zdraviim. tak vsetko je v nadpise... myslite, ze ak budem chodit behavat podari sa mi postupne "stratit" tuk z brucha? nie som tucna, dokonca sa mi za mesiac podarilo shcudnut asi 6 kg. schudla som ale len zo zadku a stehien, tuk na bruchu mam stale :( tricka ani nenosievam lebo by to bolo vidno, preto najcastejsie nosim kosele, tie su volne :D
vraj je beh na chudnutie celkovo (aj z brucha) najlepsi. mate skusenosti ze to aj zabralo? :)
Schudnut z brucha behanim?
sorry za ten prispevok pred som omylom skopiroval nick behavam aj do kolonky prezyvka
Behavam
to bola len rada ... ja len ze budes mat aj viac rokov a potom toho budes pravdepodobne lutovat
ale zas chapem aj tvoju zavislost na sporte ... hlavne vytrvalostne sporty su dost navykova zalezitost pre niektore jedince
Behávam Ahoj, a kam sa chystas na polmaraton?
Genesis: športujem tak, aby som mala 1 alebo 2dni v týždni pauzu na odpočinok, kedy telo regeneruje, navyše striedam regeneračné behy s tempovými behmi či fartlekom, takže bunky majú čas regenerovať a o pár (3-4) rokov by som chcela bežať maratón, tam s 3 tréningami za týždeň nevystačím. Teraz je mojím cieľom polmaratón pod 2hodiny,najlepšie za 1:50. O behu aj športovaní čo to viem, študujem kde sa dá, aj keď určite nie všetko robím správne. Navyše, u mňa je beh a iný šport nie nutnosť, ale relax a baví ma to. Takže 3x do týždňa je absolútne nevyhovujúce :)
BTW ak ches chudnut velmi dobra je obycajna chodza ... staci napr aby si sa prechadzala po izbe ked sa ucis alebo si citas knihu ... zober si ze za hodinu citania prejdes cca 5 kilometrov a to si nevytiahla ani paty z domu :)
Behavam:
inak zda sa mi ze sportujes az privela ... uvedom si ze sportom sa organizmus opotrebovava ... vela buniek sa poskodi a nahradi novymi .. bohuzial delenie buniek je omedzene ... neskor poskodene bunky budu vyplnat neplnohodnotne tkaniva a zacnes mat problemy ... cvicit 3 krat do tyzdna bohate staci aj dva krat je postacujuce
naj sport pre zdravie je plavanie ... nie je ale moc dobre na odburavanie tuku a problemom je aj chemikalie pridavane do vody.
Genesis, plne s tebou súhlasím, ja mám tiež problematické brucho a musela by som si vyberať, či chcem aj prsia a menšie bruško, alebo byť doslova plochá ako doska...a to behávam 5x do týždňa (v rôznej intenzite) a 2x do týždňa mám posilovňu...
Kika2222:ahoj, ja som tiež začala behať kvôli chudnutiu, práve kvôli bruchu...po roku mám výbornú kondičku, svalnaté a vyrysované nohy...a tuk na bruchu :D behanie ti pomôže odbúrať tuk celkovo z tela, ale problematické partie...budeš sa musieť veľmi zaťať a dodržiavať presný jedálniček, v ktorom budú prevládať najmä kvalitné bielkoviny (maso, vajcia, tvaroch), komplexné sacharidy (zemiaky, cereálne cestoviny, ovsené vločky) a v malom množstve zdravé tuky (olivový olej, orachy,slnečnicové semienka...)a najmä veľa, veľa zeleniny, ovocie najlepšie doobeda, resp. do tretej a aj to nie po kilách, ale v menšom množstve.Tuk najlepšie odbúraš behom v nízkej intenzite, to znamená asi 50-70% tvojej tepovej frekvencie (to je rozpätie cca 120-140 tepov za minútu), ak si doteraz nebehávala, a nemáš kondíciu, znamená to, že budeš možno viac kráčať než behať.Ako začiatočník by si nemala behať každý deň dlho či veľa, odporúčam začať každý druhý deň, tzv indiánskym behom, kedy sriedaš beh a chôdzu (aby si vládala s dychom) a striedať to napríklad s plávaním alebo bicyklovaním. Ak máš navyše problém s nerovnomerným uložením tuku na tele, skús behanie a aeróbne aktivity doplniť posilovacími cvičeniami, či už s vlastnou váhou alebo s činkami...Navyše, ak máš podobnú stavbu tela, resp. ukladanie tuku ako ja, možno behom prídeš o pár cm z pŕs, aj preto ja až tak na tom plochom brušku netrvám :)pozri si ak máš záujem stránku www.behej.com , kde sa na fóre venujú mnohí téme chudnutiu behom a tiež bežeckým začiatočníkom, veľa šťastia s chudnutím :)
co sa tyka chudnutia pre zeny moje rady:
najlepsie aktivity pre tento ucel:
1. elipticky trenazer
2. skakanie na svihadle
3. beh
uprava stravy - jest jedla ktore maju nizku kaloricku hustotu ako napr ryzove chleby, pukance v mikrovlnke bez oleja a soly, zeleninu ako mrkva zeler atd.. velmi dobre pre zeny su zeleninovo masove polievky ako napr husta zeleninova polievka so srdieckami kuracimi, dolezite je konzumovat zeleninu v surovom stave, dolezity je prisun bielkovin pretoze tieto hlavne zeny dost zanedbavaju takze vhodne je jest oko 1g na kilogram bielkovin a mnozstvo sacharidov okolo 1 gram na kilogram ... tuky co najmenej.
chudne sa ale z celeho tela teda ked chcete schudnut len brucho alebo zadok tak zabudnite ... pocitajte s tym ze dole pojdu aj prsia
Mojko stanley ... od 14 sa venujem kulturistike, od 15 sa venujem medecine, farmakologii a suplementom a genetike, momentalne mam 32, takze o mojich vedomostiach radsej pomlc ... ja som tu neni ten co sa snazi za kazdu cenu predat doplnky ... viem ze moje nazory su vela krat krute pretoze prezentujem ludom realitu taku aka je a nedavam falosnu nadej ako niektori