účinky jojóbového oleja

Príspevok v téme: účinky jojóbového oleja
BBella

pomôže jojóbovy olej na vyrážky???mam celkom peknú tvár, nič strašné, žiadne ťažké akné ale stále sa neviem zbaviť drobných vyrážok na čele a okolo spánkov, a ešte na brade, keďže sa tam často chytám. moja pleť je mastná, ale potrebuje hydratáciu,...pomohol niekomu jojóvy olej????????

blink_182

A ak by si sa ty lepšie pozerala čo píšeš tak by si vedela že jej to priamo vyhováraš... citujem:

"Myslím si , že ak máš mastnú pleť tento olej by ti ešte viac zhoršil pleť nakoľko by ti ju premastil a upchal póry."

O jojobovom oleji som si prečítala už strašne veľa článkov, vo voľnom čase sa olejom aj venujem a používam ho každý deň ale nikdy som sa nestretla s tým že by upchával póry keďže sa používa ako doplnková liečba pri akné...

A navyše napísala že po ňom nemá mastnú pleť a potom si tam aj tak plietla ten olej....

btw... ona len chcela vedieť či niekomu pomohol a či je účinný... neprišla sa sem radiť či je na to lepší mandľový keď už ten jojobový kúpený má...

blond1

blink ak by si si prečítala pozorne moje príspevky, tak by si netvrdila, že BBelle niečo vnucujem! Nezavádzaj dobre? a lepšie čítaj !Aj mne robí dobre jojobový olej ako súčasť krémov na tvár ale nemám mastnú pleť.

blink_182

BBella - ak ti ten jobobový olej vyhovuje tak nevidím dôvod prečo by si ho nemala používať... len preto že ťa tu niekto presviedča o tom že mandľový je lepší lebo je lepší aj pre neho tak to nemusí byť pravda... každému vyhovuje niečo iné...

mne osobne viac vyhovuje jojobový ako mandľový, krásne sa vstrebáva, obsahuje aj prirodzenú UV ochranu, nie som po ňom vôbec mastná a je dobrý aj na mierne akné...

môžeš ho požívať aj na vlasy... na ten je fakt úžasný :-)

nenechaj sa ovplyvňovať druhými, používaj to čo je vhodné pre teba nie pre ostatných :-) howk

blond1

nezúfaj a nič nevyhadzuj, bolo by škoda takého fajn oleja! Môžeš ho použiť na telo alebo podaruj mamke. A už si ho skúsila? Skús si ho na mieste kde nemáš vyrážky ako budeš reagovať

BBella

Ide ma z toho slak trafit. som nervozna, minule som pozerala na nete o jojobovom oleji, a myslela som si ze je pre mna, pisu ze je na akne, ja mam vyrazky, neviem sa ich zbavit aj ked mam 26 rokov, nie je to take strasne, ako kedysi ale som z toho nervozna. a zdalo sa mi to vhodne. a este ....dajak zle som sa pozrela na net a myslela som si ze ten olej stoji tolko co v obchode, no nic pravda, kupila som o v obchode 50ml za 8,30 a pritom na nete je sto krat lacnejsi, ide ma z toho....a teraz co pises ty..na co je vhodny a na co nie...tak...mozem 8,30 vyhodit von oknom:(, co mam robit?????:( som mimo.

blond1

BBella ak udržuje prirodzenú hydratáciu tak ja tomu rozumiem tak, že pleť mám hydratovanú ale aby sa mi viac nevysušovala, čiže aby sa mi udržala taká ako ju mám použijem napr. jojobový olej. Ale ty píšeš že máš dehydrovanú pleť v T zone tak som ti doporučila mandľový olej , ktorý je na vhodnejší :-). Ale samozrejme ako myslíš ty, poprípade ak ti niekto napíše kto má s ním skúsenosť. Ja bohužiaľ nemám hoci priamu s olejom ale jojobový olej používam ako súčasť výživných a anti ageingových krémov a tie sú fajn.

BBella

Blond1, ale tam je napisane, ze pre vsetky typy pleti, a rano ked som sa zobudila, nemala som mastnu plet...ja mam mastnu plet, nic strasne, len klasicka T-zona, pouzivam od La Rocher jednej cistiaci gel, ale tiez nie je dobre ho casto pouzivat, lebo by som si mohla velmi vysusit plet, plet potrebuje hydrataciu, a k tomu jojobovemu oleju - pisu,ze udrziava prirodzenu vlhkost pleti. preto som sa pytala na to, ci ma niekto s tym dobre skusenosti, ked je to take drahe, a na nete pisu o tom vsakovake super veci.

blond1

jojobový olej je vynikajúci a veľmi vzácny olej, ktorý sa pridáva do kozmetických prípravkov na výživu a premastenie pleti. Myslím si , že ak máš mastnú pleť tento olej by ti ešte viac zhoršil pleť nakoľko by ti ju premastil a upchal póry. Ale poznám olej, ktorý je vhodný pre všetky typy pleti čiže aj na mastnú, neupcháva póry, veľmi rýchlo sa vstrebáva, vyhladzuje pokožku a pleť a navyše hĺbkovo ju hydratuje. Tieto účinky má 100% čistý za studena lisovaný mandľový olej. Ale musí byť čistý nesmie mať pridaný syntetický vitamín E, ktorý premasťuje a môže vyvolať aj alergiu!
Tak skús určite budeš spokojná