Fajcenie

Príspevok v téme: Fajcenie
drc

Ahojte

Už cca.1-2 mesiace rozmýšľam že prestanem fajčiť. Vždy keď som išla do obchodu tak som si krabičku kupila. No dnes som si povedala aj keď ma to v obchode veľmi lákalo že si nekupim a ani som nekupila načo som hrdá :). Zapálila som si večer poslednú čo som mala, vyhodila popolník, zapalovače a zajtra sa chcem zobudiť už ako nefajčiar.
Chcem sa spytať čo vám pomohlo keď na vás prišla chuť si zapáliť??? ako ste tie prvé týždne, mesiace prekonali a vydržali okrem pevnej vôle?
Ja plánujem za každú nekúpenú škatuľku odkladať eurače a neskor si za ne niečo kupiť čo ma poteší
Hľadám tiež moralnu podporu a za každé rady budem rada :)

drc

No povodne som chcela vyskusat prestat postupne ze 15 cig. si dam denne max 5 a kazde 1-2 tyzdne si jednu odpustim az klesnem na 0

Bojim sa ze ked pride na mna hodina H, budem mat klidek ze proste neodolam a potom skoncim tam kde som a tiez s abojim ze nie som az taka silna aj ked prestat chcem

0vecka

znizovanie u man urcite nefungovalo...fajcil som tak 2 roky a velmi intenzivne 20-40 denne co mi pomohlo bolo to ze som mal nefajciarske dni... teda som si povedal ze od zajtra nefajcim. Vydrzal som tak tri dni a potom zase zacal a po par dnoch zase prestal ... tam je len dolezite aby clovek potom nezacal fajcit este viac ale sa vratil na povodnu hodnotu.... no a po case sa to natiahlo aj na tyzden bez fajcenia potom aj mesiac a teraz nefajcim uz asi 5 rokov...

rob to ako xces ale podla mna je najdolezitejsie to nevzdavat len preto ze sisi v slabej chvilke zapalila....

drc

Jeffito myslis ze je lepsie pomaly klesat na pocte vyfajcenych cigariet ako to skoncovat naraz?
Kebyze mam doma krabicku a takto sa rozhodnem tak verim ze casom by som sa vratila k uplnemu fajceniu a malo by to opacny efekt :(

2bodka

Moja skusenost s odvykanim:
Mam 29 r., fajcim od 15tich. Prestala som uz x-krat. Najdlhsie som dokazala nefajcit 1,5 roka. Znovu som zacala. A veru nie zo stresu (ako som si myslela, ze to bude), ale na dovolenke pri uplnej pohode.
Momentalne nefajcim, zial zo zdravotnych dovodov. Do minuleho decembra som bola zdrava zena a teraz, vazeni, chodim po Onkologii s podozrenim na lymfom (rakovina lymfatickych uzlin) a toto je nieco, co vas zasiahne tak, ze lutuje kazdy jeden den v zivote, ktory ste stravili s cigareou v ustach. Takze rada znie, prestat HNED, OKAMZITE a zo dna na den a necakat, kym vas zaradia na Klenovu medzi pacientov. Zivot mame len jeden a je na nas, ci si ho ukratime o par rokov len preto, aby sme naplnili statny rozpocet. HAWK... Po tomto by mal prestak kazdy, kto ma co i len kvapku rozumu..

Jefitto

Ja by som tiež chcel prestať... síce už 19sty krát, ale chcel. Ale aj sa mi to darí... ako na to idem? Na silvestra som si povedal, že prisámvačku prestanem, ale vydržalo mi to tri štyri dni... potom sa mi začalo krutiť v hlave, nemohol som spať a podobné veci, tak som sa nato vysral, a zase som daval 20 denne... teraz však som prišiel na nový algoritmus. Nekurim nekurim a keď sa mi začne krutiť v hlave abo čo, tak si dám jednu. Za deň to vyjde asi na 4. Po čase to treba dať na 3denne, potom 2 až nakoniec prestanem fajčiť :) Dúfam

2bodka

Moja skusenost s odvykanim:
Mam 29 r., fajcim od 15tich. Prestala som uz x-krat. Najdlhsie som dokazala nefajcit 1,5 roka. Znovu som zacala. A veru nie zo stresu (ako som si myslela, ze to bude), ale na dovolenke pri uplnej pohode.
Momentalne nefajcim, zial zo zdravotnych dovodov. Do minuleho decembra som bola zdrava zena a teraz, vazeni, chodim po Onkologii s podozrenim na lymfom (rakovina lymfatickych uzlin) a toto je nieco, co vas zasiahne tak, ze lutuje kazdy jeden den v zivote, ktory ste stravili s cigareou v ustach. Takze rada znie, prestat HNED, OKAMZITE a zo dna na den a necakat, kym vas zaradia na Klenovu medzi pacientov. Zivot mame len jeden a je na nas, ci si ho ukratime o par rokov len preto, aby sme naplnili statny rozpocet. HAWK... Po tomto by mal prestak kazdy, kto ma co i len kvapku rozumu..

drc

no vcera vecer som bola uplne unesena ze prestavam, no rano ked som sa dala dokopy, spravila kavu tak hned som mala chut si zapalit, esteze ich doma nemam, lebo neviem neviem. takze krizy asi budu :p
Ja som zacala chodit na bicykel, ale to s ami da len vecer

lost fajcila som 7,5 roka

laura II

ja som bola nechutny fajciar:))) asi od 20 do 27,akoze rano cigaro na balkone rovno po tom ako som vstala!to bola prva cesta a to som vstavala do prace o 6,30!:)))) a pomohlo mi pozorovat fajciacich ludi na ulici a predstavovat si ako skoncia..vraskava koza,zlte oci..divne,ja viem,ale pomohlo:D je to podla mna nechutny zvyk,ked si niekto dokaze zapalit len "tu a tam"jednu ku kave ci vinku,je to oka,ale my kominy,ktori vypalujeme zobaky v jednom kuse,to je podla mna fakt humus.nefajcim 3 roky,nepribrala som,prave naopak.a citim sa ovela lepsie.

jankaaaaaaaaa

tak ja som nikdy nefajcila vela vigariet, len od stresu.. alebo tak 3-5cig maximalne denne. bud od stresu alebo od nudy. a ked nechcem fajcit tak nieco zjem miesto toho ked sa nudim alebo mam nervy. ale sem tam si dam tu jednu cigaretu, ale problem je ze ked mam chut na jednu cigaretu, musim kupit cely balik -20cigariet. a uz ked mam tolko cigariet pri sebe tak sa zase rozfajcim