Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

alkoholik

Cybor

Prestan s tym co najskor,debakel!!!Ja sa snazim
prestat uz asi 3 roky SAM.Vydrzim 5,6 dni,ale
potom pridu stavy,ktore ti naozaj neprajem.
Vlastne uz po 12 hod.Najprv je to len bolenie
hlavy,potom pride mierna zavrat,tma pred ocami,
silnejsia zavrat,trasenie,silne krce...
Najsilnejsi abstak som mal po asi 9 dni,ked mi
strpla polovica tela,nic som necitil,prebral som
sa az v sanitke.Hrozne...
Vykasli sa na to,pokial to neni este az tak zle
ako u mna

jajka001_

na Slovensku povazuju za alkoholikov len tych ktoru uz len chlastaju a nic ine nerobia, su to uplne trosky. pre mna je alkoholik ten, pre ktore je alkohol beznou sucastou zivotneho stylu a ma problem relaxovat bez neho

Weva

Toto je dost tazka tema - urcit tu hranicu, ked sa v spolocnosti povazuje alkohol za celkom normalny.

Ja (teda az na to ze teraz som tehotna takze nepijem vobec :) ) som tiez ten typ, ze si rada dam ci uz pivo alebo vino, nejaky gin&tonic ci Bacardi s colou. Tvrde nie (len parkrat rocne niekde na stanovacke ci splave ako dezinfekciu.
Ked ideme do baru, ci s priatelmi na veceru, hoci i doma ked si navarime pijem bud cistu vodu alebo nejaky drink.
No ale co? Teraz vidim ako je to v tehotenstve tazke - to mam pit limonadu furt? Colu? Dzus? Mne to sladke nejde dole krkom. Ani to mi nepride moc zdrave (a tak som zase o vode)...

Podla mna je alkoholizmus o tom, ci to mas pod kontrolou, ci potrebujes ten stav, pouzivas to ako barlu, alebo ci len alkohol chutovo a spolocnesky mas rad. Ci si nalejes i sam, ci by si sa citil "blbo" ak by si bol triezvy a kamarati si vypiju. Ci mas pokusenie dat si aj keby si nemal (pred robotou, ked mas na starosti deti, ked mas soferovat)

Ale ako tu uz pisali - skus dlhsie abstinovat a uvidis. Alebo si povedz nejaky limit a nepi viac (max 2 piva za vecer, max 8 za tyzden a podobne)... Uvidis ako casto vydrzis a ako casto sa tomu poddas...

debakel

Doubledog, to je ale relativny pojem - aj slovo pravidelne a aj slovo opijat. pravidelne (kazdy druhy den, raz za tyzden, mesiac, rok..) Opijat (vypit si do nalady, na srot, pit dva-tri dni vkuse..) Ako casto a v akej intenzite sa "opijate"?

Simonella

mm.. podla mna niee.. nie si.. ak to nepotrebujes kazdy den.. poznam alkoholikov.. a ti su ozrati kazdy den, nic ich nezaujima.. ani nejedia, len piju..
tak to pomaly obmedzuj debakel, aby si nedopadol podobne :) pretoze to je svinstvo.