Ahojte!
Chcem sa opytat na ucinky hlohu-tikntury. Docital som sa, ze rozsiruje cievy. Ja ho uzivam proti vysokemu tlaku a zaroven dufam, ze sa mi rozsirene zily naspat stiahnu. Ale ked som si precital, ze rozsiruje cievy, tak neviem, ci mam pokracovat v jeho uzivani. Poradite?
Ucinky hlohu tikntury
RNG: praveze vplyvom toho vysokeho tlaku sa mi pravdepodobne rozsirili povrchove zily. Tlak je uz v norme, ale tie rozsirene povrchove zily(napr. na nohach, bruchu) stale ostali. A preto sa trochu obavam, aby ich ten hloh dalej nerozsiroval. Mozes mi poradit nieco na ich zuzenie? Viem, ze sa odporuca pagastan konsky. Chcel by som poznat tvoj nazor :)
RNG - ako sa dá prosím podporiť činnosť nadobličiek prírodnou cestou tvorba kortizolu, nie kortikoidmi.Ďakujem.
Vasodilatacia je rozsirovanie ciev uvolnenim tlakov v nich(ACE efekt, podrobnejsie najdes na
www.cvpharmacology.com )
Tym samozrejme neodporucam chemicke lieky, stale zostavam najma na hlohu, tj jedlom ovoci. Na dobry ucinok treba aspon 2 gramy sucheho ovocia denne.
Vseobecne tiktury su pridrahe na obsahy, takze ich nekupujem. Obcas si ale sam nejake vyrobim
Inac krvny tlak znizuje aj riedenie krvi nattokinazou(fibrinolyticky enzym,davka 3x2000 FU intenzivna,) podobe aj lubrokinazou a ciastocne aj serrapeptazou.
Aj rybacie a krill oleje riedia krv a tym znizuju tlak, okrem ineho.
Casto sun cievy chorobne zuzene(kavas, cigaretu, zapchanie usadeninami) takze nechapem ten strach z "rozsirenych zil"