meditacia

Príspevok v téme: meditacia
rena23

Mate niekto skusenosti s meditaciou? Ja som s nou zacala podla jednej prirucky, ktoru pred par rokmi vydal ikar. Velmi mi pomaha, ale mam pocit, ze mi to uz nestaci a chcem ist hlbsie. Nemam zaujem o nabozensku meditaciu, len o ponor do vlastneho vnutra a rozvoj predstavivosti. Neviete niekto poradit k tomu nejaku dobru stranku alebo knihu? Dakujem.

bella12

rena23,
ak si dobre pamätám, si veriaca, a preto by som Ti chcela odporučiť jednu knihu. Nie je to o meditácii, ale určite Ti prinesie upokojenie, povzbudenie, pomôže proti úzkosti. Nemusíš si ju hneď kupovať, len zájdi do kníhkupectva a prelistuj si, ak sa Ti nebude pozdávať, necháš tak. Je to kniha od Gabrielly Bossis s názvom On a ja.

rena23

Praveze som nenasla nic, co by ma zaujalo, vsetky vychadzali z orientalnych nabozenstiev a to nechcem. Rada by som rozvyjala prave taku "univerzalnu" meditaciu, s akou som zacala podla spomenutej knihy, ale nic podobne neviem najst, preto sa pytam na radu.

ta3

ano, meditacia je nadherna vec, rozpusta stresy, upokojuje, je tam vela odbornej literatury, co by Ta mohla viest, lenze som mimo mojej kniznice, tak takto zvoleja Ti neporadim, aby som nahodou nestrelila capa, ale ved zajdi do knihkupectva ked budes mat chvilu casu, urcite si nieco vyberies

rena23

Jajka, je to velmi upokojujuce, aj ked som nervozna, uzkostna (mam uzkostnu poruchu)... citim potom taky hlboky pokoj a vyrovnanost - neviem to opisat. A velmi dobre sa mi potom spi.

jajka001_

prosim ta bella nepis jej ze to je zle lebo to neni od krestanskeho boha...
rena, mna to zaujima, mozes k tomu nieco viac napisat? co pri tom prezivas?

rena23

Ja neviem, tam je postup - dychanie + relaxacia a potom meditacia o farbach, zivloch alebo roznych symboloch... vpodstate rozvijanie predstavivosti a upokojenie