Ahojte
vsimla som si taky fenomen. Po dlhorocnom vztahu (napr. 5-9 rokov), ktory skonci, sa jeden z partnerov vacsinou velmi rychlo zeni alebo vydava. Vobec tomu nerozumiem. Skonci vztah a o rok a pol uz si berie niekoho ineho? Je to aj moja osobna skusenost a nejde mi to do hlavy. Ako to ti ludia robia? Najdu niekoho tak uzasneho? Alebo co ich vedie k takej rychlej svadbe? Existuje na to vysvetlenie? Niekoho rozchod boli a niekoho nie? Moze clovek tak rychlo zabudnut? Vie mi to niekto vysvetlit?...
dlhorocny vztah skoncil a za kratko svadba s niekym inym
mne sa to tiež stalo, mala som 5 ročný vzťah, ktorý sa neposúval...EX ma začal podvádzať a tak sme to ukončili. Po roku som našla skvelého chlapa, ktorý na náš vzťah pozeral ináč ako EX a vzali sme sa po pol roku :). Spokojní sme doteraz. Človek si už asi aj uvedomuje, že dlhé chodenia nikam nevedú a že je zbytočné byť s niekým vo vzťahu len tak...a aj vekom predsa múdrieme ;)
Ja tomu chápem, mám dlhoročný vzťah, nikam sme sa neposunuli a teraz mám pocit že to už ani nedokážeme. A už mám strach z nejakej spoločnej budúcnosti.
No - napr. preto, ze jeden z partnerov chcel nieco viac, posunut sa niekde, napr. do manzelstva a druhy nie. No a po rozchode si najde niekoho, kto s nim zdiela rovnaky nazor a je ruka v rukave... :)
Clovek napr. po rokoch zisti, ze vztah uz nema perspektivu, nikam nevedie. Citi to uz mozno aj dlhsiu dobu, ale nechce sa mu v tom vrtat, az nastane nejaky bod zlomu, kedy mu je to jasne.
ja osobne na tom nevidim nic zle...to,ze vztah trva roky este neznamena,ze je dobry,perspektivny a naozaj si ti ludia sadli..kolko krat su ludia spolu uz len zo zvyku,pripadne maju strach z rozchodu a pod.pritom vedia,ze ten vztah nema vyznam ale jednoducho to nevedia ukoncit...podla mna je maximalna hlupost zvazovat sa minulostou...jednoducho ak clovek spozna niekoho o kom je presvedceny,ze s nim chce prezit zivot a rozhodnu sa pre svadbu tak je uplne jedno,ze su spolu rok a pol alebo aj menej jednoducho je to ich volba a nevidim jediny dovod preco by niekoho v tomto rozhodnuti mal brzdit fakt,ze mal predtym dlhorocny vztah
no myslis, ze ju nabuchal naschval? Ci po zodpovednej babe co chcela nieco budovat naletel nejakej co na ochranu nemyslela (a on ocividne tiez)...
Niektori ludia su divni. Uz som videla i pocula o takych pripadoch. aj o takom, ze baba chodila s chalanom, boli spolu roky rokuce, on ten vztah nechcel nikam dalej posunut, ani svadba, o detoch sa bavit uplne odmietal. Nakoniec mal pocit, ze nanho prilis tlaci a dal jej kopacky, hoci inak mali krasny vztah. A za chvilu nabuchal inu a vzal si ju. Pochopis to??? Ja ne. Riskol to s nejakou, co ju velmi kratko poznal.
ale keby som ho bola stretla v 20 mozno by sme si nesadli - obaja sme asi potrebovali dozriet, zistit co chceme. Ziaden minuly vztah nelutujem a netusila som ze to tak pojde - a byvaly asi dodnes nechape (aj ked vie, ze mi nema co vycitat, lebo som manzela nepoznala kym sme boli spolu)...
Annika1987 tak to jednoducho býva ked s niekym chodíš tak dlho tak nepotrebuješ niekoho iného spoznávať toľko rokov napr.ked sa chce žena vydávať tak nájde iného a rok a pol je normálna doba tam s tým sa môžeš ťahať napr. aj 15-17 rokov a nikam to nevedie potom niekoho stretneš a vieš čo hľadáš nepotrebuješ rozmýšľať
No ja som si to prezila z tej druhej strany - teda po dlhom vztahu ktory som ukoncila ja som po velmi kratkej dobe stretla svojho muza. Chcela som byt sama, na nic som sa nehrala, a ani on. Po par mesiacoch ma poziadal o ruku, par mesiacov na to sme sa zacali bavit o rodine, planovat svadbu... tu uz mame za sebou a cakam nase prve dieta... bolo to rychle ale o to vaznejsie rozhodnutie. Presne som citila, ze on je ten pravy, ze tie problemy z minulosti tu nemaju sancu, ze uz nemam 15 a ovela lepsie viem, co chcem a nezhody s byvalym som len nechcela vidiet a bala sa to ukoncit.
ja na tom nevidim nic divneho. to neznamena, ze ked vztah trva dlho, tak rovnako bavi obidvoch partnerov. jeden sa v pohode moze iba viezt, aj to len preto, lebo nie je akcny a nevie sa jednoducho rozist. a ked k tomu rozchodu dojde, tak si uziva novy vztah, ktory je pre neho odrazu zaujimavejsi a nie taky nudny. preto aj sa moze pomerne rychlo rozhodnut pre svadbu. okrem toho mu s tym novym partnerom moze byt ovela lepsie. vztah dvoch ludi neznamena, ze je zaujimavy rovnako pre obidvoch. ani ked trva dlho.