Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

papaniiicko

AdamKrt

Kedze ako dezert prichadza milovanie, tak si nenechajte pokazit chut umyvanim riadov. Odporucam kupit take aluminiove jednorazove tacky a tanieriky v ktorych mozno jest, aj ich pouzit na pecenie.

Jednoducho to upeciete, zjete a ten riad sa vyhodi a nemusite si kazit peknu chvilku :)

AdamKrt

smajliQa: musis vediet, co ma rada....

Ma rad ryby ? V tom pripade by som odporucil:

OSTRIEZ PECENY NA VINE

-zemiaky sa rozkrajaju na stvrtky, pokvapkaju sa olejom, pripadne moze byt trochu bravcovej, alebo este lepsie husacej, ci kacacej masti. Prida sa bobkovy list, trochu drveneho cierneho korenia, zemiaky sa podleju vinom, mozno trosku ochutit aj malinkom balzamikoveho octa a trosku citronovej stavy. Cibulu nakrajat na kolieska, kolieska roztrusit po zemiakoch. V tomto sa pecu zemiaky. Kto ma rad, moze dochutit danu zalievku aj trochou chilli, ale jemne. Zemiaky sa zacnu skor piect, ryba sa prida az neskor, aby to doslo naraz. Ryba sa pecie na plechu spolu so zemiakmi v danej zalievke, par krat sa vsetko popolieva. Pred podavanim ozdobit par kolieskami vnate z jarnej cibulky, alebo par kolieskami poru.

K tomu - vybrat nejake vhodne vinko, co sa podava k rybam.

Ostriez ma velmi vyrazne a chutne, stavnate maso. Nevyhoda je, ze ma kosti, ale clovek sa bude zalizovat... Mozno to nahradit aj filetom z tuniaka, ale ostriez je na to vhodnejsi.

Podavat sa moze s kyslou uhorkou, pripadne uhorka v kyslo-pikantnom naleve.
----------
Ak by malo ist o menu aj s polievkou - tak potom original rusky borsc. Pred podavanim dat do neho lyzicu kyslej smotany, nemiesat.

Miesto borscu by mohla byt aj hubova polievka zo susenych hub, napr. dubaky so zemiakmi /ziadne halusky/. Pred podavanim mozno posypat trochu na pruzky tenke 1mm tenucko krajanymi slizikmi cibulky, alebo poru.
----------
Dezert:
- tiramisu. Hlavny dezert - milovanie :)
----------
Predjedlo:
- irske zemiakove susienky. Aj ked neviem preco sa to vola irske, ked je to ako podlesniky,harula, zemiakove placky - len je to mensie.

www.youtube.com

Medzi dve taketo placicky dat olivu, kusok plesnoveho syra, alebo aky ma kto rad, hrubsie koliesko uvarenej kvalitnej domacej klobasky, alias čorizo + nakladanu kapiu alebo nakladany barani roh. Cele zabalene do platku Schwarzwaldskej sunky. Taliani maju tiez nieco podobne, neviem si rychlo spomenut. Oboje je defakto taka udena, sko susena sunka, krajana na priehladne platky, je to take tvrdsie.
---------
Moze byt ? :)

bibi123

smajliQa-ved mu sprav ranajky do postele, to ho podla mna najviac potesi, ja robim odjakziva taketo na valentina a v ostatne vynimocne dni varecha.pravda.sk
a na veceru nieco, co sa Ti bezne nechce robit, s cim je velka piplacka a bies, ze to ma rad-napr uz tu spominane vyprazane kuracie prsia plnene sampinonmi, sunkou, syrom, k tomu petrzlenove varene zemiaky,salat, kuraciu polievku a kolac

smajliQa

dakujem za rady, ale to ze priatelovi nakladam papat hocikedy aj naha, to je samozrejmost a ze spolu umyvame riad, to je tiez super.. hokej s nim pozeram velmi rada, pretoze ja sama ho mozem, teda az na ten hrozny vysledok so svedmi vcera, no a o tom pive... viem ktore ma najradsej, takze mu ho obcas kupim, tak isto ako aj mne on kupuje moje oblubene veci...
toto nie je nic vynimocne pre nas asi.. preto by som fakt nejaku specialitku radsej

la femme

beskyd - 100 bodov :-) myslim, ze si presne vystihol muzsky pohlad na vec..takto si to predstavuje asi vacsina chlapov :-)

jajka001_

boze ale toto
v cistych vonavych perinach pri otvorenom okne pri zurciacom potociku a cerstvom vzduchu prudiaceho do izby od okolitych ihlicnatych lesov:)

uuuplne jak na prazdninach u mojej nebohej babky, to boli casy hmmm

beskyd

len som sa zasnival na chvilu:) teraz si mozem ist kupit tresku do terna, dva rozky, este dve hodiny popracovat a pri otvorenom okne za prudenia vzduchu zo slovnaftu osamote zaspat:P