrojom prekyselenia, s ktorym telo aj tak vacsinou po cviceni bojuje.
Ked mas jest az tak neskoro, urcite nejedz ziadne maso, iba ak delenu stravu.
Ovela rychlejsie sa rozlozia klicky... skus si klicit cicer, mungo alebo sosovicu, a daj si ako veceru 3 banany a 3 polievkove lyzice klickov, popripade varenu celozrnnu ryzu s tymi klickami... ver tomu, ze tieto bielkoviny sa rozlozia ovela rychlejsie, nez hocico zivocisne, a kombinacia obilovina + strukovina pokryva vsetky esencialne aminokyseliny. Klicky su idealne preto, ze sa travia ako zelenina, a netreba ich velke mnozstvo, preto su v kombinacii s ryzou stale povazovane za sucast delenej stravy.
Takisto vecer este mozes pridat 1-2 PL rozomletych konopnych semienok... tiez obsahuju vsetky esencialne aminokyseliny, a k tomu este omega-3 mastne kyseliny v najlepsom pomere k omega-6.

Sisi135

No bud ten protein, ono však tie proteiny ktoré fakt za to stoja sú aj dosť drahé a lepšie si dať to ovocie ako nejakú lacnú somarinu toť môj názor. Ovocie tak približne jeden kus - čiže 150 - 200 gramov a obed si daj o polhodinu, prípadne hodinu nie hodinu a pol. A po akom čase od raňajok ideš cvičiť?

carey

Sisi135 a to ovocie po cviceni, myslis napr. jedno jablko alebo kolko toho ovocia? teda lebo ja si davam protein a potom tak za hodinu a pol obed, kedze chodim cvicit po ranajkach.

Sisi135

carey: Ide o to že počas svičenia spáliš dosť energie a tú telo potrebuje rýchlo doplniť inak si ju berie zo svalov ktoré začne rozožierať a to nie je moc dobré. A ovocie dodá energiu okamžite, ale potom potrebujú svaly aj bielkoviny (pol až hodinu po cvičení, dve sú veľa). Jasné dá sa použiť aj proteín ktorý je určený po cvičení

carey

preco po cviceni sa ma jest ovocie a az neskor normalne jedlo? Ked si dam protein a po dvoch hodinach nomralne jedlo tak je to tiez v poriadku?