nadcha

Príspevok v téme: nadcha
kaca

mam stale zapchaty nos..naposledy som mala nadchu pred dvoma tyzdnami a celkovo som bola chora a vylezala som to.nikdy predtym som nebyvavala casto chora a ani nos som nemala zapchaty,ale teraz mam uz asi 5-ty krat nadchu za tento rok.neviem co s tym.mam ist k lekarovi?a casto ma bolieva aj hlava ked kicham.dakujem

micka

Ahojte, kazdy rok mam problemy so sennou nadchou ale tento rok je to enormne.Uz bolo velakraat napisane , ze alergia je psych. zalezitost. Predsa by som potrebobal poradit, akych jedal a potravin by som sa mala vyvarovat, ale vitaminy by som mala v tomto obdobi jest, zmenit ziv. styl?
Dakujem za radu.....

Danka

Ja som mala stále zapchatý nos, bola som u alergolóra, urobil mi testy, vyšli mi alergie na roztoče. Beriem lieky, sprej do nosa/ZODAC a sprej Nasenox/ a je mi dobre.

kaca

dakujem velmi pekne vsetkym..tu SJ vyskusam,bola som aj u doktora a zatial skusame ake lieky mi budu pomahat..ale moc to neprechadza..uvidime casom..aj tak dakujem:))

samotqa

to vypada na alergiu. xod k lekarovi. da ti antihistaminika. alebo xod do lekarne a opytaj sa na volnopredajne antihistaminika. alebo nejake homeopaticke. ale aj tak radsej najskor odporucam alergologa. najma ak sa tie nadxy objavili s prixodom jari.

permoník

kaca úplne Ťa chápem,to isté som mal do minulého roka.Teraz keď prechladnem tak to trvá asi 3-4 dni,bol som na tom takto chronická nádcha,obyčajne zápal hlasiviek taký že som úplne stratil hlas a niekedy sa k tomu občas pridružil aj zápal dých.trubice.Naskočili k tomu ešte teploty a bolo.Teraz už len používam soľ halit snáď ho majú aj vo vašej SJ v predaji.Daj si ho do fľašky a zalej pramenitou vodou,vytvorí sa za cca24hod nasýtený roztok a tento môžeš potom využívať nariedovaním na kloktanie,ako kvapky do nosa ja si do flaštičky dám asi 0,5mililitra soľanky dolejem vodu a pol až 1 kvapku eukaliptového olejčeka ale pozor sú aj drahšie cca 100sk,lacnejšie nekupuj alebo je označ. ako silica a musí na vode plávať až do odparenia tie lacné sa rozplynú a takto si na nádchu pripr svoje kvapky.Keď sa soľanka minie dolej znova vodu až sa nakoniec minie soľ.Takto soľanka pomôže aj pri boľavých zuboch no nie nastálo kaz sa musí vyvŕtať ale do tohočasu je to vynikajúci dezinf.prostriedok,pomáha aj pri čistení organizmu,nakoľko vytvára koloidný roztok a ľahko sa vstrebáva bez akéhokoľvek trápenia sa,môžeš ju použiť na čokoľvek a pobyt v SJ o prevenciu máš postarané takmer po všetkých stránkach,netreba sa toho báť,ja som Sj postavil,že som už vplyv soli poznal z detstva a dnes sa k tomu vraciame,nič nové pod slnkom.

permoník

prečo nejdeš do soľnej jaskyne,ak je ORL solídna tak ti tiež doporučí SJ.SJ čistí uvoľňuje a hojí sliznice DC.Uľaví sa Ti,ver mi,neobanuješ.

manka

mozno budes mat chronicku nadchu alebo si ziskala na nieco alergiu. pri hronickej nadche casto bolieva hlava skrabe ta hrdlo lebo musis dodychavat ustami niec prijemne rasej si to nechaj vysetrit orl to isti alebo alergolog. moze to byt este znizena imunita ked si bola chora ale vsetko sa da liecit len ist k doktorovi