prosim pekne do zajtra potrebujem vymysliet plán B, keby vedomosti odišli zo stresu.. ako ich najlepsie pouzit a kde ich skryt aby boli lahko opisatelne a samozrejme aby som bola max. nenapadna?? som zufala :(
pouzivanie tahakov
tak urcite je nieco ine pouzivat tahaky na strednej skole a nieco ine na vysokej.
na strednej je toho uciva menej cize to sa fakt zrovna mozes naucit. a celkovo sa mi zda ze u na sna gympli to strasne kontrolovali aby nikto neopisoval. na vyske je to trocha ine. hlavne ked su skusky kde je vela ludi.a tiez mam pocit ze vyucujuci viac na to "dlabu"
no a moj tip:
ak mas dlhe vlasy tak si to nahraj do mp3 a len si to posuvaj.
pastelkaa
ak to robi amater, tak ano, ucitel is to vsimne, ale profika neodhali :)
xy:)
skoda, mne by dal titul ak by ohladil ten moj :)
inkognito
zivot nie je fer :) ked mam zlu naladu, myslim si ze plati "ulov, alebo bud uloveny"
ja prispejem len amaterskymi radami:
- vytlac si etiketu na napoj, predtym naskenuj a na zlozenie si napis tahak
viac mi teraz nevyliezie z hlavy, no pred 5 rokmi som mal napad, ktoreho dodnes asi nenapadlo verejne uverejnit, ja prvy nebudem :D ale to je fakt ze hauz, no skoda ze tie najhlauznejsie veci si clovek musi zobrat do hrobu, je to blby pocit.
ja som si to lepila za obal na flasu. Vzdy mi to pomohlo a nikdy mi to nenasli. Stači pouziť farebnú flašu.a tahak dat za ten obal 4kou pismo :D
Este k tomu co pisala jajajaja. U nas co boli skusky na VS ako som spominala, ze si profka zavolala asistentky a chodili pomedzi nas ked sme pisali. Kazdemu vtedy nasli tahak ale nikoho z tych, co nasli nevyhodili. Nechali pisat dalej. Akurat, ked niekoho zbadali, ze komunikuje so spoluziakom, po 2. upozorneni im zobrali papiere. Ked sa skuska skoncila a odovzdali sme papiere, ukazali nam, kolko nasli tahakov a z nich vybrali jeden ako vitazny :)J
jajajajaj :DDDDD nebuď smiešna! :D
ty si v živote nepodvádzala? prečo zúfalci ? sa ukľudni prosím ťa...
inak, ja by som 5 za ťahák nedávala, podľa mňa je to blbosť...
veves - ja to mam tak nejako podobne ako ty, je toho neskutocne vela a take nezmyselne vety ze sa to ucit neda, ani popisat vlastnymi slovami kedze to nema ani hlavu ani patu a tazko sa uci nieco comu clovek nerozumie.. a uz idem na opravny termin :(
a pre p.uc.jajajajaj - skuska sa neda velmi porovanat s pisomkou na strednej, to stacilo rano precitat a ziadne tahaky neboli treba, max. niekde napisat vzorce ...
no nebudem z toho robit tahak, navyse neznasam papierove tahaky, susti to, zavadzia a ked to najde tak je to ponizujuce.idem to na skusku iba vyskusat. ja som sa to ucila, problem je v tom, ze su to neskutocne keci a bludy kde len niekolko minut hladam vo vete sloveso aby mi to dalo niaky zmysel gramaticky. o tom ze tomu nerozumiem to nevravim radsej. a praveze on chce cele tie poucky.hold smola.vzdy som si myslela ze hlavu nemam na zbytocnosti.
No tahaky treba nielen vediet spravit ale ich aj pouzit. No a potom, su situacie, kedy sa jednoducho neda ani ten najdokonalejsi tahak pouzit. Ja som tahaky pouzivala malokedy. Radsej som sa naucila. Nie zeby ma to bavilo, no ked sa dostanes na statnicu, tak tam sotva pouzijes tahak, odpovedas ustne, takze aj tak sa to musis naucit. No a ked som sa to poctivo ucila na skusky, potom ucenie na statnice uz islo lahsie, bo som to nevidela prvy krat ako ti, kt. sa to neucili.
Mali sme napr. take skusky, kde si profka zavolala 4 asistentky, rozsadila nas tak, ze medzi kazdym sediacim boli 2 miesta volne a ona spolu s asistentkami sa prechadzali pomedzi nas a postupne brali tahaky. Navyse sme boli rozdeleni do skupin A,B,C,D a kazda mala ine otazky. Otazky v testoch boli kombinovane (zatvorene, otvorene, doplnovacky, presuvacky...) casu na to len tak trosku. Cize kto sa neucil, mal smolu - opravny termin.
veves, ak chces spravit z 50 stran tahak, tak to tam ani nechod. Myslim, ze je to nemozne. Ked uz musis spravit tahak, tak podobne ako radi žaž, akurat treba nie stlpce vytlacit obojstranne, aby si usetrila miesto a potom z toho spravit taku harmoniku v tvare malinkej knizky. Treba to zlepit, aby sa to dalo listovat jak knizka.
ale aj tak plati ze pod lampou najvacsia tma..aj ked sa nezda no hlavne vyraz v tvari a drzanie tela spravi najviac...
Moji milí zúfalci, tak ja som tá spoza katedry, našla som už na nohe na ruke, na stene, na skrini, na radiátore, pod písomkou,pod rukou, pod lavicou, v atlase, vo vrecku a čo ja viem, kde ešte. Za ten čas, čo tu zúfate ste sa to mohli už naučiť. Potom mi tí zúfalci už len lamentujú nad nedostatočnými( učím na gymmnáziu). Jasné, že všetky ťaháky nenájdem, ale nájdem ich dosť, ak teda chcú päťky, nech si znášajú statočnejšie dôsledky, je to riziko podnikania. Takže- dobre si rozmyslite, čo sa chystáte práve urobiť a či Vám to zato stojí.