Dobry den.Potrebovali by sme poradit,mame zvlastny problem:minuli rok sme s manzelkou prekonali crevnu virozu (hnacky zvracanie).Avsak odvtedy sa nam to vracia cca raz za mesiac ale nie tak burlivou formou.Len nas prehana a je nam dost na zvracanie.Manzelka presla kompletnym vysetrenim na gastre teda komplet endoskopia a kolonoskopia.Avsak nic...Ja som sa dal testovat na HP-negativne.Dvojrocna dcerka nedavno zas bola hospitalizovana-dg. rotavirus..Ako to riesit?Komplet dezinfekcia domu??Uz sme zufali.....
hnacky
Nielen atb, ale aj silne hnacky mozu sposobit znicenie spravnej crevnej flory, ktora sa bez pomoci(doplnok silnych probiotik) sama velmi zriedkavo rychlo napravi z nahodnych mikrobov na surovych ovociach a zeleninach a kvasenych produktoch.
Momentalne najviac "bezi" norovirus, ktory bol minuly rok v USA zodpovedny za vyse polovice potravinovych nakaz, viac nez salmonely, escherichie, camphylobaktery a ine dokopy.
Kedze sa tento prenasa hlavne dotykom, ale aj kvapockovou infekciou a clovek je nosicom nakazy aj mnoho tyzdnov po skonceni vsetkych symptomov, reinfekcie su dost caste. Hlavne, kedze tychto virusov je dost vela druhov.
Zdoraznujem najma zvysovanie viralnej imunity, v dnesnych tichych a lekarmi zanedbavanych viralnych epidemiach, kde sa casto spoliehaju na to, ze to "samo odide" a nijak nepomozu telu sa toho zbavit co najrychlejsie.
Nuz ale moze to byt aj ina nakaza v crevach, ked nie su dobre probioticky kolonizovane a je v nich privelke percento skodlivych mikrobov. Precistenie napr colostrom a psyliom(lyzicka praskoveho collostra a lyzicka psylia, premiesat , zaliat vodou a rychlo vypit, po 2 hodinach zabrat silne probiotikum a pripadne po osmych hodinach znova zopakovat, niekedy to treba opakovat aj dva dni, ale je to velmi ucinne proti hnackam z roznych mikrobialnych dovodov)
Dakujem za odpoved.Je vsak zvlastne ze to mavame subezne s manzelkou..
Skuste pozorovat, ci sa hnacky neobjavuju v suvislosti s nejakym jedlom alebo nejakou potravinou. Po prekonanej enteritide mohlo dojst k vzniku intolerancie niecoho v potrave. Mozno specialne vysetrenie s odberom vzorky tkaniva na vysetrenie z tenkeho creva, kedy sa vzorka vysetri histologicky a zistuje sa aktivita enzymov v crevnej stene, by mohlo napomoct objasnit pricinu opakovanych hnaciek. Ja osobne som presvedcena, ze dezinfekcia domu by nic nevyriesila, ta pricina asi nepochadza zvonka.