Aké Jedlo jej môžem dať?

Príspevok v téme: Aké Jedlo jej môžem dať?
Vya

Dobrý deň.Doma mám zhruba 4 mesačné perzské mačiatko. No zistila som , že pri podávaní potravy je dosť vyberavá. V miske má stále granulky O.K. tie papká, no keď si pýta , vtedy chce mäsko , tak jej nemôžem denno denne dávať pečienky (ktoré zbožňuje). Dávam jej konzervy , no and nimi ohrnie nos a radšej mraučí Ďalej. No nad kapsičkami whiskas nos neotrčí. Tie spapká hneď no predsa nemôže stále jesť také drahé jedlo. Dá sa to nejako odnaučiť? Čo jej môžem ešte dať papkať?

bibi123

no ja mam doma 50 kilovu dogu, ktoru krmim eucanubou, takze su tie naklady podstatne vyssie, suhlasim, ze strava sa odrazi na zdravi zvierata...
co maju rodicia yorka, cely zivot je krmeny royal caninom(aj ked na neho ludia nadavaju)a zije uz vyse 16 rokov a teda o 5 rokov prezila svojich rodicov, starych rodicov, surodencov,...v podstate bez vaznych ochoreni

mataBB

aj my to tak robime, ze navoname granule konzervou...

ale niekedy staci, ze nechame macku mraucat nad granulami, nad ktorymi ohrna nos (whiskas mimochodom)..ale ked vidi ze nic ine ako tie granule nedostane, tak sa do nich pusti

Vya

Ahojte , ja som jej už skúšala dať granulky napučané a roztlačené kúsky konzervy , no na to my zvysoka kašle. Má radšej všetko zvlášť.A akože whiskas kapsička stojí 0,45€ - ako kde. No nezdá sa to moc , keby som jej dávala čisto len mokrú stravu , vyšlo by ma to ohromne draho.Mne až tak nevadí , že kapsičky má rada , ale keby mi aspoň jedla tú konzervu. Ani roztlačenú , zmiešanú , neroztlačenú ... Nijakú :(

vierka86

bibi123
aj tak sa da, ze pokial ti nechce papat suchu stravu len ju navonat konzervou ( aj ked aj ta sa da kupit kvalitnesia, ono whiskas je len jedna velka reklama,ale ako "navnada" v malom mnozstve a postupne vylucit by to nemusel byt az taky problem)co sa tyka vlhcenia granul aj to sa da ale ja mam skusenost ze granulky pokial sa hned nespapaju stvrdnu

vierka86

www.zoohit.sk

tu sa da kupit zatial najlacnejsie krmivo a potreby pre macky, ani vo pharmacopole, co je speci obchod pre chovatelov nekupis lacnejsie. Urcite si daj zalezat na vybere stravy, vrati sa ti to, pokial by si mala obycku macinku tak by to ani moc nevadilo , nakolko niesu take nachylne,ale pri slachtenych cicach si davaj pozor ;)

bibi123

podla mna tie kapsicky nie su az tak drahe, ked sa rozdelia a zmixuju napr na 3dni do granuliek, len aby to vonalo... Ja by som to robila tak, ze granule by som zaliala horucou vodou, aj kapsicky, ono sa napucia a zmeknu a potom by som ich roztlacila napr. vidlickou na kasu

vierka86

whiskas je drahe jedlo??? fuuuha , whiskas by som absolutne nepodavala, pokial jej nemienis davat kvalitnu mokru stravu zvykni si ju radsej na suchu,ale tiez rovnako kvalitnu( samozrejme pre jedno maciatko ti napr 10 kg balenie granul vydrzi strasne dlho takze to nieje nejaka obrovska investicia)nakolko perske macky su nachylne a PKD, co je ochorenie obliciek, ktore sa vplyvomnekvalitnej a lacnej, teda aby chutila vacsinou presolenej stravy moze stat velmi rychlo. Veterinar je drahsi ako 10kg granule za 40 eur ( ktore ti vydrzi odhadujem ma dobre 4-5 mesiacov)

silviklh

ahoj,nedávaj jej tie whiskas casto,lebo ti uz nic ine nebude chciet...ja som mojho kocura nechala mnaukat, ved mal granule...a sem ta mza cas whiskas kapsicky..ale ozaj len zacas..lebo sa rozmazna a nic ti nebude ine chciet