Dobry den prajem, vedel by mi niekto z Vas aspon priblizne napisat, co vsetko moze znamenat, ked je v tele nizky pocet krvnych dosticiek?
Krvne dosticky
Mira, mala by si si precitat prace Linusa Paulinga alebo dr Ratha. Synteticky C vitamin a jedo soli su tovnakoucinne, ako vytazky z prirodnych plodin. Na to su desiatky tisicov vyskumov k dispozicii.
Tom samozrejme neplati na vsetky vitaminy, ani na mnohe B ani na E. Sybteticke su casto menej ucinne. Neoplati to ale na kyselinu askorbovu, zakladny vitamin C.
Cory, asi by som ťa musela vidieť v akej si kondícii alebo by si musela podrobne popísať čo ješ.
Všeobecne oslabujúce potraviny sú príčinou./okrem menovaných aj tuky, mliečne výrobky nasladko a vitamín C pridávaný/
Este raz zdoraznuje, na krvne platnicky treba jest bielkoviny, hlavne plnohodnotne, ako zivocisne.
Rastlinne maju ine zlozenie a nie su kompletne.
Teda ked nie viuac mas, aspom ryby, hydina a vajcia minimalne. A skontroluj si travenie, ak ta naduva v zaludku a mas casto palu, potrebujes viac kyselin(Betain HCl).
AK ta naduva v crevach,potrebujes viac enzymov, hlavne proteolytickych tj rozkladajucich bielkoviny.
To sa da lahko doplnit.
mirka- díky ale neviem čo z toho vylúčiť:-))- nakoľko ked si dávam džús,colu- tak len riedené a málokedy, med- asi dva chleby ročne,lieky- len ked som chorá- neviem v ktorom roku to bolo no a soľ??.. nesolila som skoro vôbec ale aj málo pila (znížil sa mi tlak)- bolo mi povedané- trošku viac soľ a hlavne pi- robím to....hmm.. čo teraz ??
Cory, aromatické a povzbudzujúce nápoje, džúsy, ovocie, jednoduché cukry a med, chemikálie v potravinách a lieky spôsobujú zníženie zrážanlivosti a je treba ich vylúčiť. Aby ťa k nim nepriťahovalo, treba menej soliť.
Ahojte- som "zlatý" darca krvi. V poslednej dobe mávam málo trombocytov: Pokiaľ viem hranice sú-150 000-350 000. Moje hodnoty boli 105 000- čo viedlo k tomu že som nemohla krv darovať- čo ma dosť štve, lebo pre dobrý pocit- túžim po rokoch po platine..:-))Poradte prosím ako zvýšiť hladinu ktvných doštičiek....díky.
Viac trombocytov potrebuje viac materialov na ne, hlavne aminokyseliny, tj bielkoviny.
...
Privela trombocytov alebo zrazenin v krvi a modrin potrebuje proteolyticke enzymi, ktore zmensia lepkavost platniciek a tym zmensia pravdepodobnost vytvarania krvnych zrazenin(modriny alebo blokovanie ciev)
Od roku 2006 mam zniženu trombocyty 149,00. Teraz na prev.lek.prehliadke zase z rozboru krvi som mala tie isté hodnoty 149,00. Co to znamená, je to vážne, ako sa to lieci. Nebrala som žiadne tableky upravi sa to samo, teraz mi brali krv na štínu žľazu. Da sa posilniť krvné dostičky jedlom, vitaminy a ako sa posilni imunitny system lebo liečiteľ pred 2 rokmi hovoril že mám znížený imun.system. Erytrocyty zase mam zvýšení 5,63. Dosť výrazne som schudla a nedarí sa mi pribrať ani od pivných kvasiniek ani od B12-ky. Prosím o radu.Dakujem Denisa
Na trombocyty pomoze viacero aminokyselin, ale tema leukemia tu predsa uz bola a tam ju spajali hlavne s plesnami, hoci rakovinne tendencie tam nie su vylucene(zatial)
Ja mozem ponuknut len kombinacie protirakovinnych a protiplesnovych, tiez cistiacich ako enzymi a tekute zeolity(graviola, lapacho, kokosovy olej,oreganovy olej, GSE)
Samozrejme je s tym spojena radikalna zmena diety, vylucenie cukrov, a plesne podporujucich mliecnych vyrobkov.
..neviem..snad www.jurkovic.sk