škodí čaj ?

mliečko

Tak z nosa som si to nevyšparala. Mne to tiež nejde do hlavy ako to je ked sa daju robit aj 2-3 vyluhy.Ale tak čitala som to.A žihlavovy čaj.To som zasa počuvala v radiu kde odbornička-bylinkarka hovorila o tej žihlave.A tiež sa odporuča pit tak 6tyžnov dlhšie nie.

geekygirl7

Nehnevaj sa, ale podla mna sa mylis. V krajinach, kde sa zeleny caj tradicne pije sa robia z jednej varky aj 3 vyluhy a nezda sa mi,ze by kvoli tomu boli chorlavejsi. Skor naopak.
A to s tou zihlavou je tiez divne. Vsak ta sa aj konzumuje-vari, potom by sa tie zle latky jedli nie?

mliečko

Ako piše CARIE treba luhovat tolko kolko sa ma.Nie dlhšiu dobu.
Zeleny ked sa luhuje dlhšie ako 3min.tak sa tam uvolňuju latky ktore škodia žaludku/tie latky možu spôsobit rakovinu žaludka,žihlavovy tiež po niekolkych min.luhovania sa uvolňuju latky ktore človeku škodia.
A každy jeden čaj ma svoju dobu luhovania a dobu pitia.

zena.atlas.sk

Lunam

ja tiež pijem iba čaj, od 15 rokov. Ale striedam všetky možné čaje. Čierny čaj (fermentovaný) má veľa kofeínu a nie je zdravý z hľadiska zdravej výživy. Zelený čaj sa môže piť jeden denne, čo je približnej 25g sáčok, ak si ho zaleješ litrom vody alebo 2dc vody, je to v podstate jedno. Ak piješ tieto čaje alebo zmesi a striedaš ich a nie si tehotná, nevidím žiaden problém: žihľavovný, kamilkový, mätový, šípkový, prasličkový, šalviový, materina dúška, prírodné ovocné čaje... Ak si závislá na čiernom a zelenom čaji, môžeš trpieť závislosťou na kofeíne. Skús 7 dní vynechať všetko, čo obsahuje kofeín vrátane čokolády aj bieleho čaju a ak ťa bude bolieť hlava, budeš malátna, unavená... je to jasná závislosť na kofeíne.

winki

káva neškodí, teda čistá originál káva nie zmiešaniny s cukrom a mliekom a tak isto aj čaj čistý sypaný biely, zelený, čierny, roibos, lapacho je to najlepšie čo možeš piť.

LUKYSN

Ak nepiješ bylinkový čaj neosladený tak je to zlé, pretože čaj ti spôsobuje v črevách plesne, maximálna odporúčaná dávka je 0.5l čaju denne- bylinkového. Ak chceš viac informácií kontakt mailom ;)