Cytologické vyšetrenie štítna žľaza Kramare

Príspevok v téme: Cytologické vyšetrenie štítna žľaza Kramare
nicoool

Dobrý deň,

Kedže som chorá na š.ž. mám zápal ma poslala moja endokrinologička na toto cytologické vyšetrenie na kramare do ba.

Chcela by som sa spýtať čo to všetko obnáša koľko to trvá či mi to vlasne budú robiť, či to je bolestivé či môžem sa rano najesť, či budem môcť ísť v pohode domov na vlak

Dakkujem

2bodka

vzdy, ked sem napisem nejaky link, tak sa to sem suplne 2 a viac krat..nechapem to... tak len aby si vedela, je to to iste vsetko.. maju daku chybu na stranke :)

2bodka

Nie, netreba sa objednavat. Uz vies ako sa tam dostanes? Alebo ides autom?
Neviem este, ci ti doktorka povedala, ze sa mas najskor zaregistrovat na centralnom registri. Oni si ta zadaju do registra a vydaju ti taky preukaz kde mas napisane meno, adresu, poistovnu (tusim). Toto musis mat pred tym, nez tam pojdes.
A ked to budes mat, pojdes do budovy, ktora je vpravo, vyssie polozena. Doma mam aj napisane presne ktora chodba. Ked chces, mozem ti to tu vecer napisat (nemam to pri sebe). Pripadne mi daj mail a tam ti napisem podrobnosti ;)

nicoool

Ahoj aj mna poslala endokrinologička práve na túto onkologiu ... teda ten národný onkologický ústav Klenovaá....a tiež ma ubezpečovala že je dobré ak budem mať takéto vyšetrenie... ak trpím už dlho týmto zápalom...
Brala som euthyrox 100 ale kedže som mala dobré výsledky dala mi eutyrox 75... a to už mám pol roka zlé vysledky tak uvidím mám si zavolať na krv v stredu.. a potom ísť do tej ba na tú onkologiu.. a inak neobjednávala si sa? mne povedala doktorka že môžem tam prísť hocikedy od 10 do 12 tento mesiac...

2bodka

Mna poslal endokrinolog na Onkologiu (to je este vyssie ako Kramare - KLENOVA - Narodny onkologicky ustav). Ubezpecoval ma, ze nie preto, ze by mal podozrenie na malignitu, ale ze s tou Dr. dobre spolupracuje uz niekolko rokov a aj sa osobne poznaju. Neviem odkial si a preco ta poslali na Kramare. Neplatila som ziadny poplatok. Hradi to poistovna. Bola som v januari tento rok. Drzim palce nech vysledky dopadnu dobre. A hlavne sa vobec neboj :)

2bodka

No a zabudla som, ked myslis teda toto vysetrenie, tak sa mozes najest, napit a domov mozes ist bez problemov. Zakrok trva 3 sekundy :)

2bodka

Mas na mysli PAB?

Ja som bola na Klenovej... Ak mas na mysli vysetrenie, kedy ti tenkou ihlou odoberu vzorku zo stitnej zlazy. (vacsinou kvoli nalezu nejakej cysty/strumy)

Ja mam autoimunitny zapal plus nejaku cystu. Vysetrenie je UPLNE v pohodicke. Ihlu oni nastoknu na taku akoby velku injekciu (aspon to tak vyzera) ale je to skor nieco co tu ihlu rychlo "vystreli" do miesta, z ktoreho potrebuju zobrat vzorku. Vyzera to strasne, ale nemusis sa absolutne nicoho bat. Kedze to robia takym rychlym "vystrelenim" tak to trosku zaboli iba na chvilenku. Je to asi taka bolest ako ked ti beru krv. Nic strasne naozaj... Potom ti to prelepia leukoplatom a je to. Cez den to budes mat trosicku citlive, nic viac. Leukoplast som si po hodine odlepila, ostala tam iba mala bodecka.

Ja som sa toho velmi bala a nakoniec mi to prislo az smiesne, ked som videla, ze je to skoro bezbolestne vysetrenie :)