Nenosím ich často, ale ak si dám z času načas topánky s vysokými podpätkami, tak ma nenormálne potom bolia chodidlá aj niekoľko dní. A pritom nenosím žiadne extrémy, max. 6 cm. Ale aj tak sa mi pod prstami robia také "otlaky" ( alebo čo to je - zhrubnutá pokožka). Snažím sa v rámci možností kupovať fakt kvalitné topánky, ale robí mi to stále.
Skúšala som už aj nohy "zvyknúť", ale to bolo utrpenie pre mňa, potom som tie otlaky cítila aj v mäkkučkých šľapkách.
A to ešte chodím raz do mesiaca na pedikúru, kde mi tie otlaky ošetruje.
Väčšinou teda nosím baleríny, ale príležitostne potrebujem "vyzerať" :-) k svetu a obuť si vysoké topánky.
Myslíte, že existujú nejaké vložky do topánokm, alebo niečo, čo by "pomohlo", aby mi nohy vo vysokých topánkach "netrpeli"?
Boľavé chodidlá
...pri nedostku mineralov bolia aj chodidla a pistala/vlastna skusenost/
a jasne ze sa treba venovat aj pokozke,lebo ked su makksie kosti tak cela vaha je na nohach a trpia tym paty a cele chodidla-a jasne ze aj koza je zatazovana pri chodzi-tak treba zvolit dobre vlozky atd.najlepsie by bolo keby sla za ortop.lebo vlozky su vselijake...
Nohy ,hlavne predkolenia,kotniky zvyknu boliet z dovodu ndostatku vapnika v kostiach. Je potrebne doplnit nielen vapnik ale aj horcik,molybden,stroncium . V tomto pripade je vsak potrebne venovat sa pokozke na chodidlach, osetrovat vyzivnymi kremami, hydratovat aby nebola taka citliva na zvyseny tlak pri chodzi.Pouzivat aj makke vlozky do topanok,ktore chrania pokozku pred odieranim a znizuju tlak.Je potrebne aby aj topanka mala spravny tvar a vystelka topanky nebola drsna.
len nohy nie su zv.na podpatky ked ich nenosis casto/hoci zdrave nohy by nemali boliet/ a ciste len vlozky ti nepomozu-asi by bolo dobre zajst k ortoped.nohy zv.boliest aj ked mas nejaky problem a chybaju mineraly a vitaminy-kostiam.
pri takychto opatkoch do 6 cm by nohy nemali takto boliet. mas nespravne anatomicke postavenie nohy a tym sati velmi namaha predna cast ,, ktora ta boli. treba zajst na ortopediu.