kolko si hradi paciet, ak ide o zakrok zo zdravotnych dovodov? ako dlho trva operacia? je bolestiva?
Odstranovanie nevyrastenych zubov mudrosti operaciou
Mate59 - je mozne, ze som potvrdenie dostala, ale to bolo minuleho roku a ja som si to neodlozila (ved na prehliadku chodim kazdy bozi rok a nikdy s tym nebol problem). Ale sestricka to mala zaznamenat aj do pocitaca, kde on stale pozera a do karty. Ale ona to zrejme neurobila, kedze ta nova sestricka povedala, ze preventivka minuleho roku urobena nebola (o opaku dokaz nemam).
Eva - ani vtedy nevyrastu, ked su tam? A ked mi nebudu rast (ak by zostali na svojom mieste tak ako su), tak by som si ich mala dat von tiez, ze? Nikdy neviem, kedy mozu vyrast. Stomatochirurg mi ich odstrani len ked budem mat problem? Alebo aj ked pridem za nim, ze ich chcem von (ako nie zeby som sa tam trepala, ale na bolest zubov som kustik citliva a nechcela by som prezit tie bolesti pri problemoch pri prerezavani zubov).
Janulik - tak to som rada, ze mam len tie 2 zuby. Ja nemam rada zubarov, bojim sa, co bude s tym nervom dalej, co mam zapaleny.
majka_21
zubár je povinný ti dať po vykonaní preventívky o nej potvrdenie.
Majka_21 - Naozaj sa stava, ze niektorym ludom zuby mudrosti vobec nenarastu.
majka_21,
je mozne, ze mas len 2 zuby mudrosti. Ja to mam presne tak isto. Hore nemam ziadne a dole mam 2. Zubar mi to zistil tiez z panoramatickeho RTG. Este mi hovoril, ze mozem byt rada, ze mam len 2. Jeden z tych dvoch mi pekne vyrastol a ten druhy nie. Rastol kolmo do sedmicky a prerezal sa iba kusok z jeho boku. Zubar mi to radil dat von, ze je to casovana bomba. Ma prehovaral na to niekolko rokov. Tento rok, zaciatkom februara som si to dala pod lokalkou vybrat chirurgicky. Som rada, ze som si to dala von a uz sa nemusim bat, ze mi ten zub bude v buducnosti robit problemy. Zakrok vobec nebolel, robil mi to vyborny stomatochirurg. Zvladala som v pohode aj dni potom. Ak Ti zubar radi dat to von, posluchni. Usetris si kopec problemov.
Moj svagor neposluchol zubarku a ked ho to zacalo boliet, a potom mu to vyberali, nezaberala mu anestezia a vsetzko citil. Vravel, ze to bolo nieco hrozne a ze som spravila dobre, ze som si to dala von.
tak ja som za snimok dnes platila 12 eur, ale mala som platit 7 eur. na preventivku chodim kazdy rok, ale minuly rok mila sestricka preventivku nezaznamenala. takze vysvitlo, ze preventivku nemam. co je blud, lebo som bola v januari min. roku. a teraz som bola vo februari. vzdy chodim na zaciatku roka. osmicky by som chcela dat von, pochybujem ze sa mi budu normalne prerezavat, kedze rastu akokeby "do sedmiciek". ved uvidim, co mi povie zubarka. idem 12. maja na kontrolu.
volá sa panoramatický RTG a stojí asi 10-12 eur.Ak sa zuby prestanú hýbať a rásť, nemusia sa extrahovať.Tieto zarastené v kosti odstraňuje stomatochirurg, v lok. anestézii,bolesť je až po odoznení umrtvenia,dá sa to zniesť.
inac, kolko ta stal ten RTG kde ti vidno vsetky stolicky?
da sa to odstranit aj ked vobec niesu zvonku vidiet. ja mam presne taky problem ako ty. mam 22rokov, no zvonku tie osmicky mi vobec nieje vidiet, ani dole ani hore, no na dasne citim nieco tvrde akoby sa mali prerezavat, ale vobec tam na nich nemam miesto. caka ma zatial RTG a potom ked tam bude jasne vidiet ze budu rast, tak budem musiet ist na operaciu kedze v ustach nemam dost miesta na tie osmicky, preto sa ani zatial neprerezali vonku
je mozne, zeby som mala iba 2 osmicky (len hore)? totiz bola som dnes na rontgene a dostala som CD-cko, kde mam rontgen zaznamenany. no a teraz som si to doma len tak pozrela pre seba a vsimla som si (a to som si dobre zuby vsetky spocitala na rontgene), ze dole mam 14 zubov (ziadne nie su nevyrastene) a hore okrem tych 14 vyrastenych mam po bokoch ukazane este 2 (osmicky), ktore zatial na svoju prilezitost vyrast este len cakaju. mam 23 rokov a k zubarovi som sa dostala kvoli tomu, ze som opuchla pocas velkej noci (zistila mi zubarka zapaleny nerv na spodnej sedmicke vpravo) a tak mi ho zacina davat dokopy (povedala, ze ak by mi vytiahla nerv hned, tak ze by som asi vyskocila 2,2 m od bolesti, takze sa to pokusi zachranit). tie osmicky by som chcela dat vonku. oni musia zacat najprv rast? alebo mozu ist von aj hned? ako takto... skor ci neskor ma to caka, ked si mam na rovinu povedat, lebo na rontgene som si vsimla, ze mi osmicky rastu takmer kolmo na sedmicky a ze mi na nich budu tlacit neprijemne. takze chcela by som sa usetrit bolesti navyse (bolesti z rastu a tlacenia na zuby a bolesti z vysekania zubu, hoci tomuto sa nevyhnem zrejme).
Pred dvoma rokmi som platila za tento zákrok za 1 zub cez 60 E ... Radili mi dať si to von všetko keďže mi zarástli do nervov a lica a neprerezali sa von, no pokiaľ nemusím tam nejdem :) ShaulaThalti a to ti idú robiť všetky 4 naraz, myslím, že to možné moc ani neni lebo by si ani pusu nebola schopná otvoriť, čo sa týka maródky, minimálne dva dni potom určite doma, príjemné to neni, hlavne ta bolest,, šak budeš mať v puse štichy...