ako na to?
Ako zosvetlit tmavohnedu farbu?
Ahoj, na VOONO blogu je o tom skvelý článok: :)
voono.sk
vyskúšala som na odfarbovanie už naozaj všeličo, od slabých peroxidov po tie silné, a aj zosvetlujúce farby, no tentokrát som si kúpila produkt loreal efassol a je to naozaj super vec. mala som čierne vlasy s odtieňom do červena, ( sľubovaná hnedá od palette) a vytiahlo mi to krásne do orieškovo hnedej a to bez použitia peroxidu, zarába sa iba s teplou vodou (40stupňovou) a použila som 2 sáčky na husté vlasy po ramená. ešte jeden by mi padol vhod, len som nevedela, či to vôbec stiahne farbu. odporúčam.
Prípravok na odstránenie farby LOREAL EFASSOR
Ahojte. ja som mala tmavo hnede az cierne vlasy (a to som pouzivala stale Palette svetlo hnedu, ale castym farbenim mi vlasy stale tmavli) a chcela som si ich zosvetlit na peknu gastanovo stredne hnedu. cez internet som si kupila asi 5 praskov Efassor+z drogerie 6% peroxid, podla navodu som to zmiesala a nafarbila si vlasy (vlasy mam polodlhe, preto az 5 praskov). odporucam zacat farbit vlasy od dolnych od koncekov, az nakonci vrchne vlasy. po nafarbeni som mala vlasy rysave, niekde az blond, ale to som aj cakala, takze sok to nebol. az na druhy den som si nafarbila vlasy farbami 2x Loreal casting creme gloss Ladovy gastan+1x loreal gloss svetly gastanovy (vsetko som zmiesala). farba mi chytila pekne na hnedo gastanovu, tak ako som chcela, co som bola sama prekvapena. :)vlasy som si osetrila maskou kt. bola pri farbe, pouzivam stale kondicioner a vlasy nemam vobec znicene. su take ake boli pred farbenim. :)
odporucam len sikovnu osobku, kt. vam kvalitne nanesie farby na vlasy (mne to robil moj priatel :D). a usetrite tym peniaze vyhodene v kadernictve, kde vam to urobia rovnako. sice tie prasky a farby tiez nestali malo, ale vzdy menej ako v kadernictve. :) palette farby neodporucam, chytaju velmi tmavo, uz ju nikdy nepouzijem. :) Loreal casting creme gloss farba sa mi pocas niekolkych umyvani stale vymyvala, ale to som rada, aspon nebudem mat vlasy opät cierne ako pri palette.
Ahojte ja som si farbila na cierno vyse dvoch rokov a potom som si kupila na stranke kadernicky servis odfarbovac, nechala som 20 minut na hlave a z tej ciernej som mala tmavsiu hnedu a to co som mala vyrastene pri korienkoch mi chytilo blond rysavo, ale zafarbila som farebnym samponom a necham to uz len vyrast
Nikaaa, paletky celkovo chytaju velmi tmavo, mala som rovnaky problem ako ty ..kupila som si strednehnedu farbu a bum, bola som cierna .. no neostavalo mi nic ine, len ist kadernicke, ktora mi farbu stahovala .. samozrejme nie peroxidom, ale teraz je na to nejaky pripravok, neviem ako sa vola, ale je setrnejsi k vlasom .. to co dala mne na vlasy sice smrdelo ako hnoj, ale pomohlo :D aj ked moje vlasy su nejake save a robila mi to 2-3x kym som bola ako tak spokojna .... takze odvtedy sa davam farbit len v kadernictvach a nie sama doma...
Ahojte, dnes som si zafarbila vlasy som úplne sklamaná z výsledku... mala som stredne hnedú farbu vlasov a davala som si svetlohnedú farbu na vlasy Palette odtieň 221, lenže chytilo mi to skoro až na čierno.. niesom s takou farbou spokojná ako ju mám čo najskôr zosvetliť aspoň na pôvodnú farbu?? prosííím poradte mi čo s tým mám spraviť!!! :(
A používala som Palette, XXL mi vydržala najdlhšie, iné čo som skúšala sa rýchlo vymývali. Teraz mám kúpenú Garnier, ale nie krikľavo červenú, takú priajteľnú, že ak mi aj chytí tmavšie, nevadí mi tmavočervená.
Jankaaaaa// Pochybujem, že výsledok by bol ten istý, pretože som už mala na vlasoch aj obyčajný peroxid, aj lacnejší zosvetľovač. A výsledky boli otrasné. Z peroxidu som bola čisto ako krikľavá veverička, teraz som síce napísala oranžové, no prijateľne, a spodné sú svetlohnedé. S peroxidom mi moje vyrastené vlasy chytilo na blond. Tento zosvetľovač ich absolútne nezmenil. Takže už len to mi postačuje ako dôkaz aspoň trochu vyššej kvality. Aj to, že keď som si dala peroxid, vlasy mi padali ako šialené, zatiaľ čo pri tomto vôbec. Videla som babu, ktorá si dávala farbu hneď na zosvetlené, no chytilo jej to tmavšie ako chcela. Nie však hrozne. Chcela svetlohnedú a mala ju takú do orieškova. Pýtala som sa iba na to. Či je pravda, že keď nechám vlasy po zosvetlení dlhšie oddýchnuť, lepšie mi to chytí, alebo výsledok bude na prvýkrát tak či tak tmavší. Ale vďaka za reakciu
ten zosvelovac co ti davala na vlasy, takisto obsahuje peroxid. navyse to ze farba funguje na oxidacnej baze je dalsi dokaz, kedze samotny peroxid je oxidant. a to ze ten zosvetlovac zmyva z vlasov len tu umelu farbu je dalsie klamstvo, pretoze uz slovo zosvetlovac znamena ze ti vlasy zosvetli a navyse keby len oddelil tu umelu farbu z vlasov tak by si poto mala svoju vlastnu farbu na vlasoch a nemala by si ich oranzove, co je vysledok klasickeho zosvetlovania.. takze nebud az taka unesena z toho zosvetlovaca, to si si mohla kupit obycajny z drogerie a vysledok by bol ten isty, len by si zaplatila o dost menej penazi...
a co sa tyka farbenia vlasov na odfarbene tak mozes si uz zafarbit vlasy aj hned, len poctaj s tym ze ta farba bude trocha divna, lebo na odfarbene vlasy velmi zle chytaju farby a este k tomu aj cervena.. ja ked som si na odfarbene vlasy dala cervenu, chytilo mi to na fialovo-ruzovo :D a strasne rychlo sa ta farba vymyvala .. az tak na treti krat som mala peknu cervenu konecne...
aku cervenu si pouzivala, alebo aku si chces dat teraz?