Kojenie

RNG

Neurotransmitery su latky v mozgu, ktore potrebujes na nervove procesy=prenos nervovych signalov, tj celkovu cinnost mozgu a teda aj nervov v mieche. Viac najdes napr na
en.wikipedia.org

RNG

Prve mlieko je najcennejsie, je to ludske collostrum. Takze ked este dieta nepije dost a mas prebytok, zamraz si ho na pripad ze budes chora a nebudes moct kojit.
A nezabudajte brat doplnky, lebo cela kostra dietata a jeho rast je vlastne z vasho tela a dieta rabuje nemilosrdne.
Najma mineraly, omega 3 oleje na vyvoj nervov a mozgu.A dokonca aj neurotransmitery, preto maju niektore zeny post partum depresie.

jajka001_

tu je fajn clanok o vsetkom okolo dojcenia
www.nspnz.sk
Pri popraskaných bradavkách sa treba zamerať na to, či má dieťa pri dojčení správnu polohu a či je správne prisaté. Na urýchlenie hojenia bradaviek pomáha, keď si matka natrie bradavky trochou odstriekaného mlieka. Dojčenie treba začať správnym priložením dieťaťa k prsníku čo najskôr po pôrode tak, aby ústočkami uchopilo nielen bradavku ale aj dvorec, pričom bradavka by mala byť v strede úst, smerovať k podnebiu. Predchádzame tým poraneniu bradaviek, pretože pri správnom priložení dieťaťa sa bradavka dotýka mäkkého podnebia ústočiek, ktoré ju chráni a dieťa ďasnami stláča dvorec a nie bradavku.

modrofuzik11

dievcata, ohladom kojenia sa chcem spytat este na nieco ine. ma niekto skusenosti s popraskanymi bradavkami? 2.7. sa ma narodit Kubko. pocula som velke story o popraskanych bradavkach. vraj to velmi velmi boli. chcem sa tomu vyhnut. existuje nejaka prevencia? a ked sa to uz stane, co s tym? vraj je bepanthen dobry, viete poradit? dakujem

Lulu2011

oni sa nemaju postupne nalievat uz, malo by to byt ok, ak dieta nepyta jest skor ako za pol hodiny od posledneho jedenia mala by si ho mat dost

jajka001_

to je v poriadku. oni sa spociatku hrozne naleju, az to boli. ja som ich mala ako kamen. to sa potom upravi a plnia sa len tolko kolko potrebuje bábo. ak mas pocit ze babatku nestaci, odstrekuj si, bude sa tvorit viac.

Eny420

neviem,nenalievajú sa mi už tak poriadne, ako sa mi nalievali ešte keď som bola v nemocnici.Čaj pijem,pijem aj veľa vody. :(

jajka001_

preco si myslis ze ho mas malo? mlieko sa tvori v zavislosti od spotreby, cim viac bude bábo papat, tym viac sa bude tvorit. pripadne si mozes aj odstriekavat nech sa ti tvori viac.
existuju caje na tvorbu mlieka, spytaj sa v lekarni.