Akého máte muža?

Príspevok v téme: Akého máte muža?
marmanda

Neviem, či je niečo horšie ako lenivý chlap. Som vydatá dvadsať rokov, ale nedokázala som môjho muža pritiahnuť k nejakej práci. Je učiteľ, ale aj do školy chodí neskoro, písomky opravuje na poslednú chvíľu a polovicu z nich stratí. Keby v jeho fachu nebolo tak málo učiteľov, dávno by ho vyhodili. Doma nepohne prstom, ustavične chodí na chalupu a tam si zase len vyvaluje šunky. Jediné, čo ho zaujíma je jedlo a telka. Všetko, čo robí, robí len pre seba: prechádzky, turistika, šport. Ale aj to len tak, aby sa nepretrhol. Chalupu sme kúpili, lebo som dúfala, že ho trocha pritiahnem k nejakej mužskej robote. Ale hoci dokáže urobiť takmer všetko, to mu nemôžem odškriepiť, neurobí nič. Keď od neho niečo chcem, vždy povie, že on nie je otrok a robota počká. A keď sa ho spýtam, či sa mu zdá spravodlivé, že všetko robím ja, na to odpovie, že ja to robím preto, lebo ma to baví a chcem to robiť. Neuveriteľný alibizmus!
Rada by som vedela, či aj niekto iný má takýto problém. Čo by som za to dala, keby som mala doma domáceho kutila, šikovného, poriadkumilovného muža, ktorého netreba do ničoho naháňať, ale sám od seba vie, čo treba spraviť. Napíšte prosím vaše skúsenosti s chlapmi. Ďakujem.

betkacat

pre marmanda: aj by sa jeden zasmial, keby to nebolo do plaču...asi by si s tým mala niečo spraviť, aby si nestratila k sebe úctu a nakoniec aj tvoja dcéra k tebe...myslíš že to nevidí?

marmanda

tpch, ta posledna veta tne do ziveho, ale je zial pravdiva. tak to uz chodi - zena trpi, muz si uziva. na druhej strane musim ale uznat, ze aj moj muz ma velmi rad nasu dceru. ovsem nie az tak rad, aby sa obetoval, ked ona nieco potrebuje. robi pre nu len to, co ho nijako nezatazi. spominam si, ako mi cca pred 15 rokmi moj otec - ktoreho som nikdy nepocula povedat vulgarne slovo - raz pri praci v zahrade, kedy sa moj muz ustavicne ulieval, zatialco my ostatni sme makali - povedal: teda, dievca, ty si nikdy nebola sprostá, tak mi teda vysvetli, ako si si mohla zavesit na krk takeho ko-ko-ta. ved on sa k tej robote nevie ani postavit. ospravedlnujem sa za ten vyraz, ale ja som vtedy pochopila, ze otec skratka vtedy nedokazal najst priliehavejsie slovo. obaja moji pracoviti rodicia su na mojho muza doslova alergicki.

tpch

Ak som to spravne pochopila, ostavas s nim preto, lebo ho ma dcera rada? Ved otcom by ostal aj po rozvode.
Ale ta rada, aby si mu nevarila, neprala, nezehlila (plus odopretie postelnych radovanok), je velmi dobra. Problem je v tom, ze vacsina zien to nevydrzi praktizovat dlho, tak sa to mina ucinkom. Ak vydrzis, prinesie to ovocie-bud sa zmeni, alebo da navrh na rozvod on (teda ak bude ochotny prekonat svoju lenivost a zajde za pravnikom). A stav sa, ze on nebude premyslat o tom, ze ho jeho dcera ma rada.

marmanda

ved som to teraz napisala preco s nim ostavam. a musim otvorene priznat, ze som sa s nim chcela pred svadbou rozist, ale zistila som, ze som tehotna. tak som sa vydala. a to bola najvacsia blbost aku som v zivote urobila. samej s dietatom by mi bolo lepsie a lahsie ako s muzom.

tpch

marmanda, smiem sa opytat, preco si si take lenive nemehlo tahajuce ta ku dnu zavesila dobrovolne na krk??? A ked si si toho vedoma, preco s nim ostavas?? Vazne divne, mozno mas masochisticke sklony.

uhlie

No ja mam skor skusenost s lenivymi zenami. Satci ked sa tu trochu poobzerate a zistite, ze vela je takych, ktore su lenive precitat si uz existujuce temy a miesto toho 100x zakladaju tu istu temu. Ake teda musia byt doma.

marmanda

moj muz ma asi tu lenivost v krvi.predtym ako sa ozenil ho obskakovala svokra a jeho sestra, ktora bola dlho slobodna. vsetko mu strcili pod nos, on doma nemusel nikdy nic robit. ked sme sa zosobasili, ja som cakala, ze mi obcas nieco pomoze, ale on to akoby schvalne robil tak pomaly a ledabolo, ze som si to radsej urobila sama. zvlastne ale je, ze pri vsetkom co robim ma poucuje ako to mam robit. on sice nevie vymalovat byt, ale ked ma to vidi robit, tak ma siahodlhe komentare ako sa to ma alebo nema robit. Ja navarim, on zje a ja umyjem riad. nemozem sa na to vykaslat, lebo on by sa do toho nechytil nikdy a onedlho by nas svaby zozrali. je totiz aj priserny bordelar, nikdy nic po sebe neuprace. z chalupy urobil za par rokov kontajner, preto tam ja radsej uz vobec nechodim. spociatku som vzdy na dovolenku prisla a celu dovolenku som upratovala. ked som tam potom prisla o par tyzdnov pozriet, uz to bolo ako pred upratovanim. tak som rezignovala. a keby som prestala upratovat doma v nasom byte, bolo by to onedlho ako na chalupe. davno by som sa s nim bola rozisla, lebo okrem toho, ze doma nic nerobi, este musim aj vacsinu vydavkov na domacnost hradit ja. paradne ma vyuziva po vsetkych strankach a ja to trpim iba preto, lebo nasa dcera ho ma rada a nas rozchod by ju velmi trapil. ja viem, ze v kazdom manzelstve je nejaky sram, ale poznam aj vztahy kde je to akesi rovnocennejsie a manzelia funguju ako dobri priatelia. urcite som urobila chybu pri vybere partnera. neodporucam nikomu unahlit sa a verit, ze v manzelstve sa nieco zmeni k lepsiemu.