Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať, čo je dobré na zažinajúce kŕčové žily. U mňa je ten problém, že mám len 16 a pod kolenami sa mi začínajú objavovať modré asi pól centimetrové žily, ktoré sú také doslova vyvreté. Na dotyk ju cítim, že tam mám akoby kopček, ale nebolí ma. Moja mamka má kŕčové žily na celých nohách. Prosím poradte mi... :(
Začínajúce kŕčové žily...
tu studenu vodu treba hlavne na krcove zily :) .. ale podla mna celkove otuzovanie je velmi prinosne pre imunitu .. mimo to ver ze po takej ladovej sprche sa budes citit celkom fajn :)
ako nie som cez toto expert ale na internete som zhanal info o varikokele ktora je vlastne to iste ako krcove zily len na inom meste ... po precitani asi 30 odbornych clankov sa mi toto zdaju naj riesenia:
1. plavanie - ale nie clapkanie vo vode :) treba plavat tak aby sa to dalo chapat ako aerobny trening :)
2. minimalne raz denne otuzovat ladovou vodou aspon 2 minuty - proste sprcha najstudensia voda aku mas
3. snazit sa zdravo stravovat - (i ked to je v dnesnej dobe nemozne vzhladom na mnozstvo potravinovych intolerancii o ktorych clovek ani nevie a ktore mu nicia postupne rozne systemy organizmu)
4. látky ktoré prispievaju k pevnosti cievnej steny - askorutin napr.
to je vsetko co sa da robit - musim ale upozornit ze je to boj proti genetike a ta svina ma tendenciu vzdy vyhrat ... ale zas neexistuje lepsia moznost - potom uz len operativne