Dobry den,
dostala som do ruk vysledky,kde bolo
zelezo:2,4-kriticky znizene
saturacia zeleza:4%
ferritin sa tiež mina
okrem toho mierne zvyzene leukocyty
lymfocyty:12,8%
GranulocytyNEU:81,1%
Ab.početGrNEU:8,25
a k tomu imunodeficit bunkovej imunity.
Staci na to zelezo obohatit iba stravu?alebo to treba riesit aj nejakymi liekami,doplnkami?
velmi vas prosim o radu a aj o blissie vysvetlenie tych vysledkov.
vopred dakujem...
Kriticky znizene zelezo....
rng - ano toto vino, v lekarni ho predavaju na anemiu
rng - tak sa to vola, ze vino, inak chuti uplne ako medovina, ma lepsiu chut ako klasicke vino, maltoferin tak nejako sa vola
mne tiez pred 2 tyzdnami asi zistila doktorka nedostatok zeleza: -5,8. neviem, ako je mozne, ze bola minusova hodnota, ale sla som k nej s tym, ze mavam zavraty a som unavena z nicoho v podstate. takze teraz beriem preparat zeleza a zaciatkom augusta mam prist opat na odber krvi, ci sa stav nejako upravil. tak som zvedava... ono cely ten cas v podstate, co beriem preparat sa citim niekedy taka otapena, unavena, nic sa mi nechce... ale ved to mozno z toho nedostatku zeleza. ved nemozem chciet, aby sa to vsetko upravilo za sekundu. inak tlak zvyknem mat tiez nizsi (110/70, 100/70... ako kedy).
Inac vo viacerych krajinach je ludova viera, ze horke latky nejak podporuju travenie. Samozrejme to je len viera, nie je nicim podlozena. Chinin (quinine)je sice odjakziva pouzivany v lekarstve,tj najprv v ludovom, neskor izolovany ako najma protizapalovy prostriedok, neskor nahradeny aspirinom.. Ale nezvysuje vyrobu zaludocnej kyseliny, ucinok na zaludok je skor ukludnujuci a ma trosku antimikrobialne ucinky a tlmi bolesti.
Co sa tyka malokrvnosti, nevidim nikde nic v literature, ze by to malo na to akykolvek vplyv.
Vacsie davky chininu su skodlive, na to je plno literatury
Kto chce vediet viac okolo chininu, moze sa pozriet napr na
www.earthtym.net
lulu, ked si myslela na toto
zdravysvet.sk tak p[odla zlozenia je tam trochu chininu a taktiez hrdza(oxid zeleza, pozri sa na obsah. A nie je to ziadne vino, lebo to ma zaklad slad=pivny zaklad.
rng - zelezite vino mam z lekarne, samozrejme, ze klasicke cervene je blud na krvinky, ja mam zelezite vino, ma obsah jednej davky okolo 15 mg zeleza, ked si dobre pamatam
vrsak - 3,6 hrmoglobin je nejaka blbost :) norma je od 120-165
RNG velmi pekne dakujem za radu :)
Hemoglobin som mala 3,6 čo je dosť málo :(
malt=nakvaseny rozvareny jacmen(slad), zaklad piva.
Maltoferin je tento slad s pridanym hydroxidom zeleza=hrdzou.
Kedysi moja mama pila tzv "zelezite vina" cervene, tj krv je cervena=cervene vino ju pomaha tvorit. Samozrejme to je ludovy blud,vtedy sireny lekarmi, lebo cervene vino neobsahuje ziadne vacsie mnozstvo zeleza.
Dnesne moderne ucinne doplnky zeleza(ferrum) obsahuju zelezo viazane na aminokyseliny(protein chelated) a samozrejme k zabudovaniu potrebne B-6, B-9 as B-12
Na krvinky treba aj med(cuprum), ale ta sa nema brat spolu so zelezom, ale v inom case.Dobry zdroj medi su napr mliecne vyrobky.