čo myslíte je pravda že čaj je škodlívý ?
viete lebo ja ho pijem denne litre.. v podstate nič iné nepijem len čaj ..a niekto mi raz povedal že škodí ešte viac ako káva tak trocha sa bojím ..
škodí čaj ?
Tak z nosa som si to nevyšparala. Mne to tiež nejde do hlavy ako to je ked sa daju robit aj 2-3 vyluhy.Ale tak čitala som to.A žihlavovy čaj.To som zasa počuvala v radiu kde odbornička-bylinkarka hovorila o tej žihlave.A tiež sa odporuča pit tak 6tyžnov dlhšie nie.
Nehnevaj sa, ale podla mna sa mylis. V krajinach, kde sa zeleny caj tradicne pije sa robia z jednej varky aj 3 vyluhy a nezda sa mi,ze by kvoli tomu boli chorlavejsi. Skor naopak.
A to s tou zihlavou je tiez divne. Vsak ta sa aj konzumuje-vari, potom by sa tie zle latky jedli nie?
No to by mali vysvetlit ty čo o tom pišu/škoda že som si ten članok nenechala.Dala by som to tu.
Hosana, to mam stastie, ze caj vobec nepijem. Aj v kave je cosi obsiahnute, ale vraj to do vychladnutia vyprcha.
mliečko:
A ako potom vysvetlis, ze z kvalitnych zelenych cajov sa robia aj 3 vyluhy?
Ako piše CARIE treba luhovat tolko kolko sa ma.Nie dlhšiu dobu.
Zeleny ked sa luhuje dlhšie ako 3min.tak sa tam uvolňuju latky ktore škodia žaludku/tie latky možu spôsobit rakovinu žaludka,žihlavovy tiež po niekolkych min.luhovania sa uvolňuju latky ktore človeku škodia.
A každy jeden čaj ma svoju dobu luhovania a dobu pitia.
ja tiež pijem iba čaj, od 15 rokov. Ale striedam všetky možné čaje. Čierny čaj (fermentovaný) má veľa kofeínu a nie je zdravý z hľadiska zdravej výživy. Zelený čaj sa môže piť jeden denne, čo je približnej 25g sáčok, ak si ho zaleješ litrom vody alebo 2dc vody, je to v podstate jedno. Ak piješ tieto čaje alebo zmesi a striedaš ich a nie si tehotná, nevidím žiaden problém: žihľavovný, kamilkový, mätový, šípkový, prasličkový, šalviový, materina dúška, prírodné ovocné čaje... Ak si závislá na čiernom a zelenom čaji, môžeš trpieť závislosťou na kofeíne. Skús 7 dní vynechať všetko, čo obsahuje kofeín vrátane čokolády aj bieleho čaju a ak ťa bude bolieť hlava, budeš malátna, unavená... je to jasná závislosť na kofeíne.
jedy :DDDDDDDDDDD
to si riadne zapotila :D