Som so svojim priatelom takmer rok, mame 24 obaja. Vcera mi povedal, ze pre neho je zalubenie silnejsi pocit ako laska. Tvrdi, ze zalubenie davno opadlo a ze ma miluje. Pre mna to vsak nie je pochopitelne, ze zalubenie je intenzivnejsie. Ved predsa ked cloveka milujem, uvedomujem si aj jeho chyby a nie som zaslepena zalubenim tak to musi byt intenzivnejsie ako nejake hlupe neracionalne zalubenie. Mrzi ma to, ze to tak berie, mam pocit, akoby som ho sklamala ked spoznal skutocnu mna a uz jeho pocity nie su tak intenzivne. Dost ma to trapi ked planujeme spolocne byvanie a buducnost a jeho city uz nie su tak intenzivne. On to vsak povazuje za prirodzene, ja nie. Uz nepochybujem ze muzi a zeny su z inych planet. Ako to vidite vy?
laska vs zalubenie
Tak potom uz nie si taka zalubena, ako si to hovorila. Na druhu stranu, je prirodzene, ze vo vztahu je vzdy niekto, kto miluje viac. Najst presnu polovicu, ze kazdy je na tom uplne rovnako, je dost vzacne :)
Zivot je zmena a nie konstanta.
nie romanticke filmy ani telenovely nie su moja parketa...mne to pride nelogicke, ze by som mala k cloveku, ktory nie je len mojou iluziou, ale realitou, ludskou bytostou s chybami, citit nieco menej intenzivne...prave TOTO, ze je realny a ze aj napriek chybam s nim chcem byt, ma podnecuje k intenzivnejsim citom..ja uz tiez davno viem ze to nie je ten pan dokonaly, ktoreho som videla ked som bola poblaznena..
Neviem, co riesis. Je to uplne prirodzene, ze zo zaciatku, ked je pocit zalubenia, ze je to intenzivnejsie. Laska je predsa nieco ine.
Laska - milovat mozes aj svojich rodicov a predsa k nim vacsina ludi neprechovava pocity, ze by ich od samej lasky zjedlo... :)
Zalubenie, zamilovanost je len pocit poblaznenia. Kazda stimulacia, kazdy podnet je zo zaciatku intenzivnejsi a casom upada. Je to prirodzene a je to uplne vo vsetkom. Ked budes jest kazdy den nieco co mas rada, tak za urcitu dobu uz budes prejedena.
Mne z toho vyplyva, ze Tvoj priatel je normalna vyspela osobnost a Ty si pravdepodobne telenovelami obohrata romanticka s detskym pohladom na svet. On pripraveny je na spolocnu buducnost. Skor mam vsak obavu, ze Ty nie si pripravena a mas prehnane ocakvania z pozerania privela romantickych filmov. Treba si uvedomit, ze su to filmy, nie realita. Bud rada, ze presiel uz do fazy lasky a nie nejakej pochybnej zamilovanosti, lebo ked ten pocit nahle vyprcha, cloveku sa zacne rozjasnovat a casto vtedy zacina menit nazor. Teba to asi este len caka, tak nakoniec, aby si to nebola Ty, ktora nebude pripravena....