Poškodená sklovina, zliezajúce ďasná v 19tich

Príspevok v téme: Poškodená sklovina, zliezajúce ďasná v 19tich
_lucy_

Ahojte, mám 19 rokov a už pred nejakými dvomi rokmi som mala diery v sklovine, no zubár mi tam naniesol vrstvu nejakej hmoty, čo vyzerá ako sklovina (ibaźe to celé vyzerá akoby som si neumývala zuby)..Moje problémy sa iba prehlbujú, dokonca sa mi zdá, že je na okrajoch sklovina priesvitná, miestami zlomená? Mám to na predných horných, sklovina ďalej eroduje, dokonca mi mierne zliezajú ďasná. Môj zubár je s prepáčením kretén, pretože keď som mu povedala o bolesti zo zliezania ďasien, tak mi na to len odvetil "Zvykaj si" alebo keď som ho požiadala, nech mi skontroluje sklovinu, len sa ma opýtal, koľko mám rokov a tým to haslo. V rodine nemáme dobré zuby, navyše od belosti majú ďaleko, no nikto nemá problém so sklovinou...Máte niekto podobné problémy?
Na nete som čítala, že pokiaľ je to poškodenie závažnejšie, tak sa robia tie fazety alebo som videla "glass ionomers". Chcem sa spýtať, či niekto náhodou nevie, či poisťovňa tie zubné náhrady prepláca a čo sa tých ionomérov týka- je to u nás bežná prax??? Ďakujem pekne...Ocino ma skúšal odradiť od fazet s tým, že je to iba na pár rokov (lebo pravý zub pod náhradou postupne odhnije) a stojí to okrem veľa peňazí aj veľkú bolesť. Je to pravda? Rie fatery by boli nádherné... A konečne by som mala biele zuby, za ktoré by som sa nemusela hanbiť a počúvať dobre mierené rady, že by som si mala častejšie umývať zuby.:(