Nosila som + 0,5 dioptrie a + 0,5 cylindrické dioptrie na obe oči v uhle 90 stupňov. Lekár mi predpísal + 0,75 sférické dioptrie a cylinder aj uhol mi zostali. Lenže v nových okuliaroch mám pocit že sa mi točí hlava. Snažím sa ich nosiť už týždeň, ale keď vyjdem von, mám pocit, že mi ťahá oči.Bolia ma. Mám pocit, že mi ich ťahá von. Bojím sa v nich aj šoférovať. Môže mi také minimálne zvýšenie robiť také problémy? Dala som si ich v optike premerať. Uhol cylindra vraj sedí. Tak neviem. Môže to byť spôsobené aj použitím iných okuliarových šošoviek?
Dioptrické okuliare
Priplatit-jednoznacne. Za seba doporucujem optikaexclusiv- profesionalne jednanie, super servis a hlavne pradia so vsetkym. Ak chces mat okuliare na roky tak si treba vyberat kvalitne
Tak sú okuliare za 50eur a aj za 300eur ...Vidieť bez nich vidím ako som videla aj doteraz, ale asi z nejakého dôvodu mi predpísane doktorkou boli.
Ako to myslíš, či sa oplatí investovať do okuliarov? Vidíš aj bez nich, alebo si chceš kúpiť v supermarkete?
Ahojte rada by soms a spýtala, oplatilo sa vám zainvestovať do okuliarov? Boli mi teraz predpísané prvý krát okuliare od doktroky, tak chcem vedieť ako ste na tom vy s nosením :-)
tekvicka-micka ja mám okuliare z optiky, queensoptik. sk a sú celkom kvalitné, držia pevne tvar a tak, s čím som mala u lacnejšich problem, že sa mi tak akoby roztiahli a padali z nosu ...
nie je to správne
No neviemči je to vhodné, nosiť skla ktore neboli predpísané tebe... radšej si ich nechaj skontrolovať minimalne v optike... čo viem tak poisťovne už moc nepreplácajú,ale na to sa tiež spýtaj u lekara alebo v optike, každá to má inak .... :) ja mám drahšie okuliare, a čo si pamatám tak mi nepreplácali nič
Áno predpísal mi. Asi podľa toho prístroja čo sa kukne človek do neho a tam mu to napíše na papieriku. S týmto lekárom som spokojná. Predtým mi lekárka dala + 2 dioptrie a bez cylindra. Si predstav, že som šoférovala domov po pamäti!!! Nedala sa presvedčiť, že ja proste ten cylinder tam potrebujem!!! Tak som prešla k tomuto lekárovi. Predpísal mi také ako som hore uviedla, ale teraz mi trošku pridal. Ako na pc a do papierov sa pozerá normálne. Len na diaľku je to des. Možno aj okuliare sú na chybe. Pôjdem pre istotu ešte raz k očnému. Nebudem si zvykať na tieto. Len meniť sklá tiež nie je lacná záležitosť.