Dobry den!
Hladam maleho psika do bytu, kedze mame naozaj maly bytik, tak potrebujem nejaku malu rasu,tak do 10kg. Najviac by som chcela civavu, cavaliera, seltiu . Mate skusenosti s tymito psikmi? Alebo nejake ostatne male rasy? Kedze travim cas aj v skole, potrebujem, aby psik sam doma vydrzal a neotravoval susedov. Bojim sa u tych civav hlavne kvoli stekaniu. Dakujem za vase rady
Psik do bytu
a co tak akvarium? len nie psa, pes mi nejako nepasuje do bytu a ani macka,
vsak dobre nikto netvrdi ze to je pravidlom..ja mam rada shitzu tak to preto ten nazor
ja mam yorksira a je to dobry a mily psik , vobec pisklavo nesteka a ani sa od radosti nepocikava , je to dobry nezmysel....
je mily a prituny a kedze ma vlasy a nie srst , tak ani neplzne ...
no ak chces nieco male a kludne tak urcite nie civavu..uprimne je agresivna,poblaznena,vystekava pisklavu a robi bordel.
pri cavalierovi by som sa tiez pozastavila nad tym ze je velmi haklivy na oci.velka vadsina tychto psov musi za nejaku dobu podstupit operaciu oci/oka.a tak isto nesmu jest kosticky lebo maju velmi krehke creva.
yorksir tiez neni moc vdacny pes lebo tiez strasne pisklavo steka a je podrazdeny ked nepozna cloveka.dokonca vo vela pripadoch sa stava ze sa od stastia pocika.napr ked samu neznami clove prihovori a chce ho pohladkat tak sa proste od radosti pocika :D
maltezak je nachylny na traviacu sustavu(konkretne konecnik najviac) a vela krat sa stane ze musi ist na operaciu a s toho viac menej pripadoch sa stane ze ho musia utratit lebo ta operacia skor uskodi ako pomoze.
jedine co by som ti ja osobne poradila je shit-zu(pise sa vseliak tak ma nik neopravujte :)
ja mam v doma 3 shitzuchov a su velmi vdacny.enormne empaticky pes.ak si smutna vie to a pride za tebou.ak si stastna tesi sa s tebou.strazi ale steka opodstatnene menej (a menej hlucne) ako civava.dozivaju sa tak 15rokov ale je to rozne.nemavaju nejake extra problemi.jedine ako skoro kazdy pes po 10 rokoch moze ohluchnut alebo oslepnut ale to sa moze stat pri ktorom kolvek psovy.mozno este nejaka ta dermatitida ale neni to nic take ze by si ho musela dat utratit kvoli trapeniu.
ja som najviac spokojna s touto rasou :)