ahojte :) uz asi pol roka mam zapaleny zaludok (moze sa zapalit z korenenych jedal, alkoholu...) tym padom sa vyprazdnuje nechcenym vracanim .. ked som nieco zjedla (vecer) tak to do hodiny vyvratil.. na zaciatku som to mala asi tak 2x do tyzdna.. neunosne, hrozne! bola som na gastro, zistili mi ten zapal, prdpisali Quammatel a Costi na znizenie zaludocnej kyseliny a jej navratu do pazeraka .. pomohli mi, no nie celkom.. teraz zvraciam menej.. tak raz za 3 tyzdne ale raz za mesiac ked zjem vecer nieco tazsie .. (mozem maximalne 1 kusok chleba) inac cez den mozem jest hocico co som aj rada :))
tak som sa vas chcela opytat, ci mal niekto taky problem.. ?? doktorka mi povedala ze sa mi to bude casto vraciat a to nechcem.. mama to ma tiez, uz roky, ale nevracia, len stale berie tie tabletky a je jej zle na zaludku.. lenze to nie je mozne, takto sa s tym neda zit , musi byt nejaky sposob ako sa toho zapalu zbavit :/ neviete niekto? nemate to este niekto? dakujem :(
Zapálený žalúdok
Pre mna , za mna robte si cokolvek, ja som sem len napisal spravy or roznych lekarov, na ktorych dnes pocuvam a co sa mi velmi vyplaca. Moje vyse 20 rocne utrpenie s palami je vec minulosti a moje travenie je konecne napravene. Ti, co maju caste paly a boli na Heidelbergovom teste na vyse 95% im namerali NIZKU tvorbu zaludocnych kyselin, takze maju nedostatok miesto prebytku a mozu sa trapit cely zivot(skrateny, lebo pri nedostatku kyselin je poskodene travenie, imunita a hromada inych veci) alebo si brat doplnky, co ten deficit/nedostatok nahradia.
Ja to sem davam len ako informaciu, kazdy si moze robit co len chce, ved je to jeho vlastne telo a teda nepatri ani lekarom, ktory si nan sice robia casto neopravneny narok.
ja len dodatok k tomu zaludocnemu zvieracu- zaludok ked sa naplni logicky sa hladina kyseliny priblizi k tomu hornemu zvieracu a ked sa zacne potrava miesat-steny zaludka sa stlacaju aby dobre rozomleli potravu a ked nie je ten horny dobre uzavrety tak sa to proste vytlaca do pazeraka- to fyzikalnym principom odpoveda... a presne tak vznika tzv. palenie zahy, co je vlastne to ze zaludocne kyseliny zacali travit stenu pazeraka pretoze ta nie je kryta vrstvou hlienu ako zaludok. a na to ma vplyv aj stres aj geneticke predispozicie
dany postup čo som napisal skuste aspon na dva tyzdne .. nie je to dlho a pokial sa vysledky nedostavia tak sa na to kludne mozete vyprdnut a skusit HCL ku od RNG :) prípadne inhibítory protonovej pumpy od nasich uzasnych lekarov :)
čo sa týka pravopisných chýb tak sa ospravedlnujem .. pisal som to v rychlosti
inhybitory protonovej pumpy a prokinetika predpisuju lekari preto pretoze obe tie latky zosiluju stah zvieraca ktory chráni pazerák. Prokinetika ako costi zas podporuju vyprazdnovanie zaludka. Zníženie kyslosti v žalúdku nemá velký vplyv na liečbu naleptaného pažeráku.
Rozhodne daná liečba nie je dostatočne účinná ale niektorým jedincom môže pomocť zhojiť pažerák a ten následne začne fungovať normálne aj po vysadení liekov.
musím sa priznať že nie som zástanca tohto prístupu na liečbu refluxu ale bohužial lekári nič iné ako toto (s výnimkou operácie nevedia)
Čo sa týka RNG tak len v strašne málo veciach sa zhodneme ... Podla mna je choré aby niekto bral denne také množstvo suplementov ako tento človek a ešte v takých obrovských dávkach ... čo je to za život aby si človek po každom jedle vzal pilulu HCL dalej tabletku enzýmov dalej vitamínov k tomu ešte resveratrol a DMAE a vlakninu a lecitin atd atd a nakoniec to neutralizoval zásadou. Rozhodne ale si RNG vazim pretoze ma toho hodne nastudovane a aj vyskusane a hlavne co si vazim je to ze sa snazi ludom pomoct a robi to najlepsie ako vie a o com je presvedceny ze je pravda ... bohuzial vela krat je pravda inde ako sa pise na obaloch suplementov a vo vedeckych studiach
Nesúhlasím s RNG že v dnešnej strave nie je dostatok dôležitých látok a že ich treba doplňovať suplementami ... bohužiaľ za vačšinu chorob čo máme človek nemôže ... poďakujte sa za ne prírode pretože tieto svinstvá vymýšla pre nás práve ona
tu je moje alternativne riesenie:
0. treba odstranit helikobatkera pokial je pritomny
1. nadvihnite si postel aby ste spali na šikmom (najviac sa lepta pažerák v noci keď spíme pretože si predstavte žalúdok ako banku bez nefunkčného uzávera v ktorej je na spodu kyselina ... ak banku prevrátite automaticky z nej kyselina vytečie)... jednoducho vždy sa snažte aby bol pažerák vyššie ako žalúdok .. nevhodné sú aj športy ako plávanie alebo posilovanie
2. vysadte vsetky suplementy a lieky ... vsetky ktore len mozete (samozrejme ze nie inzulin a podobne) - nikdy totiz nemozete vediet ci vam dany problem nesosobuju prave oni a nech sa tvaria akokolvek bezpecne .. aj keby islo o obyc c-cko proste vysadit
3. dajte si hladovku 2 dni s tym ze len pite caje (dobry je rumanček)
4. začnite jest čo najlahšie stráviteľnú stravu ... je dobre začať s pár potravinami a postupne pridávať ďalšie aby ste prípadne zistili potravinové intolerancie (dobrá je ryža napr ryža s kuracím masom + soľ a napr kukuricou).. je dolezite z pociatku vyradit hlavne alergeny ako napr lepok, mlieko, vajcia a soju
5. omedzte tuky a s bielkovinami to zo začiatku tiež nepreháňajte
6. nepite a nefajcite
7. neprejedajte sa ... mensie porcie su z pociatku lepsie
8. dalsie jedlo jedzte az ked to predchadzajúce je uz zo zaludka vonku .. jednym slovom jedzte vtedy ked uz ste naozaj hladny a nie ked mate len na nieco chut
9. casom ked sa pazerak zahoji a zacne fungovat normalne mozete prejst na normalnu stravu s vynimkou potravin ktore vam robia zle, taktiez mozete zacat sportovat a fungovat ako predtym ... ostal by som ale lezat na sikmom v noci pre istotu
Som rad, ze sa zacinaju "lady lamat" aj medzi Slovenskymi lekarmi a dochadzaju viaceri na to, ze existuje aj iny pristup k lieceniu, nez sa uci na medickych fakultach
Dobrý deň. Prosim vas pozrite si celé video od Dr. Páľovej a ak vás zaujme tak ma kontaktujte. Je tam aj o vnutorných zápaloch. Prajem vam pekný deň. Evula:-)
video.google.com
Vikkkis, aj ked povoli teoreticky uzaver medzi zaludkom a pazerakom(a ten je uzavrety velmi pevne), co potlaci tie kyseliny proti gravitacii hore, nevysvetles mi to. Ja som len obycajny fyzik, ja takym komplexnym procesom levitacie nerozumiem.
Naviac toto nehovoriom len ako informaciu z lekarskej literatury lekarov co sa na rozdiel od ostatnych s tymto zaoberali blizsie a dali mi take odporucenia, co som dlho nechcel pochopit, ale ked som ich konecne pocuvol, hned sa mi vyriesili dlhodobe paly a bolesti zaludka,tiez plynnatost, jedine co este stale zostalo je histaminova reakcia na niektore jedla , ale to nema s travenim nic spolocne, to je len alergia na potravinove histaminy, ktore su hlavne produkty kvasenia, kde kvasne kultury vytvaraju pre nas drazdive bielkovinne latky, potravinove histaminy. Citim to zakazdym, ked vypijem 2-3 pohare sampanskeho, co je kvasene vo flasi. Nie je to ale plynnatost, len bolest-alergia.
Prebytok zaludocnej kyseliny je blud, ktory vyvratili na vyse 95% Heidelbergovou kapsulovou metodou, kde meraju skutocne tvorenie a koncentraciu kyseliny. Uzaver medzi zaludkom a pazerakom je dostatocne silne uzavrety, zaviera sa na signal kyselin v zaludku a je tak uzavrety pri dostatku kyselin, ze sa clovek moze postavit na hlavu a obsah zaludka sa nedostane do pazeraku. Len vtedy sa to moze stat, ked pri NEDOSTATKU kyselin sa nepotlaci kvasenie a hnitie v zaludku a nasledovne vytvorene plyny a peny nasilne otvoria uzaver medzia zaludkom a pazerakom a len tak sa moze kysly, hoci aj menej kysly obsah zaludka dostat do nechraneneho pazeraka a popalit ho.
Zaludocne vredy nie su z kyselin, zaludok je dobre chraneny proti kyselinam mazom, ale na 98% z cinnosti helikobaktera pilori. To je dnes uz davno znamy fakt.
Este aj tato bakteria sa moze v zaludku udrzat, ked nie je dostatok kyselin, lebo nizsie ako 2.5 PH ju kyseliny znicia. A zdravy zaludok moze dosiahnut az 2 PH, u starsich samozrejme tvorenie kyselin poklesava a maju casto PH 3, co este staci na travenie, ale nie na potlacenie H.p a preto az 50% ludi nad 50 rokov ma v zaludku H.p. a caste paly, len co zjedia trochu viac a rozriedia si tak este viac kyseliny, takze sa nepotlacia kvasne a hnilobne bakterie, ktore sa zacnu rapidne rozmnozovat. V niektorych pripadoch to vedie az k otravam zaludka, nielen pale , naduvaniu a bolestiam.
prosim ta hlavne sa neriad tu tymito radami- cim nechcem nic z toho dementovat- ale lekar po gastroskopii asi lepsie vie aky je tam problem... zapal moze byt z prebytku kyseliny... a ak sa k tomu pridaju nervy a stres povoli sa horny zvierac zaludka a zadudocny obsah sa ti vrati do pazeraka kde to robi tiez riadnu sarapatu. vznikaju pazerakove vredy a to sa hoji tazko, rovnako ako zaludocne.
pises ze cez den mozes jest cokolvek... a prae tam by mohol byt problem! tak skus cez den nejest cokolvek a vela...skus si dat dietu... aspon nejaky cas... to jedlo ti neprechadza zaludkom bez prestavky rovno do creva... ak sa ti neastihne vsetko stravit a zase sa najes daco ti tam zostane a moze ti to podrazdit zase... a ak tam uz raz je nejaka porucha a navyse to mate v rodine by si si mala dat jo pozor na to co jes a kedy... nechaj si od dietologa nejako poradit potraviny ktore nedrazdia zaludok...
Pozri, sol pouzivas cely zivot, aj H2O pijes vely zivot, takze aj toto musis brat ked mas potrebu. nakoniec aj ine veci odporucam doplnovat, lebo ich mama v strave prilalo a to selen, zinok, jod, vitaminy C, E a D-3 a samozrejme probiotika, kedze je ich v pode hnojenej umelymi hnojivami dost malo a nasa hygiena prakticky nedovoli, aby sme ich dostali dost na surovych jedlach.A telo ich potrebuje, lebo su zodpovedne nielen ako pomoc travenia, ale vyrabaju aj rozne vitaminy a najma obranne latky pre telo, a to az 70% vsetkych, ktorymi telo disponuje.
Takze tvrdenie, ze v jedle dostanes vsetko dnes zialbohu uz neplati, lebo vyskumnici a lekari uz davnejsie zistili, ze telo pracuje ovela lepsie s davkami zivin a vitaminov, co z jedla prakticky sa dostat neda.
Tiez odporucam tyzdenne raz-dva krat brat lecitin na cistenie ciev, lebo vyse 1/2 smrti je v dosledku zanesenych ciev, tukovymi a tukovobielkovinnymi latkami, ktore vie lecitin odburat(emulzifikovat)